Suche i sianowate włosy

Moje włosy są straszne! suche i sianowate. Puszą się i skręcają pod wpływem wilgoci. Chciałabym je jakość odbudować. 2 tygodnie temu byłam na podcięciu końcuwek i jest trochę lepiej ale i tak nie mogę znieść ich wyglądu- nie układają się.
Używam szamponu i odżywki fructis do wygładzania włosów ale to nie wystarcza. Wyglądają okropnie smutas.gif
Znacie jakieś dobre sposoby na siano?

B.mitka jak tez zawsze mialam takie wlosy sianowate , puszace się, i bez połysku…okropne…a jeszcze po rozjasnianiu wypadly mi i sie skruszyly do takiego stopnia ze mialam wlosy po pas a mam po prawie ramie…talze ze tragedia…u mnie kiedys duzo pomoglo chodzenie.do fryzjera na saunę placilam.ok. 25zl naprawde włosy były juz w lepszym stanie i urosly i przestały wypadac…teraz nie mam czasu na chodzenie raz w tyg lub raz na dwa tyg. Na ta saune i juz swoich pieniedzy nie mam…a teraz ratuje wlsoy waxem niebieskim takim granatowym…polecam…i trzymam na glowie ok. Godzine czasem nawet dluzej…i zawsze cos wlosy sa lepsze. Oraz przed ich myciem uzywalam jak nie bylam w ciazy…nafty kosmetycznej i olejku rycynowego i zazywalam skrzypowite ok. 2Mc a potem biotebal 2mc i tak na zmiane.

A myślałaś o keratynowym prostowaniu włosów ?
a jesli nie jesteś przekonana to spróbuj maseczkę : 2 łyżki miodu , 2 łyżki jogurtu naturalnego i jedno żółtko . Oczywiście miód płynny prawdziwy i żółtko najlepiej też od kury z domowego chowu …nakładamy maseczkę na umyte wlosy i trzymamy około 25-30 min i spłukujemy dokładnie .

Najlepszy jest olejek rycynowy;-) ma z resztą wiele dobrych zastosowań:-) napewno Ci pomoże trzeba tylko troszkę motywacji a przede wszystkim systemaczystosci ponieważ wszystko co stosowane raz na czas nie pomoże:-( a stosowane systematycznie naprawdę przynosi efekty łał :slight_smile: powodzenia

Doladnie najważniejsze jest nakladac odzywki lub olejki systematycznie a na rezultaty trzeba troszke cierpliwości i przeczekac ok. min miesiac.mamowe a co do prostowania kreatynowym to rozne sa opinie moja szwagierka miala i mówi ze miala przez jakis czas proste i gladkie ale czasem przejedzie prostowanica , mniej niz zawsze ale i tak musi cos poprawić a kolezanka która jest fryzjerka mowi ze to tez niszczy włosy , wiec rozne sa opinie…

Ja korzystałam z keratynowego prostowania włosow, ktore ładnie odzywiło włosy. Ale wiesz, teraz w salonach fryzjerskich jest tyle zabiegow regenerujacych, odzywczych, jakies ampułki, maski itp. Warto wybrac sie do salonu i poradzic jakiegos doswiadczonego fryzjera.

Siostra ma kręcone i siankowate włosy. Faktycznie kreatynowe prostowanie przyniosło fajny efekt. Tylko musi być dobrze zrobione i najlepiej w ładną, suchą pogodę. Za drugim razem jak wyszła od fryzjera i była mżawka, wilgotne powietrze, efekt się nie utrzymał. Wszelkie olejki będą dobrze działały, przed myciem np. na kilka godzin natłuszczanie albo na noc.

AgataS, no ja właśnie robiłam je latem w piekną pogodę i efekt był, a w zasadzie nadal jest :slight_smile: a minęły ponad 2 lata. fajnie mi to wyprostowało włosy i odżywiło. Najgorsze było to, że po zabiegu nie można było myc włosów przez 3 dni. A musiałam tak chodzić do pracy :frowning: okropnie to wspominam.

