Szczepionka 6w1 hexa

ja ze szczepionek 6w1 jestem zadowolona mój mały nie miał po nich żadnych objawów takich jak obrzęki czy gorączka

Ja córkę szczepiłam szczepionkami 5 w 1 a synka normalną refundowaną. Teraz słyszałam że coraz częściej po szczepionkach 5 w 1 są powikłania. Gdy byłam z synkiem w szpitalu była dziewczynką z krztuścem poszczepiennym, a druga z Odrą poszczepienną dodam że obie były szczepione właśnie szczepionkami 5 w 1

Odra poszczepienna po 5 w 1? W tej szczepionce nie ma odry, nią szczepi się dopiero na przełomie 13-14 miesiąca.
Może miała odrę po prostu jako chorobę, którą zaraziła się jeszcze przed szczepieniem obowiązkowym na tą chorobę.
A z tym krztuścem to pytanie czy wystąpił po pierwszym szczepieniu 5 w 1 czy po kolejnych dawkach. Bo jedno szczepienie jeszcze nas przed chorobą nie chroni i można się ją wówczas łatwo zarazić.

Cóż… jeżeli chodzi o szczepienia to jest teraz bardzo dużo informacji zalewających nas z każdej strony… ile osób tyle zdań na temat czy szczepić a jak już to czym…
Ja osobiście szczepiłam syna szczepionkami refundowanymi poza ostatnią w wieku 16-17 miesięcy… tą akurat kupiłam a chodziło mi jedynie o ilość ukłuć ( przy refundowanych były by i aż 3 ).
Dodam że następne dziecko będę szczepić tak samo. Pozdrawiam.

Tak. Jest bardzo dużo info na temat zagrożeń związanych ze szczepieniami. Jednak nikt nie przeprowadzić badań, które udowodniły związek szczepionek z powikłaniami np. Autyzm.