Suplementacja wiesiołka

oj tak nie jest on miły, więc słowo masaż tu średnio pasuje bo masaż to coś przyjemnego :D a to nie było :D 

w drugiej ciąży już w ogóle tego nie robiłam bo to mnie bolało 

Ewelina zgadzam się mi mąż masował co 3 dni od 34 tygodnia w drugiej ciąży i miałam mniejszą ranę krocza pomimo większego dziecka o ponad kilo. Masaż mieliśmy pokazany na szkole rodzenia. A olejek używaliśmy migdałowy.

U mnie też mój niemąż wziął sprawy w swoje ręce, bo ja jakoś nie potrafiłam sama wykonać sobie tego masażu. I bardzo możliwe, że gdyby nie masaż to obrażenia byłyby gorsze. I też używaliśmy olejków ze słodkich migdałów, teraz też się przydaje do kąpieli małego 

Ja się zawsze obawiałam takich masaży. W ogóle im mniej ingerowałam tam tym byłam spokojniejsza, że nie zrobię krzywy :D 

ja pamiętam, że miałam olejek z awokado , ale masaż sobie sama robiłam . Tylko wiadomo jak bolało to zaraz delikatniej , ale chyba z tym ciężko jest masować by nie bolało nic 

awokado? ;o wow nie pomyslalabym ja mam go do wlosow :D

a gdzie kupiłaś taki olej ?

Nie spotkałam się jeszcze z czystym olejem awokado, chociaż często jest w jakichś produktach do włosów. Brzmi ciekawie.

ja go zamawiałam z jakiejś apteki . To była mała buteleczka 50 ml chyba 

O oleju z awokado też nie słyszałam:) awokado w ogóle polecają choćby do jedzenia. Chociaż ja często trafiam na zepsute 

bo z awokado trafić na idealne to jest mega ciezki klimat :D one sa zazwyczaj niedobre do spozycia :D

A ja zauważę brązowe plamkę po rozkrojeniu to już mnie odrzucą,)

Ja.kiedys jadłam to nie trafiły mi się zepsute awokado.. Oj ale.tak dawno aż nie pamiętam jak smakuje;)

Ja się nauczyłam i kupuje te z brązową skórka avocado są lepsze i nie trafilam na zepsute. Ja za samym avocado nie przepadam ale w diecie hashi miałam taki przepis na pół avocado z gotowanym jajkiem ząbek czosnku i 2 łyżki jogurtu naturalnego. Robiłam z tego paste blenderem i jest mega mega pycha. Polecam :D

Ja za awokado nie przepadam ale w ostatnich latach to jest chyba moda na nie ;)  

Też mi się wydaje, że jest bardzo modne. grunt to kupić dobre