Suplementacja

Nie ma żadnych magicznych tabletek które zahamują to co musi się stać. Oczywiście suplementacja witaminowa jest dobra ogólnie, ale w trakcie ciąży hormony buzują i po ciąży po prostu wypada to co w ciąży nie wypadło.  Jednej wypada więcej innej mniej. 

Ja po ciąży dalej używałam tych samych co na końcówce ciazy czyli pregna. Wypadają mi normalnie, trochę więcej niż zawsze.

Czytałam że jest teraz Pregna Lakto dla mam i jestem ciekawa co ma w składzie.

Jest suplement vitapil mama i używałam po 1 ciąży ale w sumie to używałam 3 tyg bo później zapomniałam i nie zauważyłam żeby wypadały mniej czy więcej. Także moim zdaniem każde suplwmentowanie w trakcie karmienia jest ok ale wcale nie pomaga na włosy 

Dziewczyny bierzecie jakieś skuteczne witaminy suplementy na wypadanie włosów w Trakcie karmienia piersią?

Zbadaj poziom żelaza i ferrytynę 

Ja stosowałam właśnie Vitapil Mama od 3 miesiąca po porodzie bo włosy strasznie zaczęły mi wypadać. Używałam go 3 miesiące i zauważyłam dużą poprawę. Włosy mniej wypadały i pojawiło się dużo nowych. Oprócz Vitapilu Mama stosowałam cały czas Pregne tak jak w ciąży. 

Ja również polecam Vitapil Mama.

Zamawiam !;) 

Mama Majki ma rację,  ale też jak Mamina pisze,  one w ciąży pewno nie wypadaly  i teraz muszą  to ,,nadrobić,, żeby dać miejsce nowym :) mi samej wypadaly i narzeczony tylko jeździł z odkurzaczem do znudzenia ;/

Biorę Vitapil mama. 

Muszą wypaść i urosną nowe taka kolej rzeczy. Dziewczyny ogólnie co byście nie kupowały to patrzcie na to żeby był to lek a nie suplement diety. Mieliśmy wczoraj w pracy wykład na temat suplementów diety który prowadził pan doktor i to co powiedział to aż strasz to brać. Suplementy nie są pod żadną kontrolą bo są pożywieniem a nie lekarstwem. Znajdują w nich szkło, gips i różne takie przedstawił nam badania na podstawie vigantoletten 1000 który ma 1000 jednostek witaminy d i jest lekiem a vigantoletten 2000 jest suplementem diety i ma w sobie tak naprawdę niecałe 900 jednostek to tylko chwyt marketingowy. Uważajcie na te suplementy bo naprawę to jest jakaś masakra 

Ja aktualnie biorę Vitapil Mama

Kargaw dzięki za info. Raczej wybierałam lek, bo wiedziałam, ze faktycznie otrzymam dawkę taką jaka jest na opakowaniu. Ale żeby w składzie takie cuda były?

Najgorszy etap wypadania włosów nam Sobą. Teraz już nie ma co wypadać:D 

Również będę suplementowac się vitapil mama

A kiedy zaczęły Wam wypadać? U nas już leci 3 miesiąc i ani jeden z głowy :)

U mnie problem się zaczął właśnie po 3 miesiącu

Też brałam Vitapil mama i naprawdę mi pomógł bo włosy dosłownie mi garściami leciały.

Mimo, że czesałam tylko w łazience i zawsze miałam związane to i tak po całym domu one były. 

Też zdecydowałam się wtedy na obcięcie włosów bo miałam już długie i mnie strasznie wkurzały, ale już później nie urosły tak szybko jak rosły w ciąży.

A ja mam wątpliwości że faktycznie te leki coś pomagają. Mnie się wydaje że po prostu te włosy wylatują a później odrastają. Mnie jakoś też tak po 3-4 miesiącach zaczęły wypadać a później miałam takie krótkie które odrastały że wystawały w każdą stronę bo nie dało się ich zaczesać 

U mnie także po 3 miesiącu zacxyly  wypadać . 

Mnie o dziwo problem nie dotyczył ,a 3 porody za mną. Wszystko zależy od hormonów. Łykam nową pregnę complex ,która ma w składzie biotynę i wit. E :) Być może coś tam pomaga również na włosy :) 

Ja brałam kerabione mama. Poszłabym teraz w pielęgnację na porost nowych włosów, a nie przeciw wypadaniu bo co ma wypaść to wypadanie. Hormony zdążyły to osłabic

Wroblica a cl polezasz do pielęgnacji włosów? Już dawno przerzuciłam się na delikatne składem szampony, odżywki. Ale kompletnie nie mogę znaleźć czasu na maski, a olejki mocno obciążają mi włosy. Nie mam gęstych, w dodatku do 5 miesiąca ciąży bardzo mi wypadały. Zastanawiam się jeszcze nad jedwabną poszewką na poduszkę bo właśnie kosmki nmprzy uszach mam takie powykruszane