Szumisie

Jakie macie doświadczenia z szumisiami? Czy warto coś takiego kupić? W necie znalazłam kilka rodzajów i nie wiem który byłby najlepszy… Jest szumiś chłopczyk, szumiący miś znalazłam też szumiącego ptaszka, owieczkę i ostatnio misia motylka fisher price. Niektóre z nich mają bijące serduszka. Jakie polecacie?

Polecam!!! W naszym przypadku sprawdził się doskonale . Mały zasypiał przy nim po kilku minutach . Wystarczyło tylko że szumiś się wyłączył to i on się budził . Posiadam szumisia whisbear bez sensoru cry ponieważ był tańszy. Jest łatwy do założenia na łóżeczko czy na wózek ponieważ ma cztery długie, kolorowe kończyny , dwie z nich łączą się za pomocą magnesu, a dwie pozostałe szeleszczą co dodatkowo interesuje dziecko .Jest miękki , bezpieczny dla dziecka . Działa jednorazowo 40 minut. Niestety nie wiem czy sprawdziłby się przy kolkach.

Tu są dwa wątki o szumisiach:
https://lovi.pl/pl/forum/13/4966
https://lovi.pl/pl/forum/12/7645

Wiem że są już podobne wątki ale ja tak od siebie dodam że mam szumisia (chłopca - bardziej mi się podobał niż dziewczynka) i jestem zadowolona córcie to uspokaja oczywiście jeżeli jest na jedzona i nic ją nie boli to tak Szumisiek super działa i ją usypia, polecam.

Bardzo polecam szumisie - rewelacyjna sprawa. :slight_smile:

http://najwieksze-piersi.pl

U nas szumis się nie sprawdził. Synek w ogóle nie reagował na dźwięk szumu, do teraz woli pozytywke albo kolysanki. Mieliśmy szumisia wyglądającego jak miś. Juz poszedl na sprzedaż. Nie dla kazdego dziecko szumis bedzie dobrym rozwiazaniem.

My mamy szumisia Whisbear bez czujnika cry sensor i jedte zadowolona. Bardzo fajne ma te łapki bo js końcach są magnesy i można do wózka przyczepić czy do łóżeczka albo do swojej ręki jak nosimy malucha. U nas miś pomaga ale ja najpierw sprawdziłam jak mały reaguje na szum włączyłam mu na YouTube w telefonie biały szum i patrzyłam czy coś sie zmieni. Podziałało wiec kupiliśmy misia :slight_smile:

Nie miałam misia szumisia, ale włączałam takie szumy synkowi na telefonie (miałam jakaś aplikację) i jak był malutki faktycznie to pomagało. Wydaje mi się, że można zrobić tak jak Marta, najpierw włączyć takie szumy, a jak się sprawdza to wtedy kupić misia.
Kilka miesięcy temu udało mi się wygrać misia szumisia, więc niedługo wypróbuję jak się sprawdzi przy maluszku.

My dostalysmy szumisia w prezencie i mam nadzieję, że się sprawdzi :slight_smile: ale jak widać każde dziecko jest inne, wiec nie pozostaje nic innego jak samemu przetestować i się przekonać :slight_smile:

Kinga a moze to zalezy od przyzwyczajenia dziecka do szumisia.Mysmy od poczatku uzywalismy szumisia i Nadia sie ddo niego przyzwyczaila i ten szum zaraz ja uspokaja, ale jak jest glodna to nic ja nie uspokoi :slight_smile:

Gabi, u nas identycznie. Szumiś służy nam do dzisiaj i przyznam, że nawet sama zasypiam przy tym szumie, w ogóle mi on nie przeszkadza. A jak maluch głodny no to cóż, żadna siła nie pomoże :slight_smile:

Szumisia mieliśmy po dwóch dniach po karuzeli więc to chyba nie to :slight_smile:

Ja tez zasypiam przy misku szumisku :wink:

Ciekawe czy mi sie będzie dobrze spało przy miśku :smiley: ale najwazniejsze zeby maluszkowi pomagał to wtedy i ja sie bede mogla przespac :wink:

Ja nie kupowałam Szumisia bo mój syn jakoś specjalnie nie potrzebował. Ale też zanim bym kupiła sprawdziłabym czy jest sens jego zakupu włączając aplikacje w telefonie bądź chociażby biały szum na YouTube. Jeśli dziecko nie reaguje na biały szum to nie ma sensu kupować misia. Ale jeśli się przy nim wyraźnie uspokaja ja bym się nie zastanawiała tylko kupiła misia.

Kasia bardzo dobry pomysł z tym testem przed zakupem szumisia :slight_smile:

Kasia, taki test niestety się nie sprawdza. A przynajmniej nie zawsze.
Natanowi włączyłam aplikacje - płakał. Biały szum na youtube - płakał
A szum z karuzeli go uspokaja. Widać nie jest to jednak to samo.

Ile dzieci tyle różnych reakcji na szumy. U nas w ogóle się nie sprawdziło. A u koleżanki najlepszy był szum suszarki, jej córeczka niczego innego nie akceptowała. Po prostu trzeba wszystkiego spróbować i się przekonać na własnej skórze :slight_smile:

Szumiś ma 5 różnych dźwięków, dodatkowo bujaczek który dzisiaj do nas przyszedł też ma różne szumy wbudowane więc może się coś sprawdzi :slight_smile:

Lina, my też mamy tego szumisia z różnymi rodzajami szumu :slight_smile: Mam nadzieję że się u Was sprawdzi :slight_smile: