Przede wszystkim uważam że mama która przygotowuje się do pierwszych świąt z dzieckiem powinna zwrócić uwagę na komfort swój i maluszka
aby nie dała się zwariować tej świątecznej gorączce, że wszystko musi być idealne i perfekcyjne, a każdy gość godnie obsłużony
Rodzinka powinna zrozumieć i dać trochę wytchnienia, bo jednak nie wszystko jest ‘po staremu’ ![]()
Dlatego ja zastanawiam się nad nosidłem, tym bardziej, że fajne są te hybrydowe. Ale trochę się obawiam czy to ma sens przy ulewającym maluchu
Może kup używane, żeby przetestować czy wgl u Was się to sprawdzi. Ja miałam odradzone akurat nosidło przez fizjoterapeutę (ale to ze względu budowy i napięcia u córki). Chusta też była wątpliwa, więc pożyczyłam i dopiero jak sie sprawdziła to zakupiłam swoją
Dziękujemy za pomocny komentarz
![]()
Rzeczywiście warto pomyśleć o tym aspekcie ozdabiając dom
![]()
Ważne uwagi
![]()
To prawda, warto to wziąć pod uwagę ![]()
Ja mam nosidło z LennyLamb i u nas fajnie się sprawdza
Co prawda używam go tylko jak muszę sama gdzieś wyjść z małym, a że do bloku są schody i z wózkiem nie dam rady sama wyjść to pakuję małego w nosidło i lecę na miasto ![]()
Ja orsy pierwszej miałam kavka, ale wtedy była starsza. Z chustą za pierwszym razem się nie polubiłam teraz nawet nie chcę próbować stąd pomysł na nosidło. Zwłaszcza, że w domu mam dużo schodów, to i odciążenie dla kręgosłupa no i ręce wolne
Oo dużo dobrego czytałam o kavce, my najpierw będziemy próbować z chustą, a później chcemy właśnie nosidło tej firmy ![]()
To prawda, ręce wolne, więc można coś zrobić, ale kręgosłup też daje się we znaki po dłuższym noszeniu- przynajmniej ja tak mam z moim 10-kg 7-miesieczniakiem ![]()
A masz Kavke, czy który model?