Stream Łatwogang

Mam totalnie to samo poszłabym na koncert ale ilość osób mnie zawsze przytłacza

1 polubienie

To ja chyba nigdy nie byłam na koncercie to nie moje
klimaty.

Mnie przeraża tylko nagły problem z siecią w wyniku przeciążenia. Za moich czasów studenckich juwenalia były jeszcze darmowe ale było to już mega duże wydarzenie, kilka scen, różne gwiazdy i tłumy ludzi. Uczucia i wspomnienia wspaniałe. Teraz niestety są już bilety i ceny też są dosyć sporo jak na taką imprezę lecz nadal tanie w porównaniu do ilości koncertów, ale niestety chyba już za stara jestem na ten rodzaj imprezy. Za to bardzo fajnie wspominam Rockowizne. Super festiwal, super ludzie i na dodatek pełna kultura, aż byłam pod wrażeniem.
@Michaska wszystko przed Tobą. Polecam zacząć od jakiś małych wydarzeń w klubach w swoim ulubionym gatunku muzycznym. Też fajna zabawa.

1 polubienie

Ja uwielbiam jak byl Kult, T-love, Lady Pank, Happysad, Strachy na Lachy. Wcześniej Pidżama.
A teraz mi się tak ta muzyka nie podoba nie mówi o tych zespołach tylko o muzyce, która teraz jest na czasie. Jak włączam jakiś Opole czy Sopot i widzę tego skolima i innych tych popularnych teraz wykonawców to coraz bardziej rozumiem te zażenowanie starego pokolenia, bo ja teraz mam podobne odczucia.

Tym bardziej, że okej to są moje odczucia kiedyś przynajmniej naprawdę wszystko było skupione na muzyce i tekście, trzeba było być w jakiś sposób kreatywnym umieć cokolwiek grać na instrumentach a teraz to co wszystko autotune I mam wrażenie że coraz więcej wokalistów brzmi tak samo. Nie patrzę w telewizor i nie jestem w stanie stwierdzić kto to śpiewa ponieważ to jest kopiuj wklej. Zgubiła się jakaś charakterystyczność

To mam tak jak ty , wolę jednak spokojniejsze klimaty

I jak każdy się wszędzie przepycha

Stare dobre zespoły 🩷 faktycznie obecna muzyka ma dużo do powiedzenia ale to jest ta z gatunku prostoty do zabawy, bez przekazu. W innych gatunkach nadal są perełki tylko należy na nie trafić.

1 polubienie

Dojla ja jestem takiego samego zdania bo ludzi3 dają na sprzęt ratujący zycie a nie imprezę dla młodzieży , jak chcą to mogą sobie sami opłacić bo to nie rzecz która jest potrzebna do życia. Tylko zwykla rozrywka…

1 polubienie

Ale ten festiwal NIE jest z puszek.

2 polubienia

A gdzie wyczytalas ze jest ?
To festiwal ktory absolutnie nie jest sponsorowany ze styczniowych puszek.
Sponsorem jest np Zloty Melon ( sklep ktory ma koszulki wosp)

1 polubienie

Odniosę się jak znajdę dokument by nie być gołosłownym

To ja jestem zdania że super że są takie festiwale - on akurat nie jest finansowany ze środków pozyskanych podczas wielkiej orkiestry świątecznej pomocy tylko z tej drugiej fundacji. Na pewno dzięki nim więcej młodych osób zaangażuje się w pomaganie, zarejestruje się w dkms, nauczy się pierwszej pomocy itd Na pewno jakaś część wydatków się zwraca chociażby za to że firmy muszą płacić za wystawienie swoich food trucków. I jak dla mnie to lepsza taka pomoc niż żadna mimo tego że wydatki wzbudzają kontrowersje to i tak dużo osób tylko podczas orkiestry angażuje się w zbiórki. Osobiście wolę wspomóc konkretną osobę, niż wielkie zbiórk fundacji. Zwłaszcza że wśród jakiś dalszych znajomych czy współpracowników często sa organizowane zbiórki

2 polubienia

Dobra mam.

