Bardzo poruszyło mnie to co napisałaś. Widać, jak dużą drogę już przeszłaś i ile odwagi kosztowało Cię pójście na to pierwsze spotkanie, mimo stresu przed wejściem do gabinetu. Czasem właśnie najtrudniejszy jest ten pierwszy krok. Ja mam ciągle ten pierwszy krok przed sobą , mi dużo utrudnia też to dodatkowo że jestem introwertykiem, bardzo ciężko mi wyjść i mówić . Dla tego długo siedziałam ze swoimi myślami sama w domu . To że to tu na forum pisze daje mi też poczucie takiego wyżalenia się , wyrzucienia kilku emocji z siebie to mi też dużo daje
Piękne jest też to, jak opisałaś swoją terapeutkę widać, że stworzyła przestrzeń, w której mogłaś poczuć się bezpiecznie i po prostu być sobą, bez oceniania. Myślę, że to ogromnie ważne, kiedy ktoś w końcu daje nam prawo do emocji, zwłaszcza jeśli wcześniej nikt nas tego nie nauczył. Jak bardzo bym chciała trafić na taką osobę , tak też zastanawiam się co myślisz o psycholog nateleporade ? Dodatkowo dla
Mnie to jest uciążliwe że karmie piersią , i nie zawsze mogę iść sobie na spokojnie wyjść , a chce też żeby to nie stwarzało dodatkowo mi stresu .
Zatrzymałam się też przy tym tym kiedy powiedziałaś, że lubisz w sobie swoje oczy. To wcale nie jest mało to był początek zobaczenia w sobie czegoś dobrego. Czasem właśnie od takich małych rzeczy zaczyna się budowanie poczucia własnej wartości. I tak przystając przy tym co ja w sobie lubię to rzeczywiście ciężko mi było odrazu powiedzieć co to jest
Jestem ciekawa, czy z czasem zaczęłaś odkrywać w sobie więcej takich rzeczy, które lubisz albo które w sobie doceniasz? 🩷🩷🩷🩷🩷🩷
Jak ktoś w życiu został zraniony albo zawiedziony normalne jest, że trudniej zaufać. Ale myślę, że mimo wszystko dobrze, że potrafisz o tym mówić i dzielić się swoimi doświadczeniami to pokazuje dużą siłę. 🩷 fajne jest to że możemy tu o tym pisać bez oceniania , nikomu tyle nie powiedziałam co tu , i to na początek też mi dużo daje .
Ja zdecydowanie wole spotkania w 4oczy, ale pozniej zgodzilam sie na teleporady ( byly tansze, nie musialam jezdzic pol miasta a i tak mialam Jej twarzy przed oczami).
Zdecydowanie ja trafilam dobrze - no ale z polecenia.
Moja siostra za to jak szukala pozniej na nfz to malo ze dlugo czekala to jeszcze odrazu powiedziala ze to nie to, ze ma wrazenie ze tej kobiety nie interesuje co ona mowi i zajmuje sie soba takze wazne jest zeby znalezc tez osobe stricte pod siebie - bo trzeba tej osobie zaufac.
Ciezko mi bylo znalezc cos co lubie bo po ciazy moje cialo sie bardzo zmienilo. Przybylo mnostwo kg, mnostwo rozstepow i cellulitu. Czulam sie obrzydliwa.
Niesteyy depresja oraz leki nie pomogly - waga dlugo byla bardzo wysoka.
Pozniej schudlam 10kg no i zaszlam w druga ciążę. Aktualnie znowu walcze z kg a co schudlam ( 9kg) to juz prawie wszystko mi wrocilo
Jak dojde do wymarzonej wagi to mysle ze znajde wiecej rzeczy ktore w sobie lubie
@Mamina Fajne jest to że chcesz coś zmienić i to robisz. Nie ważne jest tak bardzo ile chcesz schudnąć ale że chcesz to zrobić i po mału to do przodu przepychasz to to wymaga siły i dużo samozaparcia zwłaszcza przy dzieciaczkach.
Niestety ale jestem gruba ale nie az tak zeby mi zrobic operacje mam za niskie bmi
Uwielbiam jesc. Uwielbiam jesc i uwielbiam gotowac. Uwielbiam gotowac z mezem. Uwielbiam gotowac z synem. Ciezko jest nie jesc jesli tak lubie siedziec w kuchni i z tego co ludzie mowia to dobrze mi to idzie, zawsze kazda impreza to pytanie czy zrobie cos pysznego.
Problem ze ja nie umiem gotowac mniej tlusto. Co ja poradze ze sosy na smietance 30% czy z dodatkiem masla smakuja lepiej
Ale jeśli gotujesz nawet tłusty to jednak to domowe jedzenie jest wiec zdrowe jak by nie patrzeć.
Ale masz rację ja też gotuję i wszystkie te dania fit nie są tak dobre jak bigosiki, łazanki, prażone, kotleciki, gulasze czy inne tłuste dania
Ja mam tak samo. A o wyborze miejsca na wakacje decyduje jedzenie, gdzie lepsza regionalna kuchnia tam jedziemy/lecimy szkoda tylko że z wiekiem spowalnia przemiana materii. Kiedyś mogłam jeść wszystko w dużych ilościach i nosiłam rozmiar XS. Teraz już tak dobrze nie mam
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.