Straciłam zainteresowanie seksem

Od chwili gdy urodziłam swoje pierwsze dziecko, które ma już prawie 2 lata straciłam jakby zainteresowanie seksem. Stał się on dla mnie jakby obowiązkiem niż przyjemnościach. Mechaniczne to wszystko takie jest. Co może być tego przyczyną i czy da się coś z tym zrobić? Czy ktoś tutaj przechodził już przez to?

Bardzo wiele kobiet przechodzi przez dokładnie to samo po urodzeniu dziecka i naprawdę nie jesteś z tym sama To co piszesz jest częst , zrozumiałe i odwracalne. To przez hormony zmęczenie i stres i przeciążenie

1 polubienie

Wpisz w lupke jest bardzo dużo postów na ten temat :wink:

4 polubienia

Wiele kobiet się tym zmaga i to jest całkiem normalne. Jest bardzo dużo obowiązków dodatkowych które pojawiają się wraz z pojawieniem dziecka. Doba się nie rozszerza. Kwestia kolejna jaką ma się wioskę i wsparcie bo jeżeli większość rzeczy związanych z dziećmi robisz sama, przy tym obiad, ogarnianie domu i tak dalej to skąd masz ty jeszcze wykrzesać tą energię i chęć na seks szczerze. Każdy człowiek ma pewien za super energii jest to niczym bateria w telefonie tablecie itp. i mając te 20% energii jak ty masz jeszcze wykrzesać energię na seks.

Hej, widzę że jesteś nowa. Fajnie że dołączyłeś ale zapoznaj się proszę z regulaminem. Nie powielamy wątków. Wpisz w lukę daną frazę i wyświetlę ci się już posty które były kiedyś dodane i nawet jeśli mają one kilka lat to pisząc nowy komentarz automatycznie odświeżasz wątek i znowu możemy pisać o tym co nam pomogło a co odradzamy.

4 polubienia
2 polubienia

Oczywiście również tak miałam. Rutyna , zmęczenie , znudzenie , po prostu samo życie. Pomogło mi jedynie poukładanie sobie w głowie , że seks to przecież przyjemność. Nie może być smutnym obowiązkiem a czymś co daje nam radość. Warto porozmawiać na ten temat z partnerem, tak żeby zrozumiał co czujesz. Mój mąż myślał , że mi się już nie podoba i odbijało się to na związku. Szczera rozmowa wiele pomogła

To chyba natlok obowiązków, stres, brak snu i czasu

I za mało czasu dla siebie

Dokladnie… kobieta ma wiecej obiwiazkow nie facet… ma wiecej na glowie… jak kladziesz sie do lozka to myslisz tylko o odpoczynku. To normalne. Pewnie kazda to przechodzila lub przeechodzi… wazne ale partner odciazyl cie troche z obkwiazkow i miala wiecej czasu dla siebie to powinny byc jakies male efekty :slight_smile:

1 polubienie

Rany dokładnie. Wieczorem tez mysle tylko o tym, zeby po prostu sie polozyc i isc spac

1 polubienie

Ja ostatnio też hahah

1 polubienie

Bo człowiek to nie robot odpocząć musi.

1 polubienie

Ja od miesiąca zasypiam razem z dziećmi o 21
Dzisiaj coś mnie sen nie męczy. Najgorzej , że jak zasnę o 21 to budzę się około 24

Miałam podobnie, to przez natłok obowiązków i myśli, zmęczenie, stres. Dopiero jak zaczęłam lepiej się wysypiac, to się trochę poprawiło. Co więcej, jak dałam sobie bardziej na luz i najpierw trochę sama sobie wmawiałam, że chcę teraz i przełamywać swoje zniechęcenie, raz, drugi i naprawdę się poprawiło. Naprawdę w końcu zaczęłam sama mieć ochotę :smile:

3 polubienia

mi tak naprawdę pomogły zabawki erotyczne wibratory i pingwinek i najważniejsze chwila dla siebie :blush:

ja to mam wciąż więc spokojnie , moze jestes przemeczona ? polecałabym kolacje z mezem wino , jakies afrodyzjaki truskawski i odrazu podskoczy , a mam pytanie tabletki anty bierzesz ?

Ja miałam tak samo. Kobieta to nie maszyna tak wiec zdarzają się i lżejsze i cięższe dni. Chociaż przyznam,że gorzej było u mnie rok temu bo wtedy zupełnie nie chciało mi się uprawiac seksu. Teraz jest nieco lepiej bo staramy się więcej odpoczywać, mieć dla siebie wolny czas no i wybrać się raz na miesiąc na weekend w jakieś ciekawe miejsce ( zostawiamy dzieciaki u rodziców wtedy).

Autorko robilaś sobie badania hormonalne? I czy zastanawiałaś się nad jakimiś tabletkami na libido?

1 polubienie

Zazdroszczę wszystkim którzy mają możliwość zostawienia dziecka na weekend z dziadkami lub kimś w rodzinie naprawdę to jest taki luksus.

2 polubienia

o tabletki na libido tez sa dobrym rozwiazaniem :slight_smile: