U mnie jest 20 stopni i pod śpiworek zakładam śpioszki i zazwyczaj body z długim rękawem. Synek ma problemy ze skórą więc wolę żeby nawet było mu trochę chłodniej niż go przegrzać. Ubierając synka do snu sugeruje się tą grafiką, ale raczej skupiam się na sprawdzaniu karku i pilnowaniu żeby kark był ciepły a nie przegrzany i spocony
To moze po prostu powinnam zmienic spiworek na cienszy bo spiochy za goraco a bodziak wydaje mi sie, ze za chlodno
A nie myślałaś żeby w sypialni obniżyć temperaturę? 22 stopnie to dużo, zdrowiej spać w niższej temperaturze. Ja w sypialni utrzymuje 19-20 stopni i zakładam śpiworek 2,5 tog + pajac bez stópek
Nam położna mówiła że najlepiej dla noworodka i niemowlaka utrzymywać temperaturę 18-20 stopni. Dzięki temu synek bardzo ładnie śpi, nie wybudza się w nocy. Mamy tylko 1 pobudkę w nocy na karmienie. Przy niższej temperaturze synek od razu zasypia w łóżeczku. No i to co najważniejsze - przy wysokiej temperaturze w sypialni jest suche powietrze, więc drogi oddechowe mogą być podrażnione. Synek ma problemy z suchą skórą więc wolę mieć niższą temperaturę niż przegrzać synka
ja mam 2 śpiworki z kika 2.5 tog
i na lato też miałam 1.0 i 1.5 tog z action lub kik, ale wtedy jeszcze myślam ze moja córeczka będzie spała w łóżeczku a nie ze mną przy piersi ![]()
najlepsze jest karmienie piersią nie musisz wstawać rozbudzać się rozbudzać dziecka, jak ja to mówię wywalasz cyca i śpicie dalej
gdybym miała drugie dziecko to bym poczekała z zakupem zeby zobaczyć jak maluszek bedzie lubił spać
Ja polecam z colorstories choć na lato średnio bo nie mają 0.5 tog a 1.0 jest wg mnie gruby. Używałam na zimę 2.5tog i jest super.