Moja już się też nauczyła trzymać niekapek. I butelkę próbuje ale więcej gryzie korek niż je...
Mój synek miał około 7 mc zawsze butelkę mu trzymalam. Któregoś dnia była moja mama jak pił mleko zabrała mi butelkę i włożyła mu w ręce od tamtej pory mleko już pił sam.
Karolina213 pomogła się dziecku usamodzielnić
Moja od 6 msca lubi podtrzymywać sobie butelkę,niekapek sobie też ladnie trzyma ,butelkę rownież ale i tak samej daje jej tylko butelke z wodą ,do mleczka jej trzymam.
Plastikowa jest lżejsza ale za to pochłania szybciej zapachy. Szklane butelki nie pochłaniają zapachów i łatwo się je myje. Fakt może się szybko zbić ale można też zakupić silikonowe osłonki na nie, więc jest mniejsze prawdopodobieńtwo zbicia .
Wiecie, że te szklane butelki z lovi wcale nie są takie cięższe od plastików? Porównałam sobie szklana i plastikowa te same pojemności. Wiadomo, że szklana jest trochę cięższa, ale spodziewałam się sporej różnicy. Szkło w tych butelkach wydaje się być naprawdę solidne, a są lekkie i poręczne.
ll!a tylko taka silikonowa osłonka kosztuje tyle co butelka więc nie wiem czy jest sens, bo nie chroni w 100%przed zbiciem
W sumie to ja spróbuje jej używać bez tej osłonki. Jak dziecko jest małe i się samo nie dobiera do butelki, to pół biedy.
Myślę że spokojnie do pół roku można używać bez
Ja szklanych butelek uzywam bez sylikonowej oslonki. Sa troche ciezsze od plastikowych ale nie sa zle. Nie sa wcale takie slabe, ze zaraz sie zbija. Sa dosc wytrzymale bym powiedziala. Z czasem butelka se stlucze czy po prostu trzeba ja wymienic na nowa bo wszystko sie zuzywa czy szklana czy plastikowa.
To ja Aga K, tak jest, ja uważam że lovi ma najlepsze produkty na rynku, nie tylko butelki.
Jest to firma najbardziej znana i rekomendowana. Produkty też wytrzymałe, nie trzeba często ich zmieniać
Ja właśnie szykuję się do wyprawki i kupię butelki lovi.
Przy pierwszym dziecku o lovi jeszcze wiele nie słyszałam bratowa korzystała z butelek Philips i takie mi doradziła nie mogę na nie narzekać. Jednak teraz przy drugim dziecku napewno skorzystam z lovi tak się zbieram od kilku dni by zacząć szykować wyprawkę. Dziś zrobiłam pierwszy krok wydrukowałam listę rzeczy.
Karolina, to już coś. Powoli do celu;-) też będę musiała się tym zająć. Ubranka już mam ogarnięte, teraz chyba czas na wszystkie środki higieniczne typu podklady, pampersy, podpaski itp.
Mam obawy co do szklanych powiewaz syn lubi rzucać taki etap i plastikowe nie dają rady dlatego szklane obawiam się że też nie przejdą u nas.
Patrycja jak plastikowe nie dają rady to nie ma co ryzykować ?
U nas pękła tylko jedna plastikowa butelka nie wytrzymała upadków. Była plastikowa. Szklanej nie daje
Nigdy nam się jeszcze nie zdarzylo, żeby coś się stało z plastikową butelka, mimo licznych upadków. Szklana jest najlepsza dla maluszków.
Ja zanim się dowiedziałam o istnieniu szklanej kupiłam nowe większe plastikowe. Jesli się zniszczą to nastepne kupię szklane bo są super, chyba ze mala będzie z nimi wydziwiać. Poki co bawi się korkiem po jedzeniu, lubi nim "strzelać" ciągnąć palcem �