Stolik + krzesełka do pokoju dziecka

Drodzy rodzicie czy posiadacie dla swoich pociech takie właśnie kolorowe stoliczki z krzesełkami do zabawy?? Chciałabym zakupić taki zestaw do pokoju synka tylko nie wiem jaki będzie odpowiedni. Polecacie jakieś sprawdzone modele?? Chciałabym żeby starczyło mu to na kilka lat i było w miarę solidnie wykonane. Synek ma dopiero 16 miesięcy ale rośnie tak szybko że się nie obejrzę a już będzie rysował. Do jakiego wieku mniej więcej takie zestawy starczają?? Proszę Was o opinie i propozycje zestawów. Pozdrawiam

Mi strasznie podobają się te z ikea,ale do tanich nie należą.
Moja mama na dzień dziecka ufundowała córce zestaw stolik+krzesełko z księżniczkami za 80 zł całość.
W carrefour.I powiem szczerze że jestem zadowolona.Naprawdę masywny zestaw.Zarówno krzesełko jak i stolik
stabilne.I myślę że posłuży na długo.

Komplety z Ikei bardzo mi się podobają,czasami można kupić używane w dobrym stanie za całkiem fajne pieniądze.Moja ma drewniane krzesełka i drewniany stolik.Dostaliśmy to “w spadku”,ale szkoda było wyrzucić bo mimo iż mają dobrych pare lat są bardzo solidne i trwałe.By komplet troszkę ozdobić blat drewnianego stolika i sidzenia na krzesłach okleiłam okleiną meblową we wzory księżniczek.Wyszło fajnie córeczka była zdowolona ja również bo z oleiny bardzo łatwo się myje:)Drugi stolik mamy z ikei prostokątny również go dostaliśmy do niego ma krzesełko drewniane,tak że jeden zestaw stoi w kuchni drugi w jej pokoju.Ma cztery i pół roku nadal korzysta.

W Ikea są komplety plastikowe i drewniane. Nam bardziej te drewniane się podobają, te plastikowe mają znajomi i są takie chybotliwe, uznaliśmy, że nasze energiczne chłopaki raz dwa je załatwią, więc jak już w coś inwestować to raz a porządnie. Dokupiliśmy też takie przywiązywane poduszki - żabki. A no i muszę zaznaczyć, że te drewniane to szlifowałem delikatnie i lakierowałem dodatkowo dosyć konkretnie, żeby nie było problemów ze zmywaniem kredek i innych rzeczy którymi dzieciaki “zdobią” meble. Warto pomyśleć o takim zabezpieczeniu bo niestety nie wszystkie meble, nawet te dla dzieci są przygotowane na takie atrakcje.

Dominika.Dziedz no właśnie zauważyłam że takich zestawów jest mnóstwo na allegro ale dla mnie jakoś do gustu nie przypadają jakieś takie ponure i ciekawe czy te postacie trwałe są. Może znajdę kolorowe ale drewniane bo właśnie nie wiem jak z tym plastikiem jest czy chybotliwy czy sztywny i dylemat mam a już chciałabym coś zamówić

Elzbieta.Moroz ja patrzę na takie bo mam u synka w pokoju jasne meble (mleczne) i ładnie by pasowało. Tak naprawdę to jeśli postaci będą mało trwałe to można przemalować lakierem bezbarwnym. Mój synek ma 14 miesięcy więc jeszcze mam czas, na razie ma jedno drewniane krzesełko (jeszcze po mnie) i na nie siada tylko muszę je trochę odnowić.

Ja skłaniałabym się ku stoliczku drewnianym w ubiegłym roku widziałam fajne małe stoliczki w “REAL” za nie spełna 20 zł były mniejsze niż te z IKEA a w zasadzie bardzo podobne, kolor wenge. drewno wydaje mi się bardziej masywne zawsze mozna przemalować gdy nam się coś porysuje podrapie a i posłuży na dłużej zawsze można potem wykorzystać w innym celu, taki kolorowy plastikowy jest juz typowo dziecięcy a wiadomo jak to z tymi plastikami bywa po kilku latach :wink:

