Mój 15 letni syn chce zmieniać pampersa swojej 4 miesięcznej siostrze.powiedziałem mu że się na tym zastanowię.jak myślicie co powinnam zrobić?
A jakie są twoje wątpliwości i za i przeciw? Generalnie fajnie że chce pomagać ….
Eeeeee jak dla mnie to nic dziwnego
w końcu to rodzeństwo i nie szukałabym tu żadnych eeee podtekstów jeśli Ci to chodzi po głowie
cieszyłabym się że chce pomóc
pierwsze razy tu bym przy tym byla
Wiesz szukaj plusów - będziesz mogła np.wyskoczyc do sklepu bez obawy a co jak córka zrobi kupkę to juz Twój syn zmieni ![]()
Ale to nastolatek, dojrzewanie,koledzy różne
rzeczy chodzą po głowie
Ja też bym nie szukała podtekstów. To jego siostra a i tak jak przewijasz córkę czy kąpiesz to pewnie nie raz ją widział na golasa. Jak niencjcesz to nie musi jej przemywać pupy czy smarować to możesz sama zrobić a jedynie założyć pampersa na przykład. A ile córa ma teraz😊?
15 latek juz raczej wie( a przynajmniej powinien) jak wyglada cialo kobiety/ dziewczynki wiec nie doszukiwalabym sie tu ciekawosci z racji wieku dojrzewania.
Pytanie czy chce robic cos jeszcze czy tylko przewijac ?
U mnie jest podobna różnica wieku ze starszym rodzeństwem i mama mówiła, że to oni głównie mnie “obsługiwali”, mama była praktycznie ze wszystkiego wręczona oprócz z karmienia. Siostra jest starsza o 15, brat 16 lat.
Ja bym się nie doszukiwała drugiego dna, ale skoro padło pytanie to chyba coś Cię nie pokoi?
Może faktycznie brat przepadł za siostrą i chce robić przy niej wszystko, tak jak było to w moim przypadku? ![]()
Co Cię niepokoi? Były wcześniej jakieś sytuacje przez które teraz masz niepokojące myślenie?
Ja odbieram to w taki sposób, że chłopak chce pomóc ![]()
A jak zostanie sam z małą.
Skoro się stresujesz żeby ich zostawić samych , to wcześniej coś musiało się wydarzyć ;/ może trzeba poszukać pomocy u psychologa, żeby z nim porozmawiał
Nic się nie działo
A czy cos w tym zlego ze brat zostanie z siostra sam ?
Nie odpowiedzialqs czy syn chce robic jeszcze inne rzeczy jak np karmienie, wozenie w wozku itp czy tylko pytal o to przewijanie ?
Powiedz czego sie obawiasz ?
W jakim wieku jest corka ?
Obawiasz sie ze jej nie upilnuje i mu np spadnie?
Zdecydowanie najlepszym rozwiazaniem bylaby rozmowa z psychologiem, Syna ale rowniez Twoja. Czy cos sie wydarzylo ze masz takie mysli ?
Córka ma 4 miesiące a chłopak nastolatek…jesli chłopak ma telefon, internet, kolegów, koleznki ,wychodzi na spotkania do kina , to cos musi być na rzeczy skoro sie boisz , masz te obawy w sobie…pytanie odwrotne czy Tobie ktoś krzywdy za dziecka nie robił i czy tego nie przerzucasz na swoje dzieci swoich obaw? Tak na gorąco o tym pomyślałam i mam nadzieję że nie odbierzesz tego zle ani Cie nie uraziłam bo jakoś mnie zaciekawiłaś Twoimi obawami i w ogóle tym poruszonym tematem.
4 msc ma dziewczynka
To fajnie, że chce pomóc
Jeśli nie było jakiś niepokojących sytuacji i syn po prostu jest zauroczony maluszkiem to ja bym mu pozwoliła. Ile córeczka ma lat? Miesięcy? Dla ciebie też fajnie że chce pomóc. Przy opiece. Odciąży się w różnych sytuacjach.
Też mi to wpadło do głowy po przeczytaniu posta, że autorka po prostu się boi.
Na twoim miejscu, jeśli syn chce pomagać, to zaczęłabym może od jakichś prostszych rzeczy, czy takich mniej „krępujących” nie wiem w sumie jak to nazwać, bo mam wrażenie, że mamie chodzi po prostu o kontakt syna z częściami intymnymi córki i że raczej ma co do tego obawy
A jak by został z nią sam i przyszedł by jakiś kolega
Nie rozumiem skąd się biorą takie obawy z twojej strony.
Jesli masz na tyle zaufania do syna, żeby zostawić z nim córkę, to co za różnica, czy będzie sam, czy z kolegą?
Boisz się, że jej nie dopilnuje, czy o co chodzi?
Strasznie ciężko wywnioskować z twoich wypowiedzi w czym tak naprawdę leży problem
Z każdego kolejnego zdania autorki postu mnie to bardziej zaciekawia . Szkoda że bardziej się nie rozpisze skąd się wzięły takie obawy. Czy może partner coś dziecku robil? Czy jakieś przypadki w rodzinie ?