Śpiworki

Jakich spiworkow do spania używacie? 

Ja używam z natulino 

https://natulino-sklep.pl/pol_m_Spiworki-klasyczne-2131.html

Jeszcze mam z 1tog ale marki TU

zawsze sprawdzam tog i dostosowuję do temperatury jaką mam w mieszkaniu 

teraz to letni najlepszy ;) bo jest ciepło w nocy. na jesień i ziemię to ten grubszy zimowy lepiej się sprawdzi ;)

Mazia1 fajna strona bo dobrze opisane rozmiary i wersje śpiworków ;)

Ja polecam bardzo śpiworki od colorstories for kinds, są super jakości, bardzo fajnie uszyte i dopasowane. Szkoda tylko, że nie mają takich typowo cieniutkich na lato bo z tego co kojarzę u nich w ofercie jest 1, 2 i 3 tog a na lato idealny by był 0,5 tog :) 

Jest tak ciepło, że nie wyobrażam sobie "wkładać" mojego maluszka do śpiworka. Ale czytałam gdzieś, że to jest w porządku dla dzieciaczków, chętnie zobaczę co polecają mamy:)

ja używałam lupilu :)

widziałam świetne rozwiązanie na sleepee dla takich maluszków .

bieszka magdalena, tylko śpiworki mają różne grubości, te najcieńsze to jest tak naprawdę sam materiał, czyli tak, jakbyś dziecko przykryła np. bambusową pieluszką. 

Spiworki maja różne grubości sa takie na lato z jednej warstwy materiału i sa takie grubsze. Ja przez zimę i wiosnę uzywalam spiworka i to było super rozwiązanie nie musialam się stresować ze córka się odkryte albo nakryje a bylo jej cieplutko . Mam zwykly z hm kupiony na jakiejś promce.  Teraz przykrywam córkę tylko pieluszka 

Dokładnie te cienkie to jedna warstwa taka jak koszulka nawet. Moje dzieci lubią być otulone jednak jak syn w tamtym roku spał w pieluszce tylko to była krótka drzemka, w śpiworku już spał dłużej. Córka też tak miała,ale pod kołdrą wiecznie odkryta bo się rozkopuje. Zresztą oboje w nocy się przemieszczają po całym łóżku 

Też wiele zależy od temperatury, jak jest upalna noc, to wiadomo, że nie ma co dziecka pakować w śpiworek. Ale ostatnio noce wcale nie są takie ciepłe, to już śpiworek się bardzo przydaje.

W nocy czy nad ranem temperatura się zmienia więc zawsze warto by maluch był przykryty. Są też śpiworki z nogawkami dla dzieci które lubią mieć odkryte stópki i dla tych które już same chodzą :) 

oj tak ostatnie noce też u nas niezbyt należą do ciepłych;/

u nas sie lubi odkrywać teraz niby gorąco ale tak jak piszecie rano bywa chłodniej i troche obawa aby sie maluch nie przeziębił zwłaszcza jak jeszcze pampers trafi sie pełny;/

no właśnie niby w dzień ciepło, ale nocą niekoniecznie. Ja to muszę się kołdrą ostro nakrywać bo mi zimno 

u nas znów upały wróciły i w nocy tak duszno, że nie ma czym oddychać:(

u mnie koce nie zdają egzaminu, mały babol śpi w welurowych spiochach;) 

no u dzieci to ciężko by spały pod kocem bo jednak sie okropnie wiercą, a przykryć nie potrafią 

A wasze dzieci też się tak rozpychają? Czasem bierzemy młodego do łóżka nad ranem, bo się obudzi i chce się przytulić, to go tak bierzemy na dospanie. Mamy materac szeroki na 160 cm, a jak weźmiemy dziecko do łóżka to nie mamy gdzie spać, bo on się rozwali w poprzek, a dla nas zostają cienkie paseczki ba brzegach :D

Fajerka no to sie nazywa izolacja rodzicielska;) hehe u nas to samo;)