Sposób na przestawienie

Chyba cos w tym jest :) do tego zaczął machać głowa ze już nie chce xd

Moja zaciska usta i też tak trochę kręci głową i zakrywa się rękami że więcej nie chcę jeść

Syn koleżanki zaczyna pluc... Ale to tak że wszystko jest w tym co jadł :/ nie powiem irytujące to bo zamiast dać jakoś znać to nagle zaczyna się plucie

Mój tak samo.. Teraz od razu przerywam jedzenie ;)

Oj tez bylismy na tym etapie hahha

u na snie pluje ale potrafi machać łyżeczką;/ ogólnie mój urwis ma czasami przeróżne pomysły;) 

Codziennie dużo sprzątania przy każdym.samodzielnym posiłku;) za to syn bardzo chce sam jesc ;)

To ja póki co karmie córkę sama, ona nawet nie bardzo wykazuje chęci że chciałaby sama trzymać tą łyżeczkę

U nas sporadycznie zdarzały się rzucania - jak już to makaronem z zupy :D trzeba było szybko reagować i zabierac 

a u mnie synek  jedną się bawi wkłada do ust,, a drugą ja karmię normalnie 

U nas szybko był etap "sam" :D nawet "samolociki" z łyżką nie pomagały 

Mój młodszy syn chciał szybko sam jeść i jadł a na zmianę ja podawałam drugą łyżką. No ale ogólnie takie ciapranie dookoła to mu zostało. Są różne memy w necie jak wygląda jedzenie przez pierwsze dziecko a jak przez drugie i u nas się to sprawdza w 100%. Młodszy ma 2 lata a po prostu dalej wszystko na nim, na stole, na podłodze...Taka świnka trochę.

Hehe... vo tam u nas nawet pijac jogurt ze slomki to jest niesamowita zabawa;) upackac wszystkie szafki dookola;/

Ja się śmieję, że mam dwie małe kurki w domu :D 

Na szczęście mij starszy syn juz tak nie brudzi podczas  posiłku. Za to po młodszym trzeba wszystko myc i sprzątać ;) 

To o dziwo czasami córka więcej nabrudzi wokół niż syn. Ale nie wynika to z rozrzucania tylko okruszki z chleba (bo zapomni o talerzyku) czy kakao rozleje przypadkiem 

Ja to jeszcze karmie sama córkę bo uważam że jeszcze za wcześnie na samodzielne jedzenie. I właśnie ten bałagan dookoła. Jak trochę podrośnie to będę ją uczyć jeść samodzielnie

Widziałam nawet sposób na szybsze sprzątanie, by na podłodze rozłożyć folie malarska ;) 

najlepszy i najszybszy sposób kupić psa wsyztsko wysprzata po jedzeniu ;) chociaż ja przy swojej artysce to chyba prosiaka bym musiała kupić;D

Haha dobre ;) piesek fajnie sprząta po chłopcach kiedy jesteśmy u dziadków;) niestety my nie możemy mieć w domu zwierzaka przez alergie..