Świeca zapachowa , wosk zapachowy,olejki zapachowe

Dziewczyny lubie  kiedy w domu pachnie przyjemnie świeczka zawsze kupuje yanke candle kiedyś kupiłam jakieś zwykle w supermarkecie i niestety nie sprawdziły się a yanke candle nie dość ze długo się pala to rewelacyjnie pachą cena jest dość duża ale za to jaka jakość . Może polecacie jakieś inne fajne świeczki które pięknie pachną lub innego rodzaju zapachy ? 

Ja ze świeczek to lubię konwalie... pięknie pachnie :)

A poza świeczkami to lubię bardzo Air Wick- Aromatyczna Mgiełka- ogród różany boski zapach!

Nati super są świece z Mokosh, to polski producent, świeczki sojowe, bardzo fajne zapachy i cenowo chyba troche lepiej niż Yankee. 

Bardzo fajne są też z Woodwick ale drogie. 

Yankee polecam kupić w Tkmaxx tam są sporo tańsze. 

Nati. Jestem trochę w temacie bo też jestem świecomaniaczką. 

U mnie faworytów jest kilka, ale najbardziej trwałe zapachy to moim zdaniem właśnie Yankee Candle i polecam bardzo świece sojowe z Manufaktury Bonnie (internet). Ciekawe zapachy, ekologiczne i też pięknie roznoszą się po domu. 

Ponadto jakościowo dobre są świece zapachowe Doroty Szelągowskiej (ja kupuję w internecie, czasem w Rossmannie jest promocja). Ostatnio w Rossmannie kupiłam też świece marki Botanica o zapachu magnolii i wanilii (cena 25 złotych) i tez zapach jest dość intensywny. 

Bardzo lubię świeczki ale niestety po tych z marketu boli mnie głowa, może warto spróbować te które wy używać. Ja uwielbiam zapach kwiatów i na razie kupuje air wick. 

Yankee też są super ale cena juz nie jest fajna,  widziałam gdzieś na instagramie świece sojowe i można stworzyć swój zapach ale sobie tego nie zapisałam �

Yankee są super i długo pachną jednak cena nie zachęca do zakupu

Świece lub patyczki zapachowe Doroty Szelągowskiej 

Świece Yankee pachną ładnie stąd też ich cena, ale mnie potem dość szybko te zapachy nudzą, nie lubię też jeśli zapach utrzymuje się zbyt długo bo zaczyna mnie drażnić. Dlatego też nie jestem fanką różnego rodzaju pachnideł zwłaszcza teraz przy dzieciach, nie mam pewności czy na nie też nie działają drażniąco więc unikam.

To spróbuję z tymi sojowym tez ☺ a tej Doroty Szelagowskiej tez chciałam kupić w rosmanie właśnie ale nie byłam pewna ich jakości . Niestety Tkmaxx nie ma u mnie w mieście �

Ja też uwielbiam Yankee, ale czasem kupowałam air wiek, też ładnie pachną, choć teraz od kiedy pojawiło się dziecko to wgl nie używam zapachowych świeczek ani odświeżaczy do kontaktów �

Ja nie przepadam za świecami zapachowymi bynajmniej niektóre wywołują u mnie bóle głowy ( najgorsza wanilia). 

Lubie ewentualnie nawilżacze powietrza z olejkami najlepiej taki fresh leśne lekkie bądź cytryna, limonka 

Świeczki do mnie super uwielbiam ich zapach

Ja świece uwielbiam.ale teraz przy aktywnym dziecku trochę ryzyko a nie mam gdzie postawić żeby nic dla mebli się nie stało i córeczka nie dostała do niej 

Nati niektóre swieczki zapachowe (głównie te z olejem parafinowym) mogą wydzielać szkodliwe substancje które prowokuja kaszel, bóle głowy i są ogólnie gorzej tolerowane przez dzieci. Także lepiej unikac palenia ich godzinami i używać sporadycznie. 

Na mnie właśnie źle najwidoczniej działają :) 

Kverve to mam jeszcze trochę czasu żeby sobie popalić  ☺ a te z sojowe tez są tak szkodliwe ?

Ja też świeczki lubię palić, ale niestety nie mogę tak sobie w domu, bo mojemu mężowi od nich niedobrze. Zapalam sobie zawsze do kąpieli w wannie.

Nati, nie. Świece sojowe wykonane są z wosku sojowego, który nie ma takich właściwości jak wosk parafinowy. 

ja bardzo polecam świeczki sojowe zapachowe od Soy Witch. Po parafinowych zawsze bolała mnie głowa, a lubię jednak gdy aromat wypełnia mieszkanie. Polecam bardzo ten sklep - https://soywitch.pl/swieca-naturalna/