No ja też generalnie jestem za drewnianym zestawem synek ma dopiero 17 miesięcy więc i taki kolorowy zestaw na długo by mu posłużył, ale problem tkwi w tym że my w małej wsi mieszkamy i do np Reala mamy ponad 100km nie mówiąc o Ikea bo to wcale nie realne, więc w grę wchodzi raczej internet ale właśnie nie znalazłam takiego interesującego mnie zestawu:( chyba jeszcze w jakiś mniejszych sklepikach poszukam…

my wczoraj dostaliśmy od Madzi wujka drewniane sam zrobił mała siedzi przy nim i je śniadanie bardzo je polubiła i tak by siedziała przy nim cały czas :wink:

Kupiliśmy w Ikei drewniany komplet. Ale wątpię czy to zakup na lata. Dzieci tak szybko rosną że 2 lata to maks.

u nas stoliczek który Madzia otrzymała w prezencje jest bardzo przydatny je na nim śniadanie i trzyma swego laptopa

Miałam okazję zobaczyć “na żywo” krzesełka i stoliczek o których pisze Dominika.
Są piękne i na pewno trwalsze niż plastik.Ale blat stolika jest bardzo wąski,przejrzałam
też parę innych aukcji z podobnymi zestawami i to samo.Strasznie wąski.
Jak moja córka usiadła z jednej strony jej kuzyn z drugiej to było im źle i ciasno.

u dziadków mamy plastikowy zestaw krzesełko i stoliczek , tu na mieszkaniu poprzedni właściciel zostawił dwa stoliki drewniane z Ikei i wyszperaliśmy stary stołeczek po moim mężu odnowiliśmy i ma mała swój komplecik

Ja rowniez stoje teraz przed wyborem stolika z krzeslkami. Zastnawiam sie pomiedzy zestawem z IKEI MAMUT lub zestawem drewnianym z ilustracjami z bajki KUBUŚ PUCHATEK. Widzialam na zywo taki zestaw drewniany, był ładny, fakjnie polakierowany, jedynie do wystroju pokoju moze tak srenio pasowac, bo jest pstrokaty. Nie wiem co wybrać…

Gwiazdka (ależ się cieszę, że wróciłaś) ja jestem zakochana w Ikei mamut, te krzesełeczka one mi się tak podobają, że obiecałam sobie dokupić dwa dla Gabi i Filipka. My mamy dwa stoliki z Ikei seria Lack (jak pisałam w spadku po poprzednim właścicielu i mnie bardzo pasują jak dla dzieci :slight_smile:

My zdecydowaliśmy się na drewniane, teść zrobił stolik a krzesełko uległo renowacji. Młodemu się podoba więc i ja jestem zadowolona

1

My używamy z ikea, cena nie zbyt wysoka bo 30 zł kolor wenge pod kolor mebli do tego wygodne krzesełko mamuta, które wysokością odpowiada do stolika, małej sie wygodnie na nim rysuje, jak również bawi pluszakami w domku który często tam właśnie stoi.
Stolik chyba ze sklejki, zdarza się ze mała na nim rysuje kredkami, super sprawdza sie niczym tablica, wystarczy wilgotna gąbka czy ściereczka, aby znowu wyglądał jak nowy :wink:

Powiem jeszcze tak, teraz kiedy mała szybko rośnie, zastanawiam się z mężem nad jakimś wyższym biurku i krzesełeczku. Najlepiej jednak będzie jak mała sama się przymierzy do takich zestawów, w końcu to są takie dwa podstawowe mebelki, przy których dzieci się uczą (nie chodzi mi o starsze dzieci) ale o maluchy właśnie. Dziecko przynajmniej moje bardzo dużo czasu spędza przy stoliczku, malując, albo nawet bawiąc się, że lalką że ma gościa i popija z filiżaneczki herbatkę. Teraz chcę jej kupić coś wyższego bo nie chcę żeby się pochylała do rysowania.

Seria Mammut z Ikea jest super, mocna, łatwa w czyszczeniu, dorosły moze wejść na krzesełko wieszac firanki i się nie zarwie.

My właśnie myśleliśmy z mężem nad zakupem dla małej takiego stolika z krzesełkiem, ale na razie nie bardzo mamy go gdzie postawić. My nie mamy za blisko Ikei więc jakby co to będziemy musieli poszukać gdzie indziej.