Sprawdzone produkty - powielony wątek

Chciałabym poruszyć temat hit i kit u waszych maluszków
Ja zaczynam

WITAMINA D3
hit vigantol
kit d-witum
(chciałabym przetestować devicap)

PROBIOTYK
hit biogaja, symbiosys (ma pipetke w środku)

plyn do kąpieli
hit Babydream Extra sensitive (super skład i niska cena)
kit Bambino (podrażnia delikatna skórę w miejscu intymnym)

krem na zimę
hit momme i linomag z różową nakrętka

oliwka
hit bambino
kit hipp

krem pod pieluszkę
hit linomag i alantan dermoline maść z witaminą F
kit alantan plus maść

sposoby na oparzenia
hit wietrzenie, wklepywanie maści, przemywanie wacikami z plynem
kit tormentile baby, sudocrem i inne z cynkiem (podrażniło jeszcze bardziej

balsam
obecnie używam z Nivea nie uczula, ale czekam na wasze propozycję

To moze ja zacznę tak jak zawsze.
Hej nowe dziewczyny ! Super ze tu jestescie :heart:
Jednak przed wstawieniem nowego wątku sprawdzcie prosze czy taki watek juz nie istnieje.
Jest mnostwo watkow o tej tematyce
Must have wyprawki
Hit czy kit

I tym podobne.

Nawet jesli to stary watek sprzed kilku lat to piszemy w nim nowy komentarz i tym sposobem jest odwiezany my go widzimy jako " nieprzeczytany" i znowu mozemy sie dzielić informacjami co do nowosci czy zmiennosci bo kazde dziecko jest inne. Nie powielamy watkow bo robi sie ru straszny balagan.
Takze najpierw lupka :heart:

7 polubień

No to u nas super się sprawdza d-vitum i u malucha jak i u starszej mówi że o wiele bardziej woli olej z tej niż np. ibuvit.
Probiotyk stosujemy od Kendamil i ma w składzie jak pamiętam colostrum.

Krem pod pupę kocham linomag zielony całym sercem. Ba u mnie się świetnie sprawdził przy oparzeniu.

Płyn do kąpieli wzięliśmy ten emolient z momme. Btw czy w waszych Rossmannach jest jeszcze kolekcja z Kicią Kocią.

No i na przykład wielu osobom sprawdzają się mokre chusteczki. U nas w ogóle się nie sprawdzały żadne. W rossmannie znalazłam ręcznik taki bawełniany Tami o to strzał w 10.

1 polubienie

raz ktoś się przyczepił ze komentuje posty z 2018 :see_no_evil:

1 polubienie

Trzeba sprawdzać daty :smiling_face:

1 polubienie

Nic nie trzeba sprawdzac. Mozna pisac przy watkach zalozonych w 2018 roku

1 polubienie

Wiem, że można bo wtedy nie powielamy wątków :smiling_face: ale ja sprawdzam bo czasem odpowiedzi są już nieważne :grin: na pytania zadane parę lat wcześniej

1 polubienie

Nie dogodzisz :see_no_evil: Jak skomentujesz wątek z 2018 to się ktoś przyczepi, że wątek jest nieaktualny i po co go komentujesz, a jak założysz nowy wątek to ktoś inny się przyczepi, że powielasz…
Myślę, że jeśli wątek jest z 2018 roku to faktycznie lepiej założyć nowy, bo wszystko tak się zmienia, że tamten jest już nieaktualny, nawet jeśli zawiera wartościowe odpowiedzi.

1 polubienie

Watek z 2018 roku byl o czyms zupelnie innym ( trądzik) i bardzo dobrze ze @Molly go odwiezyla i napisala co jej sie teraz przydaje i co poleca bo wlasnie wiele sie zmienia
Natomiast watki o polecanych kremach, polecanych kosmetykach do kapieli,pod pieluszkę czy rzeczy potrzebne w apteczce to stosunkowo nowe wątki.

