Neutrogena też dobry preparat ale dosyć drogi i mało wydajny :)
Ja lubię kremy nawet te najtańsze z Lidla
Kasia, na promce można czasem kupić w dobrej cenie.
Pszczółka zaciekawiłas mnie tą pomadką
Kosmetycznaaa- widzę, że wszędzie jakieś linki dołączasz :)
MMM taniocha i prosty skład - marka własna Ross;) no i sposób nakładania bez upaćkania opuszków :) wypróbuj :)
A ja lubie te najzwyklejsze z najprostszym składem.
Nie zawsze te najdroższe kosmetyki są najlepsze. Poza tym każda skóra jest inna
A ja lubię jak coś ładnie pachnie, teraz do rak używam balsamu Nivea. Jak jest mega sucho to Mediderm na noc pod rękawiczki.
Tylko nie kupcie kremu z mocznikiem powyżej 10-15%. Taki jest używany do stóp i do zrogowaciałego naskórka, żeby zadziałać złuszczająco ;)
Ja uzywam kremu z garnier ten czerwony albo z estel. Jeden i drun i drugi jest dobry.
Ja polecam parafinę...kupiłam w aptece i nakładam na noc.a drugi krem który mi spasował na suche dłonie to krem z avokado z AVON.tanio a skutecznie
Ja kupuję maść z witaminą A, najlepiej mi pomaga. Miałam tez kiedyś neutrogena i tez był Ok.
Warto pamiętać, żeby nawilżać dłonie po każdym myciu i dezynfekcji. Bo własnie to nam wysusza dłonie. Fajnie mieć w domu delikatne, nawilżające mydła do rąk.
A ile dziecko ma?
Kremy z wit A polecam. Mycie rąk natl. Z ziajki np.
Patrycja u nas maść z wit A właśnie córeczkę uczuliła
Pamiętajcie żeby dobrze wycierać ręce po umyciu, niestety zwykłe mydła mają zasadowe pH i nie są przyjazne dla naszej skóry. Fajnie się sprawdza kostka myjąca z Dove zamiast typowego mydła. Ja też lubię do rąk krem z serii Mediderm. Generalnie im mniej wody w kremie tym lepiej, woda parując robi mikropęknięcia skóry.
Nocne maski na dłonie plus rękawiczki. Dłonie się ładnie regenerują przez noc.
Ja już od dawna zastanawiam się nad zmianą kosmetyków do kąpieli i mycia rąk właśnie ze względu na suchą skórę. Poszukuję jakiejś serii kosmetyków z dobrym składem. Zastanawiam się nad Sylveco lub Yope. Możecie coś polecić lub używacie którejś z tych firm?
U mnie super się sprawdza maść z wit a "retimax". Ma tłustą formułę, ale jak sobie nałożę to szybko przynosi ulgę i po kilku razach dłonie super nawilżane. Tylko no trzeba zetrzeć ale za to tania.