Szukam dobrego jednokolorowego szlafroka bawełniany i cienki i koszuli do porodu, z cienkiego materialu i rozpinana chociaz na gorze.
Najpierw myslalam o dolce sonno, ale ten material wydaje na zdjecisch gruby no i mają pelno jakichś falbanczek, przeszyć, ktore pewnie będą mnie irytować w czasie porodu.
Zamówiłam kilka koszul tanich z jednego sklepu na allegro, ale materiał też gruby, a ja chce coś na upał, na pot,
**Gdzie kupujecie skąd macie najbardziej to mi zależy na tym szlafroku **
Ja szlafrok kupiłam czarny, długi do ziemi, cienki, bawełniany z Esotique. Koszule polecam od Henderson, możesz znaleźć na Zalando lub Allegro. Doctor nap na Zalando też ma fajne, ale te są już droższe
Też długo szukałam i ostatecznie kupiłam cienki, bawełniany szlafrok w H&M Mama prosty, bez zbędnych dodatków. Koszulę do porodu znalazłam w C&A, rozpinana i bardzo lekka.
Koszule.kupowalam na allegro… powiem szczerze kupiłam 4 najtansze bo wiedzialam ze po szpitalu po prostu je wyrzuce. A to krew, a to mleko wiec nie zwarzałam na jakosc choc byly 100% bawełniane. Szlafrok wzielam, ale na porodowce bylam na drzwiach otwartych i juz wiedzialam ze go nie ubiore - tak goraco. Rodzilam 1 kwietnia wiec ogrzewanie nadal było załaczone… lazieke mialam swoja wiec nie opuszczałam tak naprawde pokoju.
Tak z ciekawostek to powiem wam że moje koleżanki nie brały typowo koszul nocnych tylko po prostu letnie sukienki do porodu, bardzo często są fajne w h&m z łatwym dojściem do karmienia bo jest na przykład dekolt na zakładkę
To sie zaczelo od tego ze wlasnie wszedzie jest mega goraco a te koszule sa… z misiami,takie dziecinne a nie kobiece, mega grube, szare lub drogie jak z Dolce Sono… i jedna dziewczyna wyslala ze kupila do porodu taka ( dala zdjecie pieknej bezowej letniej sukienki z dekoltem na zakladke) i poszlo w swiat, za chwile patrze a dziewczyny sobie wysylaja gdzie kupilu na przecenie ( rodzilysmy w pazdzierniku) wiec mysle ze warto to tez przejrzec
Ja nie rodzilam sn, wiec do samego porodu nie potrzebowalam, kupilam wczesniej jedna w ogole nie ciazowa, za to piekna granatowa z czarna koronka jako wykończenie ( dekolt tez krzyzowy) i jedna czarna w serduszka juz do karmienia na allegro i stwierdzilam ze to mi wystarczy i zdecydowanie duzo lepiej sie czulam w tej ladnej granatowej, jakby odrazu +10 do kobiecosci
No tak, na poporodowej tak, ale pozniej pionizacja prysznic i wtedy wskoczyc w taka ladna koszule to moim zdaniem duzo daje. Tak niektorzy wysmiewaja kobiety ktore w szpitalu sie maluja czy cos i ok, nie malowalam sie ale np mialam ze soba suchy szampon i po porodzie nastepnego dnia rano po prysznicu suchym szamponem potraktowalam wlosy i zwiazalam w artystyczny nielad i czulam sie o niebo lepiej ! A nie taka spocona, brudna i zmeczona…
Polecam szlafroki i koszule z H&M Mama, Nago, Doctor Nap albo Lupoline bawełna, cienki materiał, proste kroje bez falbanek. U mnie najlepiej sprawdził się właśnie z H&M.
Ja do porodu też miałam przygotowane taką zwykłą najtańszą bawełnianą ze śmiesznym motywem której nie było by mi poprostu szkoda wyrzucić. Ale się nie przydało bo miałam cc
Ja do samego porodu dostałam koszulę w szpitalu, jednorazowa, ale mimo wszystko miałam przygotowaną granatową koszulę, którą kupiłam na allegro.
Jednorazowa koszula fajnie się sprawdziła, bo nie musiałam takiej brudnej zabierać do domu i prać
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.