Od razu zaznaczam że nie chodzi mi by atakować kogokolwiek bo mi to obojętne kto na co daje, ale chciałabym uściślić wypowiedź bo wszyscy posługują się frazesami.

Ze sprawozdania merytorycznego WOŚP można wyczytać o kosztach jakie zostały poniesione w ramach pieniędzy jakie ludzie przesłali na WOSP w ramach 1,5% podatku. Te pieniądze są przeznaczane właśnie na orkiestrę i sprzęty

Co do Złotego Melona to ta firma zarabia na tym festiwalu właśnie realizując go.

1 polubienie

1,5% podatku a zbieranie do puszek w styczniu to dwie rozne sprawy.
Podatek oddaje sie pozniej :wink:

1 polubienie

Ja nigdzie nie napisałam że to z puszek tylko z pieniędzy otrzymanych od ludzi na cel WOŚP

Pieniądze z puszek czy z podatku powinny iść na ten sam cel bo idą do Fundacji WOŚP na konkretną pomoc

1 polubienie

No wlasnie nie do konca tak jest. Fundacja tez moze byc sponsorem roznych wydarzen i dlatego doklada cegielke do festiwalu. Tak samo jak dawali w pandemii na maseczki, tak samo jak dali miliony na Ukraine zaraz po wybuchu wojny.
I ludzie wiedza o tym.
Dajac w styczniu do puszek fundacja kupuje za to sprzety.
Dajac darowizny czy 1,5% podatku wspiera sie po prostu fundacje na cele ogólne.

4 polubienia

Można dodać cegiełkę ale ta cegiełka to 10mln a w 2024 12,5mln.

Nie ważne, dla mnie istotne że robią z tego tajemnice bo się o tym nie mówi ani ile ani ma co. Większość ludzi jednak nie wie o tym i daje właśnie na konkretny cel w ramach finału.

Co do sprzętów o których piszesz to też nie do końca tak jest bo znalazłam dokument w którym masz przychody z WOŚP i wydatki na sprzęty i różnica też jest imponująca ale pewnie na coś potrzebnego to jeszcze przeznaczają. Taka mam nadzieję :wink:

I nie pisze by to chwalić czy ganić tylko pokazuje fakty a każdy sam wyciągnie wnioski wg własnego rozumu

Dalej nie rozrozniasz ze final i puszki to jedno.

Na Ukraine dali 25 milionow, dla powodzian ponad 40 milionow. I nie bylo to z finalu zadnego. Tylko z pieniędzy fundacji ktora dziala caly rok.

Po Finale oczywiscie kupuje sprzety, ale wiesz ze nie tylko ? To ile kosztowaly dane sprzety to jedno, a to ze np dodatkowo wspiera rozne programy zdrowotne oraz finansuje koszty operacyjne. Przeciez nic nie jest za darmo :wink:

Rozumiem, ze ktos nie wspiera danej fundacji, ale wszedzie weszyc spiski i szerzyć dezinformację to nie jest fajne. Bo naprawde, to jedyna fundacja ktora jest tak sprawdzana, rok w rok. I jakos dziala dalej :wink:

Jedno jest pewne - czy wspierasz czy nie - gdyby nadeszla taka potrzeba - sprzet zakupiony przez Owsiaka moze uratowac zycie Twoje lub Twoim bliskim. Oni ratuja kazdego, bez wzgledu na podglądy, wiare czy kolor skory :wink:

3 polubienia

To chyba ty nie czytasz co pisze, albo nie ze zrozumieniem :thinking::sweat_smile::smile::upside_down_face:

Ja Cię nie zamierzam do niczego przekonywać :upside_down_face: tylko przekazałam suche fakty…. A nie domysły czy informacje powielane z netu :smiling_face:

1 polubienie

A wiesz ze ta roznica o ktorej piszesz to wlasnie koszta operacyjne ? Programy zdrowotne w ramiach roznych szkolen ?
Nie wiesz. A szkoda.