Szkoła rodzenia- probki/prezenty

Mazia ja az tak bardzo chęci na slodkie nie kialam mi poprostu wszystko smakuje;) przy pierwszej ciąży bylam niesamowicie glodna terazbjets trochę inaczej chociaz bywają dni ze rano zanim wstanę to juz mysle o jedzeniu;)

Ale chyba masz racjenz tym tyciem przy dziewczynkach;) bo druga ciaża i waga wzrasta;(

Kuzynka była całe życie z niedowaga po 3 córkach ma nadwagę;)

Ja wcale tak się nie objadałam a przytyłam 20kg

Ja nie wiem ile w końcu przytyłam ale na końcówce mi sporo przyszło.  A też się nie objadam bo nawet nie mam kiedy...

Byłam ostatnio na szkole rodzenia dla kolejnych ciąż. Były zajęcia z oddechu i ćwiczeń na piłce, więc sobie przypomniałam tak na ostatni moment :) 

Dostałyśmy od położnej siatki z niebieskiego pudełka.  Załączam zdjecia. Najbardziej się z tego sylveco ucieszyłam, chętnie je wypróbuje. 

Oprócz tego dala nam jeszcze osobną ulotkę z płynem lovela i teczkę na dokumenty dla dziecka z bebiko.

W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg i pracowałam do połowy siodmego miesiąca, nie wiem od czego to zależy ;) teraz póki co 23 tydzień i 8 kg

co to jest te SYLVECO?

Z tego co czytałam to 3 trymestr najgorszy  ja w pierwszej ciąży bardzo przytylam ciagle bylam glodna mimo ciągłych wymiotow waga leciała do góry ale też miałam.malo ruchu bo te ciaza przelezana 

Anita mas rację ja najwięcej w ostatnim trymestrze przytyłam. Tak do 20 tygodnia miałam 4kg potem przyszło 9 kg jeszcze. Teraz np.malo jadłam bo cukrzyca , bardzo zdrowo, mnóstwo warzyw, regularnie a tylko 3 kg mniej niż córka kiedy to sobie pozwalałam na burgery i słodycze często bo na to miałam okropne zachcianki .

Oj sporo osób mówi,że w ciąży nie jadło nawet tak dużo,a do zgubienia mają porem od groma,ale jakoś sobie kobietki radzą bo są silne wiadomo i jak mają cel to do niego będą dążyć �

Ja na koniec to wręcz puchłam 

Ja teraz tez widze ze juz w 3 trymestrze są większe chęci na jedzenie lodówka to tylko  się otwiera i zamyka ;)   mysle sobie ze taki dzień pewnie na jedzenie ale kolejnego dnia jest podobnie;)

A ja pod koniec potrafiłam leciec na wadze i strasznie sie martwilam. Dodatkowo stres sprawial ze kompletnie nie mialam apetytu i jadłam na siłe 

KLaudiamam oj to raczej sporadycznie się tak zdarza ja to może apetytu takiego nie miałam, ale masa ciała szalała . Brzuch rósł strasznie szybko 

u mnie apetyt bez różnicy i w sumie tak samo przybieram na wadze, chociaz mialam epizod przy zmianie diety, ze 3 kg schudłam ... ale w sumie szybko je znowu przybrałam

no tak jak przeszłaś na dietę, a wcześniej tak nie jadłąś to organizm zareagował poprawnie. Ja tak jadłam, ale teraz był okropny rygor i masa ciała sie zatrzymała chyba na  miesiące 

Ja przytyłam jakieś 12 kg, po porodzie od razu byłam płaska jak maleństwo wyciągnęli. na koniec ciąży tak jak Monia, po prostu puchlam juz od nadmiaru wody 

a tez jadłam duzo i duzo słodkiego 

Ja mam stały  przyrost, średnio nie całe 2 kg

W pierwszych dwóch trymastrach się dużo nie przytyje, najgorszy jest ostatni :D

Ja więcej przytyłam w 1 i 2 trymestrze niz teraz w 3 

Mi jakoś od połowy ciąży jakby spowolniło ;)

ja ostatniego dnia ciazy mialam 25 kg na plusie... x_X

Natalia ale to dopiero początek 3 ;) hehehe wiec możesz nadgonic;)

A mi teraz przyszlo do głowy odnosnie probek;) 

Ze fajnie by było jak by były takie pakiety próbek do szpitala do torby dla mamy  + baby 

Male probeczki które mozna ze sobą zabrać do torby a nie zajmą duzo miejsca ;)