Tak , komuś fajna sprawa ale prawa jest taka że marnie tam płacą za takie ubranka . Chciałam raz z takiego skorzystać i zaniosłam tylko ubranka markowe nie żadne Pepco , Sinsay czy inna sieciówka .
To pani mi wprost powiedziała że ona nie zapłaci tyle ile to jest warte bo nie mogą przekroczyć danej kwoty i tyle . Więc za ubrania Tommy Hilfiger liczyła tak jak za zwykle no name
Ale Zara czy H&M t też jest sieciówka
tak jak Sinsay tylko może produkują te ubranka lepszej jakości.
Szczerze to ja przy dziecku które rośnie jak na drożdżach w życiu nie kupiłam ubranek w tych sklepach bo są drogie w porównaniu do ilości ich użycia
Sinsay ma słabej jakości ubrania ale jak kupię za 5zł, pochodzi 5 razy to wyrzucę i tyle jak się zniszczą. Może jak nie będzie już tak rósł szybko to pokuszę się o ubranka z tych sklepów by miał na dłużej.
Wg mnie szkoda kupować ubranka używane w cenie
w której na promocji można kupić nowe.
Czytałam, że nie warto wysyłać ubrania do lalafo, tam podobno wyceniają 1 zł za sztukę, ale ubranie musi być naprawdę w super stanie, inaczej napiszą Ci że wsyztsko nadało się do utylizacji…
na Twoim miejscu bym wystawiła paki ubrań na grupie osiedlowej czy tam Twojego miasta na fb ![]()
Tak właśnie wiem . Dlatego ma to swoje plusy i minusy. Zawsze jest nadzieja , że inne rzeczy dobrze się sprzedadzą , no i że kupić się coś fajnego. U nas niestety się to nie utrzymało
W dobie olx , Vinted , grupach lokalnych każdy woli działać na własną rękę
Tak tak, to też sieciówka, ale właśnie troszkę lepsza jakościowo. Ja kupowałam ubranka stamtąd na wyjścia, ale takie do żłobka, czy dosłownie do wybrudzenia też kupowałam w Sinsay ![]()
jest na fb grupka wyprawka dla noworodka i tam można zamieścić ogłoszenia ![]()
no 5 bodziakow dlugi tekaw za tyle
5 legionów za tyle
albo kompletami
i cena za całość
Te strony typu Sellpy działają tak, że pakujesz ubrania, wysyłasz do nich, a oni robią zdjęcia, wyceniają i sprzedają. Ty nie musisz się bawić w ogłoszenia. Tylko… prowizje są spore i często z całej paczki wychodzi mało kasy. Fajne jak chcesz się szybko pozbyć rzeczy i mieć święty spokój, ale nie jak liczysz na konkretny zarobek.
Jak zależy Ci na kasie to Vinted. A jak zależy Ci na czasie i porządku w szafie, taka wysyłkowa opcja jest wygodna, tylko bez wielkich oczekiwań finansowych.
Osobiscie zaczelam oddawac ubranka do punktow charytatywnych lub korzystam z opcji EKO ZWROTÓW INPOST. Kontenerom caritas niestety nie ufam.
Ja wystawiam glownie na vinted… jesli nie sprzeda sie w ciagu miesiaca to robie wielka pake i oddaje potrzebujacym… nje mam gdzie tego trzymac… i ja jestem zadowolona bo pozbylam sie i druga osoba zadowolona bo ma ubranka… na fb jest taka grupa stworzona przez mieszkancow naszeho miasta typu Oddam za darmo lub zamienie i tam wystawiam i chwila moment paczki nie ma ![]()
Jesli sa to ubranka typu pepco sinsay to za darmo idzie a jak juz cos lepszego to np za paczke chusteczek czy pieluchy… cos co sie przyda ![]()
To z tego co piszesz sellpy działa podobnie jak te sortex’y co (sklepy z ubraniami z drugiej ręki) ze dajesz wszytko oni ważą i wyceniają kilogramy za grosze.
Właśnie kiedyś słyszałam jak ludzie nawet tu oszukują bo pakują do paczek “pełne pampersy” by dodać kilogramów…. Masakra
Ja bym ci radziła wystawić na grupie dla matek na Facebooku, tam jest multum grupek i możesz powystawiac na każdej w którejś napewno ktoś, będzie zainteresowany. Ja tak sprzedałam sukienki po córce poszły błyskawicznie a na vintedzie wisiały długo niezauważone.
Mi się podobają takie ogłoszenia , ale za nic nie potrafię tak ładnie robić zdj. ![]()
![]()
![]()
Zauwazylam tez ze oprocz dobrego zdjecia i podpisu to duzo lepiej sprzedaja mi sie rzeczy wystawione w piatek po poludniu ![]()
To prawda albo sobota rano ![]()
![]()
Wiadomo większość ma wtedy wolne i może sobie pobuszować po internecie
To ciekawe bo ja znowu zauważyłam że w poniedziałek sporo ludzi przegląda np ogłoszenia na OLX i właśnie się śmiałam mówiąc to mężowi że ludzie idą do pracy i rano przy kawce zamiast pracować przeglądają ![]()
Wydaje mi się że przez to że dużo osób w weekend wrzuca ogłoszenia, stąd w poniedziałek więcej ludzi przegląda. Jak szukaliśmy samochodu czy domu to właśnie najwięcej dzwoniłam do ludzi w poniedziałek bo były nowe ogłoszenia z weekendu
Też tak jest
w każdym razie właśnie piątek czy weekend to była cisza i właśnie takie boom w poniedziałek
Nie mowie bo miesiecznie miedzy 200-500zl jest z tego ale naprawde zajmuje to czas ktorego nie mam ![]()
Oooo to ciekawe
muszę to sprawdzić
trzeba zabrać się za zdj w koncu Bo już szafy się przepełniają ![]()
Wow to nieźle , ja za 40 zł wystawiłam pakę ciuszków po dziecku i narazie same polubienia🙈 ja chcę się poprostu pozbyć tych ciuszków bo nie mam już gdzie trzymać tego🙈