No tak, po pół roku powinno być już znacznie lepiej. Dobrze że jak córka się wybudza to nie budzi malucha
Ja ostatnio byłam u pediatry na kontroli blizny dziecka . I od razu obejrzała całe dziecko . Okropnie się ślinił więc obejrzała też ząbki i mówi do mnie że widać brak smoczka u dziecka bo ząbki jak perełki
Moje dziecko jest zrośnięte ze smoczkiem 24/h
Więc brawo Lovi ! To są naprawdę dobre smoczki ![]()
Ja wczoraj sparzyłam ten z misiem i mu dałam jak jechaliśmy na szczepienie i go cumlal ale niewiem czy jednak nie woli tego prime bo jakoś jego dłużej trzyma w czasie jazdy i z nim śpi w podróży. To jedyny czas gdyż używam smoczka
Oooo to super wiadomość bo czytając poczatek myślałam ze nie używacie smoczka ale na szczęście tak jak córka też się dużo przy lovi smoczych wycisza i dobrze że są tak dobre ![]()
dziękuję za informację
to robię segregację w smoczkach.
mojej wychodzą krzywo mleczki na dole, mozne jak wyjdą to się wyprostują.
dzisiaj jej wychodzą górne, tak spuchle i zaognione dziąsła i jeszcze biegunka do tego… biedne są te maluszki
A jakich używacie smoczków ?
Philips Avent ultra air od urodznia tylko ten chciała (a miałam kilka Luu, sauvinex i lovi)
a teraz sauvinex Philips i lovi
Moja jako ninorpdek też philipsa avent używał ale bardzo krótko i tylko do zaśnięcia. Teraz mam te standardowe lovi i te prime i zdecydowanie woli prime
ale używa ich tylko jak idziemy na spacer czy jak jedziemy autem. Do zasypiania nie używa i w dzień też nie. Generalnie nie jest smoczkowy mój synek
U nas synek się tak mocno ślini i marudzi ciągle, gryzie a nawet szarpie tego grzybka z mobeli… masakra widzę jak się męczy. Bodziaki co chwila mokre muszę go przebierać często
a takie śliniaczki są muslinowe w Sinsay na rzepy a w hm na zatrzaski
super są ja polecam
Ja też jak mój synek ząbkuje to muszę co chwilę go przebierać i wycierać podłogę bo pełno i u wszędzie ![]()
Właśnie mamy materiałowych trochę siniaków ale szczerze mi te sliniaki przeszkadzają bo on rączkaminmi maluch łapie i je do góry wyciąga miętoli i do buzi wkłada ![]()
Mojemu też śliniaki przeszkadzają w eksplorowaniu mieszkania ![]()
na zatrzaski są okej ich nie zrywa, ale oczywiście ze musi je brać do buzi i smakować
Ja chcę spróbować te sylikonowe teraz wcześniej miałam materiałowe tylko
są jeszcze z taką ceratą ale to bardziej do rozszerzania diety jak te sylikonowe, a muslinowe do ślinienia
My te silikonowe dostaliśmy do testów z lovi i są świetne
ja jestem zachwycona bo pojemniczek mają fajnie wygięty tak że jedzenie ląduję w sliniaku a nie poza nim . Miałam jeden z innej firmy i ta kieszonka była prawie na płasko i resztki pokarmu wypadały poza kieszonkę , ten sliniak z lovi jest świetny, tesciowa też to przyznała ![]()
Ja miałam z Sinsay i z Lovi o te z Lovi wymiatają bo są sztywniejsze i lepiej łapią to co wypadnie dziecku z buzi
Ze synem miałam materiałowe nie byłam zadowolona, teraz też mam te do testów myślę że będzie o wiele lepiej
Ja jeszcze mam te takie śliniaki co się zakłada jak bluzeczkę i one są fajne przy RD metoda BLW