I to nie jest tak ze sie przyczepiam. Panuja tu pewne zasady jak z reszta wszedzie. I fajnie jakby czlonkowie sie stosowali. Inaczej robi sie balagan i moglabym kopiowac moje wypowiedzi z watku rok temu do watku zalozonego przez nowa dziewczynę wczoraj. Bez sensu.
Poza tym nie ja to wymyslilam :grinning:

Tam byla odpowiedz do watku z 3 lat do tylu i dotyczyło problemu wiec napewno ktos juz ten problem rozwiązał i nie trzeba na taki watek odpowiadac poprostu

A są gdzieś opisane te zasady czy raczej są domyślne, jak to wygląda?

Kiedys byla taka katwgoria jak Zasady forum i tam wpisywalo sie co sie zmienilo itp ale oczywiscie i tam znalazly sie jakies tematy nie do konca zwiazane z kategoria.
To ze nie powielamy watkow a odswiezamy to widzialam zw dziewczyny pisaly jak ja tu doszlam

Czasem warto odświeżyć i wrzucić nowy. Jako jedna z nowych osób uważam to jako bardziej przejrzyste :smiling_face:

1 polubienie

Hit maść bepanthen

Hit witamina D z wkraplaczen
Kit witamina D w kapsułkach twist off (przynajmniej dla niemowlaka)

Hit do użytku lampka na akumulatorek działająca na ściśnięcie

Kit oliwka z hipp
Hit (droższa wersja) emolium balsam

Hit patyczki do czyszczenia uszu dla niemowląt (małżowiny) z Rossmann

Dla was przejrzyste bo jesteście tutaj nowe i łatwiej wejść w nowy wątek niż pisać w starym. Ktoś kto jest tutaj już kilka lat to naprawdę nie chce mu się pisać i czytać non stop tego samego.

A tego czasami nie ma w regulaminie forum ?

To naprawdę nie o to chodzi. Jeżeli ktoś odpisuje na pytanie z wątku które ktoś zadał 5 lat temu to trochę inaczej niż pisząc pod wątkiem np o smoczkach. No nikt się tu nie czepia bez przesady. Chodzi o to żeby to forum istniało i każda mozgka znaleźć tutaj odpowiedź na swoje pytania ale jezeli ktoś kiedyś już o to pytał to wystarczy napisać pod spodem
reszcie użytkowników się to wyświetli.

@Redakcja_LOVI @Redakcja_LOVI1 @LOVI_Redakcja bo nie wiem który adres mam oznaczyć :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face: czy jest tutaj jakiś regulamin forum co do zasad pisania na nim ? Szukałam ale nie mogą znaleźć. Na dole strony link jest nieaktywny. Wiemy tylko to co jest w wytycznych naszej społeczności ale czy jest jakiś regulamin bardziej doprezyzowany ? Proszę o odpowiedź

1 polubienie

@Kasia4166 czasem warto przeczytać regulamin który się akceptuje

1 polubienie

Szukalam tego ! Ale nie wszystko jeszcze odkrylam od kiedy jest nowy wyglad forum !
Gdzie to jest ? W sekcji Zasady Forum ?

FAQ - Lovi tam jest po angielsku co prawda ale można włączyć tłumaczenie strony. Te nie mogę nigdzie znaleźć tego regulaminu. Wpisałam po prostu w goglach forum lovi regulamin i wyskoczyło mi to

Wieeeem jak klikasz we flagę żeby oflagować jakoś wpis to tam jest wytuczne naszej społeczności i to jest to

1 polubienie

Bo ja na samym dole znalazlam Regulamin Forum ale tak jak mowisz - nie odnaleziono strony. Szukalam w kategorii ale tam to istny misz masz i dziewczyny w tej kategorii pisaly swoje watki ( co pokazuje wlasnie jaki jest balagan jak sie nie stosujemy do regulaminu)

1 polubienie