Szczotka do włosów - jaka?

Dziewczyny, pisałyśmy już o tym jak dbać o włosy w czasie ciąży i po ciąży. Wybieram szczotkę do włosów, zależy mi na takiej dobrej firmy, aby nie niszczyła, szarpała włosów. Może być z rączką lub bez. Jaką szczotkę polecicie? Nie chcę też aby elektryzowała włosy.

Ja mam jedną z naturalnym włosiem z dzika - polecam, a drugą ikoo, podobną do tych tangle teezer (ikoo miała lepsze opinie na blogach, dlatego na nią zdecydowałam się) - zdecydowanie również polecam.

Polecam szczotkę tangle teezer lub podróbkę. Ja akurat kupiłam podróbkę bo chciałam z rączką i jestem bardzo zadowolona. Mam długie i gęste włosy i zależało mi aby szczotka nie wyrywała mi włosów ale rozczesywała bez problemów. Widzę że teraz na allegro są o połowę tańsze oryginalne niż wtedy jak ja kupowałam.

Te szczotki rzeczywiście są fajne i dobrze szczotkują włosy więc warto kupić właśnie taką. Ja tak jak pisałam wcześniej zdecydowałam się na ikoo, bo miała lepsze opinie w porównaniu z tangle teezer.

właśnie zerkałam na tangle teezer, ale chciałam poznać Wasze opinie. Sprawdzę zaraz ikoo. Dzięki :slight_smile: na rączce mi nie zależy.

Myślę, że będziesz zadowolona z tego typu szczotki.

Ja mam podrobke tangle i nie narzekam. Uwielbiam ja w sumie. Czy taka dobra dla wlosow jest - nie wiem. U mnie sprawdza sie bardzo dobrze. :wink: kiedys mialam takze z naturalnego wlosia, ale z racji tego ze drogie zmienilam ja na podrobke tanglerka. :wink: moze jeszcze kiedya sie skusze na te z wlosia, o ile finanse mi pozwola.

tt compact styler znalazłam za 36, jakiej wy używacie, pamiętacie cenę? Świerczewska, ile kosztowała Twoja?

Ja niestety nie pamiętam ceny ani tej szczotki z naturalnego włosia, ani tej ikoo. Wydaje mi się, że 36 to dobra cena (jeśli szczotka jest naprawdę dobra), moja kosztowała więcej, chyba ok 50 (ale dobrze nie pamiętam, bo było to już jakiś czas temu).

Dla mnie tangle teezer to świetna sprawa, szczególnie teraz gdy 4miesiące po ciazy wlosy zaczely mi wypadac i placza sie niemiłosiernie.

Mama_gratki a ktora? Podrobka czy z wlosia? Podrobka niecale 20 zl. A z wlosia juz nie pamietam ale z bolem serca ja kupowalam ;p potem jednak wydatek mi sie zwrocil z nadwyzka. Szczotka sluzyla mi i moim wlosom dlugi czas. :slight_smile:

to jakieś elastyczne włosie, nie naturalne.

Msma _ gratki, te szczotki tangle teezer są chyba tylko ze sztucznymi igiełkami, a nie naturalnym włosiem.
Dziewczyny, a która polecacie - tangle teezer the orginal czy tangle teezer salon elite?

Moja ikoo był droższa, ale warta tej ceny. Ogólnie podobna, też ma takie jakby igiełki. Super sprawą jest też ta nakładka, wówczas szczotka nie brudzi się i nie niszczy np w torebce.

alicja też wydaje mi się, że jest tylko e sztucznym. Nigdzie nie znalazłam informacji o naturalnym włosiu.

A ja szczerze powiedziawszy nie przywiązuje wagi do szczotek - nie wiem czy to dobrze czy źle…mam grzebień i szczotke z rączką z Oriflame - ostatnio kupilam i z nich korzystam…włosy mam krótkie i lichutkie wiec raz raz mi się je czesze , nie placza się więc nie poszukiwałam innych szczotek…w wolnej chwili rzucę okiem na te o których piszecie ;)))

Ewcia, ja też kiedyś nie zwracałam na to uwagi. Miałam zwykły grzebień, potem okrągłą szczotkę, ale doszłam do wniosku, że czas coś zmienić. Jeśli ta szczotka ma mi pomóc to bardzo chętnie :slight_smile:

Zajrzyj może na hairstore, obecnie jest tam obniżka na szczotki do włosów.

Mama_gratki ale to tak że wszystkim …ja teraz tak zaczynam inaczej patrzeć na wszystko :wink: zaczynam od ciała he he była twarz włosy teraz ciało :)) może szczotki będą kolejne

Ewcia, dokładnie. Też się łapię na tym, że to co kiedyś nie miało dla mnie znaczenia teraz ma olbrzymie. Chociażby krem do twarzy, kiedyś zwykły nawilżający, a teraz to się naczytam, nawybieram i analizuję składów, że głowa mała :slight_smile: