Szklana butelka dla maluszków

MamaMalejMajki i nas te większe się nawet nie sprawdziły bo moja córeczka pije do dziś max 150 ml i więcej nie chce

Ja mam tylko jedną butelkę 250 ml bo pozostałe są max.150 musiałąm kupić większą bo młoda mi pije przeważnie 180 ml mleka na noc ,kilka razy zdarzyło się jej zjeśc210 ,w dzień są wystarczające te małe , w ciągu dnia wody też jej dolewam mniej a częściej .

Ja mam butelkę 220 ml. Przez pierwsze miesiące miałam taką do 150, ale okazała się już dawno niewystarczająca. 

Dziewczyny a jak z wagą tych szklanych butelek? Czy czuć w rękach że są cięższe od tych plastikowych? 

Milena, wg mnie nie ma dużej różnicy jak biorę szklana i plastikowa do ręki (oczywiście o tej samej pojemności). Wiadomo, że szklana jest ciut cięższa, ale myślałam, że będzie większa różnica. 

Hmm wymieniacie tyle zalet tych szklanych butelek ze może i ja się jednak skusze.

Karolina warto ;) ja żebym widziała wcześniej o nich to bym kupiła ale o nich nie widziałam. Dopiero po jakimś czasie tu na forum się dowiedziałam

Ja swoje oddałam koleżance ale mówi, że już nie wróci do plastikowych, jest bardzo zadowolona ze szklanych. 

A czy jest tu ktoś kto miał sytuację że szklana butelka została zrzucona na płytki i przetrwała? 

Karolina, ja też szykuje do wyprawki szklane z lovi;-) już nie mogę się doczekać, aż je wypróbuję. Wcześniej tez nie wiedziałam, że można takie gdzieś dostać, więc używałam plastikowych. 

Aga a dostałaś się do testów czy kupiłaś? 

Aneczka, Dostałam w testach. 

Aga ja butelek nie używam ale kiedy przyszły do mnie te z testów lovi obejrzałam je i naprawdę są fajne. Gdybym karmiła butelką na pewno bym zamieniła plastikowe na szklane :) 

Ja używam zamiennie, plastikowej i szklanej. Zależy która jest akurat czysta ;) łatwiej myje się szklaną, i jakoś tak przyjemniej karmi. Gdybym miała kiedyś kompletować wyprawkę to zdecydowanie kupiłabym tylko szklane.

Aga czyli jeszcze nie przetestowałas je tak? Czekają na maluszka tak? 

Aneczka, dokładnie tak. Mój syn już od bardzo długiego czasu je z butelek Tommy Tippe nie chcę więc mu ich zmieniać, skoro się przyzwyczail i je lubi. Zwłaszcza, że są całkiem inne niż te z lovi. Szklane czekają na bobasa. 

Większość poleca więc chyba przy kompletowaniu wyprawki zakupie i wypróbuję. Ale plastikową też kupię. 

Ja mam plastikową butelkę, ale właśnie zastanawiam się nad zakupem szklanej, więc fajnie poznać wasze opinie. 

Nie próbowałam jeszcze szklanej a sama jestem ciekawa jak się sprawdza.Przy 1 dziecku miałam ale już nie pamiętam bo to 11 lat temu było.

Maliwina opinie na temat szklanych butelek znajdziesz w zakładce opinie testerów ;)