Szczepienia na rotawirusy?

Wszystko zależy jeszcze od stanu zdrowia dziecka, jeśli dziecko ma predyspozycje do zaszczepienia i jest to zalecone dodatkowo przez lekarza to warto to zrobić.

My np. zastanawiamy sie nad szczepieniem na kleszcze nie przymusowe a jednak jest ich teraz bardzo dużo wszędzie, w ubiegłym roku córka złapała tego pasożyta będąc 5 minut na działce. 

No NOP zawsze się może zdarzyć człowiek się boi ,ale szczepi 😊

Nati to po porodzie w szpitalu też nie zgodzisz się na szczepienia? 

My szczepiliśmy małą na wszystkie obowiązkowe + szczepionkę dodatkową 6w1 

Aneczka jeśli szczepienie nie będzie obowiazkowe i konieczne to nie 

Nati sama też nie jesteś zaszczepiona? 

Nati to ja już nie rozumiem... Przecież jest kalendarz szczepień i one są obowiązkowe. Ale różnie ludzie do nich podchodzą znajdą się tacy co i tymi nie szczepią. To Ty należysz do tej grupy?

Są obowiązkowe, ale to Ty decydujesz czy wyrażasz na to zgodę 

Ja jak byłam mała to mama szczepila mnie na wszystkie obowiązkowe choroby . Ale od kiedy ukończyłam 18 lat nigdy się na nic nie szczpilam. A jeśli szczepienie u mojego dziecka będzie koniecznie np żeby dostał się do przedszkola to będę musiała wtedy...

Nati chyba jest taka koniecznośc czy nie ?

Ja ogólnie jestem za szczepieniami, ale tymi teraz przeciwko Covid to nie.Niestety tyle złych informacji krąży w sieci,że boję się tej szczepionki i będę unikać dopóki będzie można.

Ja jestem za szczepieniami obowiązkowymi które są wpisane w kalendarz szczepień. Za dodatkowymi nie bardzo. Ale jak sytuacja wymaga nie mówię nie. Co do szczepień na grupę czy covid jestem na nie

te na covid  to trudny temat 

Mazia nie we wszystkich przedszkolach jest to wymagane

Nati dobrze wiedzieć bo nawet się tym nie interesowałam bo szczepię 

W Państwowym żłobku przy zapisie na liste jest pytanie o szczepienia i dostaje się za to dodatkowe punkty. 

Kverve zależy gdzie. U nas nie było takiego pytania i za to punktów

u nas też nie ma takich pytań 

U nas też takiego pytania nie było 

Kverve ma rację są takie żłobki ze takie dziecko dostaje więcej punktów i ma większą możliwość dostania się do placówki