moj synek kopie nogami do góry, nie na boki. bo sie rozkopuje. i musiałby być ten śpiworek być baaaaardzo szeroki. poza tym - synek lubi się rozkopać jak mu gorąco a tu takiej możliwości nie ma. ja daje mu pod piżamkę body zeby mu było cieplej jakby się odkrył i nie wkładam go w śpiworek bo mi płakał. ale to tak jak pisałam trzebaby przetestować na swoim dziecku bo każe inne
To moja potrafi w śpiworze cyrki wyprawiać. Ale ona się nie rozkopuje, ciepełko woli
My mamy taki z 5-10-15 jednak Jasiek niezbyt chętnie w nim spał, może teraz na wyjazd zabierzemy zawsze będzie cieplej. Mi sprawiało problem z tym śpiworkiem nocne karmienie bo nie mógł się tak we mnie wtulić.
My mamy dwa śpiworki ale od zawsze Mateusz zamiast w nich spał na nich i tak mu zostało do tej pory. Sądzę, że w śpiworku akurat mojemu dziecku byłoby za gorąco, nawet spod koca się rozkopuje. Nie lubi być przykryty i koniec
bo to tak jest , ze jednak dziecko każde inne i trzeba się dobrze przyjrzeć co lubi nasza pociecha oponie i pomoc innych jest ważna, ale tylko dla ogólnego orientowania się w temacie bo to co innym dzieciom służy nasze może doprowadzać do płaczu
my dostaliśmy różne śpiworki i niestety jedynie na spacer jesienny się przydały, mały w ogóle nie chciał spać w żadnym śpiworku, lubi swobodę. A u córci w ogóle nie stosowałam. I zgadzam się trzeba patrzeć na potrzeby dziecka, bo jedno lubi, a inne nie .
śpiworek to super sprawa bo dziecko ma swobode ruchu jest mu cieplo i sie nie odkryje ;))
daryska000 noworodek nie lubi swobodnych ruchów woli jak jest mu ciasno, jak było w brzuszku mamy
dlatego noworodki lubią być owijane w kocyki
Daryska spoworek przestaje sie sprawdzac okolo 6/7 miesiaca zycia dziecka. Bo wtedy dziecko robo sie ruchliwe i spiworek krepuje ruchy. Moja spala w spiworlu do polowy stycznia, a potrm bylo coraz gorzej. Teraz spi tylko pod koldra, a wedruje w czasie snu po calym lozku, w spiworku tak sie nie da.
Silje u nas przestał się sprawdzać już ok 2 miesiąca, choć Jaś bardzo lubił być ciasno zawinięty w rożek lub kocyk, czuł się wtedy bezpieczniej i lepiej spał.
Mraczek moja nigdy w rozku nie spala pozawijana od poczatku pod tetrowka albo w spiworku.
mój synek też w rożku spał jakiś czas, a córcia nigdy nie dała się zawinąć od razu był płacz, a śpiworek sprawdzał się jedynie na spacer jesienią zaraz po urodzeniu, w domu spać w śpiworku nie chciał
O mam, z 30 stycznia zdjęcie. To chyba ostatni raz w śpiworku było spanie. Młoda miała 7 miesięcy i 10 dni
Moja córcia uwielbia spać w śpiworku a ja nie martwię się, że w nocy się cała rozkopie z kocyka. Ma tam tez swobodę jeśli śpiworek jest odpowienio do rozmiaru kupiony
moja mala ma miesiac i bardzo lubi spac w spiworku;)
U nas śpiworki ostatnie sztuki już odkopane w pudłach, odświeżyłam i spakowałam dla kuzynki. Rodzi w czerwcu więc moze jej się przydadzą na jesienne wieczory. U nas młody początkowo spał, ale trwało to krótko i każda kolejna próba kończyła się tak samo, wielkim płaczem. Ale rzeczywiście śpiworek, o ile jest dobry rozmiarem (najlepiej zawsze o jedne rozmiar większy niż dziecko nosi, wtedy jest luźno) to idealne rozwiązanie na odkopujące się dziecko w nocy. Ale niestety nie każde dziecko lubi śpiworki.
Ja kupiłam Karolinie śpiworek jeszcze zanim się urodziła i jeszcze ani razu w nim nie spała. Póki co uważam go za zbędny zakup. Może teraz latem jak będzie cieplej to zamienię jej kołderkę na śpiworek. Nie wiem czemu ale wydają mi się one nieporęczne, szczególnie jeśli chodzi o karmienie nocne, wyciąganie i wkładanie dziecka z powrotem. Może się mylę.
Olga latem nie skorzystasz raczej, bo Karolinka bedzie juz bardziej sie wiercic i wtedy sie spiworek robi niewygodny zazwyczaj co do nocnego karmienia to ci nie powiem jak jest, bo moja w nocy przestala jesc jak miala 2 mce, a spiworek poszedl w ruch jak miala truszke ponad 3 i przyszla jesien.
nie wiem jak się sprawdza taki śpiworek, ale może dziecku jest zwyczajnie za gorąco?.. ja też miałam taki problem i stwierdziłam, że będę usypiała malutkiego w kocyku, wszystko byłoby pięknie jakby nie to, że był cały mokry jak wstawał bo się tak pocił a kocyk był lekki…
Witam, moja córeczka posiada taki śpiworek i śpi w nim całą noc. Więc bardzo polecam.