Szklana butelka ma to do siebie że nie wchłania zapachów mleka. Można ją szybko i sprawnie umyć. Wydaje mi się że nie ma gwarancji na takie butelki. Ewentualnie możesz ją oddać w ciągu 14 dni jeśli Ci przyjdzie wadliwy produkt.
Paulinarose rzuciła hasło o gwarancji i koniec tematu . A my tu sie głowimy jak to z nią jest
hahaha dokładnie,jakoś nie potrafię sobie eyobrazić gwarancji na szklaną butelkę,oczywiście oprócz wad fabrycznych tak jak wspominała Kasia ,ale to chyba logiczne ,że nie o to chodzi
Raczej na takie rzeczy gwarancji nie ma, bo jak by miała wyglądać? Zanieść kawałki szkła i powiedzieć, że pękła przy myciu? :)
A te butelki one nie są jakieśtakie z hartowanego szkła? że jak spadną to się nie rozbryzgna z ostrymi koncami po całym mieszkaniu? Czy ktorejs z Was zdarzyło się juz żeby potlukla?
Ktoś pisał wcześniej że czasem się uda spadnie i się nie stlucze
Nawet i hartowane szkło czasem nie wytrzyma
Szkło to jednak szkło ,zależy też na co spadnie.Ja mam w kuchni twardy gres i na nim wszystko się tłucze jak porcelana .
Wioleczek też mam takie płytki na podłodze w kuchni. Cokolwiek nie spadnie, tłucze się w drobny mak albo pęka.
U mnie to samo :) na szczęście za wiele jeszcze nie zbilam
Całe szczęście że płytki całe, lepiej kupić nowy kubek, szkalnke czy butelkę niż potłuc płytki.
Wioleczek o tak to prawda :)
Też wydaje mi się że jak posiadamy butelki szklane to powinniśmy mieć nad nimi większą kontrolę. Dziecko powinno mieć wygodna pozycje powinno być w zasięgu naszego wzroku albo zaraz przy nas żeby można było wrazie czego szybko zareagować jakby dziecko chciało ta butelka rzucić :D i bym jej bardziej używała w domu niż w podróży albo na spacerach bo tup może być chwilą i się stłucze :)
Na podróże lepiej mieć z plastiku. Szkoda byłoby gdyby się szklana pobiła i do tego juz widze ten bałagan w torbie
Zdecydowanie szklane nadają się dla najmniejszych maluchow, potem jak już dziecko samo trzyma butelke, to nie ma mowy o bezpieczenym użytkowaniu. U mnie w domu wszędzie kafle, więc gdyby spadła też pewnie byłoby wielkie sprzatanie.
Kiedy wasze dzieci chcialy trzymac butelke ?
MamaMalejMajki moja butelkę ze smoczkiem z mlekiem do tej pory nie chce trzymać. A butelke z wody albo kubek niekapek lubi trzymać sama.
A to baba :)
MMM, 7/8 miesiąc już zaczynał, az któregoś razu zaczął się denerwowac, że mu podtrzymuje, więc dałam mu wolną rękę
Moja córeczka nie pije z butelki ale niekapek trzyma sama odkąd skończyła 6 miesięcy.