Szlochanie

A u nas z kolei inaczej. Jak synek szlocha czy popłakuje dość długo i nie potrafię uspokoić to wybudzam go, podejrzewam że to zły sen bo po przebudzeniu przestaje płakać, ale zawsze jest na tyle zmęczony że bez problemu usypia, ale już bez płaczu.

Mój synek czasmi wręcz wybudza się w nocy z ogromnym płaczem i dopiero na rękach się uspokoił. Na szczescie gdy go odkładam zaraz zasypiam. Teraz będąc w ciąży również mam bardzo realne i dziwne sny. Myślę ze może dzieci gdy się rozwijają więcej snia i przeżywają niż nam się wydaję.

MamaMałejMajki chlodź. A nóż się przekona i będzie lżej 

Mamameg mój synek jak tak szlocha tylko spokojnie i bez płaczu, to ja próbuję nic się nie odzywać tylko czekam jak zaśnie mimo że sobie gaworzy itd. ale jak budzi się z płaczem, cyca nie chce i tak płacze to czasem mówię już jak ty piszesz żeby się rozbudzić aż się przebudzi.. chwila ciszy i pozwoli zasypia, jakby faktycznie coś mu się śniło. 

Najczęściej niestety muszę podejść w nocy do synka i podać mu butelkę, pogłaskać. Wtedy się uspokaja. 

moja córka szlocha po płaczu najczęściej. raz pamiętam ze coś jej się śniło i zaczęła pojekiwać i szlochać przez sen. może po prostu miała zły sen ;) 

U mnie jak zaczyna szlochać przez sen to jednak zazwyczaj się wybudza. Bywa, że tylko na moment i zaraz się wycisza jak go przytulę, ale bywa, że jest w panice i nic nie pomaga przez moment. Wkłada sobie do buzi ciągle coś, od kilku miesięcy, ale tak jak pisałam, raczej ma to związek z tym, że codziennie się czegoś uczy. W nocy wszystko to przeżywa i raz się uśmiechnie, a raz zapłacze.

Misiowa a skoro wkłada do buzi to może też zeby ida

U nas najczęściej jeśli zdarzyło się to w momencie kulminacyjnym wychodzenia zębów.Synek miewa złe sny.

U nas już się kiedyś zdarzało ale myślałam że to reakcja na otoczenie, a to goście, a to mało drzemek i przemęczona, a to brzuch bolał. Tym razsm nie mam pojecia czemu szlochała... moze zęby lub zły sen...

MamaMalejMajki codziennie tak ma?

Niee. Raz na jakiś czas  :)

Myślę że zmiana otoczenia jakieś nowe impulsy mają wpływ na zachowanie dziecka jak i to że przeżywają różne zmiany :) 

Byc moze przezywa nauke siadania

MamamałejMajki można tylko się domyślać. 

Nam tak w czasie ząbkowania się zdarza, ale poczytajcie o lękach nocnych, to też przerabialiśmy... na tą chwilę się uspokoił, ale czasem wydaje mi się, że coś mu się przyśni strasznego, bo śmieje się tez na głos przez sen

Nasz Majka też się czasem śmieje. Poczytam wieczorem. Zaciekawiłas mnie 

MamaMałejMajki zajrzyj koniecznie na wymagające.pl tam jest sporo artykułów dt snu dziecka w różnym wieku

Paulinek Zajrzałam.  Teraz wszytko jasne. Teraz tylko czekac az zacznie lunatykowac jak ja :)

Hehe ja też do dzisiaj mam takie akcje, że strach się do łóżka kłaść czasem, genetyka robi swoje, ale już widzę, że młody się bardziej wdał we mnie