Suplementacja

Pod koniec ciąży i po porodzie włosy bardzo mi wypadały i nowe nie rosły :( zdecydowałam się wtedy spróbować collagenu od Primabiotic i szczerze przyznaje, że po miesiącu miał juz bardzo dużo baby hairow aż sama byłam w szoku 

zorawinka o tak, colagen z primabiotic jest wart swojej ceny. Również gorąco polecam. Działa również na paznokcie ☺️

A stosowałyście dodatkowo jakieś wcierki na skórę głowy? 

Mi położna poradziła aby pić pokrzywę w czasie połogu, ale niestety nie zapobiegło to wypadaniu włosów. Wcieram od jakiegoś czasu wcierkę z banfi, zobaczymy czy pomoże na stan włosów 

Suplementy na wypadanie nic nie dadzą. W ciąży wypada mniej włosów i to co powinno wypaść w trakcie  wypada po ciąży. Lepiej zadbać o porost nowych włosów. Masaż skóry głowy i wcierki. 

U mnie zaczyna się ten etap wypadania. Czekałam z niecierpliwością... mam nadzieję, że dużo nie stracę bo i tak mam liche. Do 5 mies ciąży strasznie dużo mi wypadło. Teraz odrastają i wygląda to tragicznie szczególnie w związanych 

Wypróbuję Wasze porady, bo aktualnie 4 miesiące po porodzie włosy lecą niesamowicie… :slightly_frowning_face: Nie wiem czy mi coś z nich w ogóle zostanie na głowie… :slightly_frowning_face:

Ciekawe czy dalo by sie jakos tak tego jednak uniknac ja mam tak rzadkie wlosy ze nie wiem co to bedzie po porodze

Szczerze mówiąc to nie słyszałam jeszcze o osobie, której nie wypadłyby po ciąży włosy. U wszystkich moich koleżanek był ten sam problem. :slightly_frowning_face:

To przez hormony , każda musi przez to przejść :wink:

Mi wypadaly bardzo malo. Mniej po pierwszej ciazy, ale teraz tez malo. Wazne jest zeby jesc dobrze. Duzo witamin. Dieta w ogole jest najwazniejsza, nie tylko dla wlosow

Ja suplementuję od początku ciąży olej z kwasami omega 3. Plus do tego witaminy dla kobiet w ciąży. I będę to kontynuowała także w trakcie karmienia piersią. Bo najgorzej to odstawić wszystko od razu po porodzie.

A Twoje witaminy dla ciezarnych nie maja juz Omega ? Pytam bo wlasnie moja ginekolog uczulala mnie ze lepiej wziac witaminy dla ciezarnych niz osobno, bo wiele z nich po prostu juz jest w tym co lykamy

Nie, ja wybrałam osobno. Ponieważ większość kwasów omega jest niewystarczająca w tych kapsułkach.

Też chyba w takim razie dokupię osobno, bo może za mało jest ich w moich tabletkach

A co jest najlepsze zeby jesc jesli chodzi o wypadanie wlosow ?

Roznorodne posilki bogate w witaminy. Na ogol mowi sie o warzywach i owocach. Ale to ogolnie dobrze zbilansowana dieta a nie fast foody czy półprodukty.

Na pewno nie warto wydawać pieniędzy na suplementy diety typu biotyna, bo podobno nie ma badań na skuteczność.
Myślę, że tutaj dieta bogata w witaminy jest niezbędna.
Polecam również wcierki na skórę głowy, które oczyszczają i pobudzają do wzrostu włosa.

Ja zażywałam vitapi mama przez 3mc a teraz biorę kwas foliowy i Biotebal i również jestem zadowolona;)

Ja juz dawno sie wyleczylam z kupowania wszelikich suplementy to wcale nie dziala , tylko zastanawia mnie jeszcze co myslicie o tych z firmy NOYO stosowalyscie ? Tak duzo zachwala i niektore nawet efekty pokazuja pomogly komus ?