no wlasnie moonie jest drogi, ale ja jestem zdania ze lepiej kupic 1 zabawke a dobra a nie 10 badziewnych...
A jakie macie karuzele dla chłopca potrzebuje jakąś? Albo pozytywkę jakąś
Ja mam po corce chyba canpola 9 wiekowa bo 9 lat ale sprawna zwykla jakies misie plastikowe powieszone w wyraźnych kolorach myslalam aby zamienić na pluszowe zabaweczki ale chyba te będą najlepsze mniej kurzU będzie osiadało;)
Ja dostałam karuzelę Fisher Price misie. Ma kilka opcji pracy - szumi, świeci, wydaje dźwięki. Można wybierać tryb pracy w zależności od potrzeb. Dodatkowo ma pilot, który pozwala na sterowanie z odległości.
Wydaje się być fajna, zobaczymy jak będzie sprawdzać się w praktyce ;) U chrześniaka się sprawdziła, a światełko zazwyczaj było wykorzystywane podczas nocnego przebierania (wyświetlają się gwiazdki na suficie).
Co do karuzeli polecam Dumel Discovery Karuzela 3w1 Zoo mamy i jest bardzo fajna zabawki można odczepić też więc dziecko później może się nimi bawić. Ma tryb kręcenia i samej pozytywki ;)
My mamy karuzele z canpola z projektorem jest super. Syn lubial przy niej zasypiać. A pluszowe elementy można ściągać i wyprać.
Szumisia mamy po starszym na niego nie działał w ogóle nie zniszczony
O super zapewne coś wybiorę. Dziękuję
U nas też bardziej karuzela się sprawdza niż szumiś
My mamy tego krolisia jest bardzo ładny i działa jak w opisie. Jednak nasza córka była spokojnym i jest spokojnym dzieckiem także służy u nas tylko jako mis.
W zestawie mieliśmy grzechotkę jeszcze, czasem ja gryzie chociaż jest również wykonana z materiału.
Funkcja CRYsensor, czyli „czujnik płaczu”, to inteligentne rozwiązanie, które zaprojektowaliśmy z myślą o nocnych i nagłych przebudzeniach niemowląt. Szumiący Miś automatycznie reaguje uspokajającym różowym szumem, gdy rozpozna płacz Maluszka. Po 40 minutach szumienia urządzenie łagodnie wycisza się i przechodzi w tryb czuwania. Płacz budzącego się dziecka lub nagłe dźwięki, ponownie uruchamiają szum na 20 minut. Istnieje możliwość ręcznego wyłączenia i ponownego włączenia urządzenia. Urządzenie obsługiwane jest jednym przyciskiem. Można regulować poziom głośności szumu, który również wycisza dźwięki otoczenia.
A jeśli chodzi o karuzele to mamy sensoryczna z canpolu i u nas bardzo dobrze się sprawdziła. Należy jednak pamiętać że dziecku nie zawiesza się karuzeli szybciej niż miesiąc jefi życia. I ściąga się wtedy kiedy dotyka sznurków bo istnieje zagrożenie że spadnie chociaż jest dobrze przymocowana.!
Jest fajna bo :
*stymuluje wzrok dzięki kolorom czerwieni i czerni i między nimi bieli, noworodki widzą je bowiem jako pierwsze
*pobudza słuch poprzez grzechotki i szelesty
*dzuecko może trenować zdolności motoryczne i manualne jeśli złapie zaczepy
*posiada 12 melodyjek do wyboru
*dwustronne elementy z możliwością zmiany 1 etap kontasry czyli figury i 2 etap czyli kształty np. Miś czy pszczoła lub łapka są odczepiane
*uchwyt silny który się zakręca i można przymocować do łóżeczka
- I posiada duże Lusterko w którym może oglądać siebie i część rzeczy dookola niego
Mamy szumiś króliczka i megga zadowolona przy pierwszym synu byłam.
Co do karuzeli mamy z Tiny live i naprawdę sprawdza się do teraz. Odczepiła karuzele zostało samo radio takie i syn nadal korzysta ...
Mój syn też długo korzystal z karuzeli jakoś do roku mu puszczałam relaksowal się, szumis się nie sprawdził. Teraz wyciągnęłam wyprałam i czeka na kolejnego zobaczymy może teraz sie sprawdzi
Karuzeli nie powinno się używać jak dziecko już dosięga części karuzeli, bo może tak pociągnąć że spadnie karuzela a to może być niebezpieczne i zrobić niepotrzebnie krzywdzę dziecku.
Moja zaczyna już powoli dosięgać jak zacznie ciągnąć sznurki to ściągniemy odrazu.
Oglądałam ostatnio werbinar to właśnie tak mówili specjaliści
Ja kupiłam karuzelę podróżną Tiny Love. Fajna sprawa bo można ją przymocować do łóżeczka ale również do wózka czy fotelika samochodowego. Mi zależało na takiej bo chciałam ją przyczepić do pałęków z maty edukacyjnej. Małemu się teraz bardziej to leżenie na macie podoba bo coś mu gra i się rusza.
Mój lubi karuzele,ale po czasie jak mi odczepiany to zapomina o niej. Potem to mega atrakcja bo tak to mu się szybko nudzi
My dostaliśmy karuzele w prezencie ale okazuje się że nie ma możliwości przyczepianie jej do łóżeczka dostawnego więc niestety nie będzie jak z niej skorzystać. Na dodatek jest z pluszakami za którymi nie przepadam bo uważam że to siedlisko kurzu :)
Madzia to może sprzedaj i kup taja jaka będzie odpowiednia dla Was nie ma co :)
U nas sie bardzo fajnie sprawdziła karuzelka