Starania🩷

Witam mamusie . Nazywam się Iza jestem mamą dwuletniego Jasia . Ostatnią miesiączke miałam 22 lipca , nie mam regularnych cykli . Z racji tego że nie zabezpieczamy się z mężem w żaden sposób i miesiączka zaczęła się spóźniać to wykonałam dzisiaj test ciążowy z porannego moczu , niestety wyszedł negatywnie . Wróciłam w sobotę z nad morza , od paru dni czuję się źle , miewam mdłości , codzienne bóle głowy. Mocne klucie w prawym jajniku , nawet podczas stosunku oraz dużo białego wręcz mlekowego śluzu . Mam nadzieję że na test jest zbyt wcześnie i tym razem się uda . Dajcie znać co o tym sądzicie 🩷

Trzymam kciuki za Was :)  choć jeśli mamy juz 26 nie nastawiałabym  się na ciążę przy negatywnym teście i robilalam kolejny za mc  :) 

Możliwe że za wcześnie zrobiłaś test poczekaj jeszcze tydzien- dwa i zrób znowu 

Nie wiem czy możemy się w ogóle wypowiadać bo nawet nie wiemy jakie masz cykle, nieregularne to znaczy jakie ? Jeśli bywa że masz cykl 40 dni to być może jest za wcześnie na test. 

Pamiętaj też że zmiana klimatu również na nas wpływa,nasze samopoczucie oraz miesiączkę. 

Czasem moje cykle wynoszą 30 a czasem 27, każdy miesiąc jest dla mnie inny niestety 😞 Wstawie zdjecie testu z dzisiaj 

Kto wie, może i za wcześnie na test. Ale spokojnie. 
co najważniejsze trzymam kciuki za kolejny test. I 2 kreski 

Dziękuję bardzo!

Na moim przykładzie powiem, że z córką próbowałam ogarniać kalendarzyk, co i jak, kiedy dni płodne. Staraliśmy się ponad 7 miesięcy. Jak już sobie odpuściliśmy to nagle się udało i zaszłam w ciążę. A do lekarza poszłam się zbadać, bo miewałam miesiączkę co 2 miesiące i trudno bylo mi wyliczyc dni plodne. Ale już wtedy okazał się 7 tydzień. 

Teraz z synem pykło w drugim miesiącu po odstawieniu antykoncepcji. Stwierdziliśmy, że jak będzie to będzie. 

Dużo siedzi w naszej głowie. Im bardziej chcemy tym gorzej to wychodzi. Najlepiej się zrelaksować i nie dręczyć tym, że znow jest jedna kreska 

Testy ciążowe są najbardziej wiarygodne, gdy wykonuje się je kilka dni po spodziewanej miesiączce u Ciebie już teoretycznie tyle minęło ale minęło tez 36 dni od ostatniej miesiączki więc trzymam kciuki aby kolejny test był pozytywny :) 

Tak zrobię , poczekam spokojnie na miesiączke jeśli nie przyjdzie umowie sie do lekarza aby się przebadać . Ale nadzieje jeszcze będę mieć . Dziękuję wam za słowa otuchy �

U nas pierwsze dziecko za pierwszym razem zaraz po odstawieniu tabletek. Bardzo chciałam i udalo sie odrazu.

Teraz staraliśmy się 5 miesięcy, miałam aplikacje ale coś jakoś mi się nie zgadzało z objawami owulacji, nie wychodziło nam 4 razy aż w końcu postanowiłam spróbować testów owulacyjnych i odrazu się udało 

Testy owuylacyjne to złoto. Wszystko się zostało, objawy i apka mówily że owulacja. Testy pokazywały pik w tych dniach 

Wydaje mi się, że już powinny być 2 kreski, a tutaj nie widzę nawet bladej niestety. Te objawy to pewnie zbliżająca się miesiączka. Ale trzymam kciuki, aby udało się w następnym cyklu;).

Jeżeli okres wciąż by się spóźnial to można byłoby zrobić test z krwi na obecność betahcg . Powodzenia!

Mamina właśnie po odstawieniu antykoncepcji są większe szanse na zajcienw ciążę, do tego w ciążę mnoga również. Dlatego ja po odstawieniu nie czekałam jak w pierwszej ciąży i się szybko udało. Do tego nie miałam parcia na dziecko. 

Przed pierwszą ciąża odstawiłam i czekałam wedle wskazań ginekologa aż organizm wróci do naturalnego rytmu dobre pół roku, a potem 7 miesięcy starań 

Zrób betę i rozwieje wątpliwości :) .

beta hcg i bedzie jasne, mam nadzieje że wszystko będzie po twojej myśli trzymam kciuki :)

Izka daj znać jak u Ciebie. 

Kochane nie uda mi się już zrobić bete ale w czwartek idę do ginekologa trzymajcie kciuki 😊

Dlaczego  nie robisz bety ? Nie musisz być na czczo.

Lepiej z wynikami bety iść do ginekologa, bo bez nich to w sumie po co pójdziesz?  Z negatywnym testem ?