Suchość w pochwie po porodzie

Po ciąży dostałam od gina mucovagin. To są globulki z kwasem hialuronowym. Regenerują, nawilżają.

Też miałam mucovagin i hydroVag też brałam, bezpieczne podczas karmienia piersią :slight_smile:

Mi tez ginekolog powiedział żeby kupić sobie te globulki Hydrovag po porodzie bo miałam ten sam problem z suchością co większość z Was :frowning: Najważniejsze,że pozbyłam się tego nieprzyjemnego świądu/pieczenia spowodowanego suchością i powoli wraca “tam na dole” wszystko do normy jeśli chodzi o nawilżenie.

ja brałam tabletki Feminam Libido to jest typowo na zwiększenie libido dla kobiet a przy okazji nawilżały też lepiej pochwę podczas stosunku. 

Ja stosowałam żel na bazie wody Feminum. 

Też tak miałam po każdej ciąży, ale nic nie zażywałam bo się balam karmiąc piersią, ale wiem że mi potem przeszło ale nie pamiętam po jakim czasie. 

Polecam zakupić krem albo globulki z kwasem hialuronowym. Na przykład Feminum żel lub HydroVag globuki. Jest tego sporo.

To bardzo częsty problem, kremy, globulki z kwasem hialuronowym są pomocne 

To zupełnie normalne. Szczególnie jeżeli karmi się piersią. Po zakończeniu kp powinno samo minąć a przez ten czas najlepiej stosować lubrykant.

Nawet się nad tym nie  zastanawiałam,czy jest tam sucho i przy stosunku faktycznie było, wręcz bolało. 

Też zastanawiało mnie to, skąd ta suchość.. pomimo ochoty nie było tam tak, jak zazwyczaj. Bardzo polecam Feminum żel, jest doskonałym lubrykantem i fantastycznie współgra przy zbliżeniach 

My używaliśmy podczas zbliżeń feminum żel nawilżający ale activ super naprawdę. Jest bezzapachowy, wodny. Używałam go czasem nawet gdy czułam naprawdę suchość aż tak że siedziało a nie było to efektem infekcji. Ginekolog poleciła i stosuje do teraz tak naprawdę. 

Akk  będę musiała kupić,  bo też nawet ostatnimi czasy facet  robi końskie zaloty, podszczypuje w tylek jak przechodzę czy jak leżę,  a mnie się kochać nawet nie chce