Szumiś - hit czy kit?

Ja tez to kubie jak corks patrzy prosto w oczka i sie usmiecha. Zawsze rano, zwlascza jak byla ciezka i malo przespana noc a corka budzi sie z usmiechem to wszytko to co zle wymazuje ten uśmiech :) 

Tak ja też to lubię ;)) mega słodkie 

Małe są mega słodkie :D

Młodsza zasyna przy piesi a starsza sama ale ja siedzę na jej łóżku w nogach 

Dziś mąż synowi włączył na youtubie dźwięki jakie słyszy dziecko będąc w brzuchu. Zasnął od razu i spał tak spokojnie... Ciekawe czy to kwestia przypadku czy serio zadziałało.

magda i lena :) to dziala na wiele dzieciaczkow

U mnie to dzialalobardzo. Ale raczej starałam sie ubiksc bo czytalsm ze to nie jest okej 

My mamy krolisia i szału nie urywa 

U nas ten króliś się sprawdza jak młoda śpi i lekko się przebudzi, pojęczy, to wtedy się załącza, szumi i młoda wraca do spania. 

Na moją starsza córkę szumiś nie działał. A z młodszą jeszcze nie wypróbowałam 

wiadomo, na kazdym trzeba wyprobowac

Najstarszego tez nie działał. Na średniego o córkę, myślę że działał ale długo nie używaliśmy 

No czasem się sprawdzi ale czasem nie. U nas nie ma reguły tak na prawdę 

To jak z np odkurzaczem,  na niektóre dzieci działa na inne nie

Mu kupiliśmy i nam dziaka na synka. Puszczany też z YouTube suszarkę też dziaka..ja jak się obudzę w nocy,a nie leci szum to aż mi dziwnie zasnąć tak już na mnie też dziala,ze lubię ten szum słuchać. Jedynie jak dla mnie na minus to,że naprawdę lekki odglos włącza go ponownie no. Cmokanie smoczkiem jak jest miś blisko

To super.. Ja więcej używałam go jakoś zagłuszacza 

Szumisia jeszcze nie wypróbowałam na młodszej córce ale grająca myszką i karuzela potrafią wyciszyć córkę zeby zasnęła 

karuzela tez zalezy od melodii :) sa ulubione i koniec

Ostatnio słyszałam, że nie można przesadzać z głośnością szumu niezależne czy szumiś czy odkurzacz. Bo jeśli przez parę godzin dziecko słucha tego szumu, to nawet po jego wyłączeniu dziecko jakby dalej ma w głowie ten szum, przez co jest otumanione i gorzej rejestruje inne dźwięki dochodzące z otoczenia. Przez to niektóre firmy produkujące szumisie zmniejszyły ich głośność.

Tak jest nawet u dorosłego człowieka, jakby było nie wskazane to by nie można było tworzyć takich zabawek