Szklana butelka dla maluszków

aneczkaa006 pewnie też nie robią się tak jak plastikowe zamglone od częstego wygotowywania, nam plastik zaczął tak brzydko mętnieć przy dnie i robiły się takie rysy, nie mieliśmy żadnej szklanej, ale podejrzewam, że tego problemu z nimi nie ma

W szklanej nie powstają mikro uszkodzenia od czyszczenia w których zbierają się bakterie. Po umyciu jest czyściutka jak nowa i tych zalet ma wiele więcej jedyny jej minus to tylko to że może się zbić ale jak dziecku butelkę trzymamy to nie grozi mu żadna krzywda. Mam szklana i jestem nią zachwycona 

Patrycja moja własne nie chce sama trzymać więc u nas wszystko na plus 

Ja słyszałam opinie, żeby dziecku nie dawać do trzymania butelki tylko samemu to kontrolować... gdybym miała karmić w sposób mieszany to na pewno w końcu kupiłabym też takie ze szkła 

Paulinek pewnie z tego względu że dziecko wnkazdje chwili może machnąć i wyrzucić butelkę. Może cały czas ładnie trzymać pić a za którym razem wyrzucić 

Moja Madzia czasem sobie sama trzyma i pije,mamy plastikowe butelki ,nie raz upadły bo lubi sobie nimi rzucić ale nic im nie dolega.Ja uważam ,że dziecku trzeba pozwolić na odrobinę samodzielności więc nie widzę nic złego w trzymaniu butelki przez dziecko .

Prze pierwszym uzyciem trzymałam szczypcami w gotujacej sie wodzie. Wszystko ok. Teraz  zalewam wrzątkiem. 

Paulinek, a dlaczego lepiej trzymać samemu? Myślę, myślę i nie potrafię wymyślić jakie argumenty za tym przemawiają?

Aga bo dzieci rzucają butelkami. A gdyby była że szkła to mogłoby wydarzyć się nieszczęscie

Paulinek, chyba miała coś innego na myśli. To, że szklane butelki są średnio bezpieczne dla dzieci, które już nią potrafić rzucić, to logiczne. Sama bym się bała dać taką mojemu łobuzowi. 

Moja nawet nie chce je trzymać. Woli jak ja to robie.

Moja córeczka sama trzyma butelkę z wodą i niekapek. 

Karolinach a ile ma twój babas ?Jak sobie radzi z niekapkiem ?Moja ma 7 miesięcy i chyba spróbuję już jej podać wodę w niekapku

Moja sama trzyma butelkę ze słomka i kubek niekapek z ustnikiem 

Aneczka muszę spróbować jak u nas się przyjmie,bo butelkę z wodą zawsze sobie też sama trzyma

Moja też już ma 7 i chyba da radę pić z kubka

Mój pije z 360 stopni, ale na początku szło mu to powoli. 

MamaMałejMajki to mamy niunie w tym samym wieku :)

Wioleczek próbuj przekonasz się jak będzie szlo

Tak zrobię, dziś kupujemy niekapek i zobaczymy co z tego będzie.