Sama równiez z natury mam takie włosy. Najgorzej było chyba jak farbowałam . Ich stan znacznie się pogorszył. Stały się totalnie suche i sianowate.Pomogło zaprzestanie farbowania ( pogodziłam się ze swoim kolorem włosów, jednak blond nie jest dla mnie… ;)).
Z kosmetyków polubiłam odżywkę nawadniającą insight:
https://organicznewlosy.pl/glowna/15-anti-frizz-shampoo-szampon-nawadniajacy-500-ml.html

Mam wrażenie,ze dociera wewnątrz włosów.Znacznie poprawiła ich kondycje.

B.Mitka ja tez mialam takie włosy jak Ty sianowate i suche.Zaczęły mi sie kruszyc używałam różnych odżywek i nic nie nie pomagalo.Mam kuzynkę fryzjerke i powiedziała ze przy takich włosach dobrze jest używać maski nawilżające żeby włosy byly nawilzone.Ja jestem zadowolona z masek biovax te odżywki z fructisa tez używałam.Dobrze by bylo jakbys poszla do fryzjera na saune ja bylam 2 razy.Włosy sa wtedy nawilozone i gładkie.Na takie zniszczony włosy właśnie dobra jest sauna nie kosztuje dużo ja placilam u mnie w miescie 30 zl.Ale naprawdę efekty sa i włosy sa dobrze odżywione

Jako fryzjerka polecam super rozwiązanie jeśli jesteśmy na basenie i jest sauna mokra.To myjemy głowę nakładamy dobrą maskę nawilżającą do włosów rozczesujemy grzebieniem i idziemy do sauny tyle ile mamy ochoty 5-15min.Następnie spłukujemy chłodniejszą wodą i już super nawilżone włosy.Można zrobić saunę w salonie fryzjerskim jeśli nie mamy możliwości korzystania z takiej sauny.
Odżywek to firm jest 100000000000 lecz najlepiej zakupić profesjonalną Goldwell,wella ,lodna dostępna w profesjonalnych salonach fryzjerskich lub necie.

Coś ostatnio coraz więcej na stronie reklam się pojawia.

poczytaj o równowadze PEH jeśli masz problem z suchością włosów. Jest mama blogów na ten temt i poradników na yt. Tu masz przykladowy co fajnie wszystko tłumaczy https://falcongarden.pl/jak-dbac-o-wlosy/

Piłka dzięki na link. Ja sobie też posłuchałam. Faktycznie dobrze tłumacza.

Polecam ci wygładzający szampon alfaparf keratin design mega wygładza włosy a keratyna je odbudowuje i sprawia że są zdrowsze i szybciej rosną . Poza nim jeszcze dobry jest szampon Wella fusion na regenerację włosów i odżywienie 

Najważniejsze to dbanie o równowagę PEH. Włosy suche i spuszone lubią olejowanie na sucho, po umyciu włosów odżywka emolientowa, odżywka bez spłukiwania, wysuszenie włosów ciepłym nawiewem, wosk na wygładzenie odstających włosków. Ogólnie bardzo polecam grupę włosing na fb, tam jest kompedium wiedzy nt dbania o włosy i skórę głowy. I na instagranie profil herybymery - tutaj są porady typowo dla puszących się włosów.

sianowate wlosy są zbyt suche, powinnas nie tyle dbac o samego wlosa co o głowe i cebulki :) zdrowy 8h sen, kosmetyki dobrej jakosci i zestaw suplementow by od srodka organizm wzmocnic i efekty beda najlepsze :)

Szampon wybierać do włosów suchych i zniszczonych ,a nie oczyszczające ,bo te jeszcze bardziej wysuszają i włosy się puszą. Używać praktycznie po każdym myciu odżywki ,a raz w tygodniu zrobić maskę ,która będzie na tych włosach trochę dłużej. Polecam też olejek z czarnuszki na końcówki. Używaj termoochrony przy suszeniu suszarką i staraj się trzymać nawiew te 20 cm od włosów i najlepiej z funkcją jonizacji bez konieczności bardzo gorącego powietrza.

a co ma sen do włosow tak z ciekawosci? i te kosmetyki najlepsze to jakie? przeciez tego na rynku jest od groma, skad wiedziec jakie wybrac

Najlepiej to mieć dobrego fryzjera, który nie zrobił nigdy krzywdy naszym włosom, i poleci coś, co będzie dla nas odpowiednie :) 

Mi fryzjerka doradziła kosmetyki i droższe, bardziej profesjonalne, jak i miała propozycje drogeryjnych :)