Mój to chyba musi mieć cały czas coś szczelnie zamkniete czyli niekapek bo często wyrzuca picie napije się i wyrzuca :/ dałam mu nawet 360 to nie umie pokazuje szuka ustnika hahaha ostatnio dałam mu w zwykłym kubeczku mamy taki zestaw bambusowy i się bawił wypluwał i cieszył więc chyba jeszcze długa draga aż ogarnie : D
Pati moja pije już z kubka 360 albo zwykłego jak ja trzymam. Nie bawi się nie wypływa właśnie. Chcę tak pić. L
Ania to fajnie. Moja jeszcze ćwiczy trzymanie przedmiotów. O kubku nie ma narazie mowy. Moze tak za 3 tygodnie uda się złapać coś ciezszego. Uczy się siadać A to na pewno pomoże jej w podporze.
MamaMałejMajki wszystko w swoim czasie. I to opanuje
U nas to pewnie trochę później przyjdzie przez wzmożone n.p. terenujemy siłę rąk do podporu :)
MamaMalwjMajki oj tam a może zaskoczy Ciebie
Może... spróbujemy jak kupimy :)
MamaMalejMajki można na początek dać pusty kubek z uszkami żeby wygodniej było złapać się pobawić
A to kubek tak trzyma. Nawet wklada do buzi jakby pila ale raczej po to zeby go pogryzc
Kto otrzymal szklane butelki z konkursu? Ja dziś rozpakowałam. Akurat korek jest 3+ a od dziś mamy nowe 6+ bo tamte są już za małe :) będę musiała dokupić :) testowalyscie juz? Wygotowałyscie przed pierwszym uzyciem?? Nie chce żeby się pobiła
MamaMałejMajki tak otrzymałam ale jeszcze nie używałam. Każdą butelkę przed pierwszym użyciem wyparzalam
MamaMalejMajki ja też już mam ale u nas narazie leżą i chyba przekażę je koleżance bo moja córeczka nie chce pić z butelki.
Ania pytam o wygotowanie. Samo wyparzenie nie zabija tyle zarazków co dluższe gotowanie we wrzącej wodzie. Z tym ze tu mamy szkło ... szkoda zeby się zbiło
MamaMałejMajko eygotowywac też plastik tylko wygotowywałam. Więc o szkle.cos mi ciężko powiedziec. Ale na forum są osoby które mają szklane butelki o zachwalają więc może któraś się na ten temat wypowie
Mamamalejmajki myślę że nic się nie stanie jak wygotujesz butelki , ewentualnie możesz zalać wrzątkiem . Wydaje mi się że butelki szklane musza przejść jakieś atesty zanim trafia do sprzedaży :)
MamaMalejMajki też je mam ale jeszcze nie używałam. Zobacz może czy nie pisze coś na tej karteczce co jest w pudełku z butelka wydaje mi się ze powinno być napisane jak należy z nią postępować przed pierwszym użyciem.
Patrycja a ja wyrzuciłam. Daj znać. Zastanawiam się czy nie dać do garnka ściereczki tak jak przy gotowaniu słoików
Na pewno można je wygotować. Słoiki też są przecież szklane i się je gotuje. Oblozylabym tylko sciereczkami, bo mogą się obić w czasie gotowania.
MamaMałejMajki ja bym włożyła do garnka i zagotowaŁa, ale nie próbuj ich wkładać zimnych do wrzątku, tak mogą pęknąć
Szkoda że tak późno sie o nich dowiedziałam i zaczęłam używać. Łatwiej je utrzymać w czystości..co do wytrzymałości nie wypowiem się bo nie padały. Plastikowe parę razy upadły ale nic im się nie stalo