Zdania na ten temat są podzielone. Jedni sobie nie wyobrażają psa w łóżku, a inni wręcz przeciwnie. A jak jest u was? A pozwalacie np. spać dzieciom i psom razem?
Tak zdania są podzielone, ale nasz piesek od zawsze śpi z nami lub z dziećmi, ale jest to mały piesek York więc nie zostawia nam siersci, bo gdyby się lenił na pewno spałby na swoim posłaniu :)
Ze mną w łóżku śpią moje zwierzaki. Nie mam nic przeciwko temu. Oczywiście są one odrobaczone i zaszczepione.
jak jyz niektóre wiedza :D jestem zdecydowanie przeciwna . Mój pies ma swoje legiwisko i nie śpi z nikim w łóżku . Poprzedni tak samo
Moj śpi i będzie spał ☺ wystarczy odpowiednia higiena odrobaczanie i częste zmienianie pościeli ☺
Ja nie potrafię zasnąć jak mój syn jest u nas w łóżku a co dopiero z psiakiem. Nie jestem z tych oceniających, jak ktoś tak lubi to czemu nie.
Nie mam psa obecnie, kiedyś miałam jako dziecko, ale dla mnie pies w łóżku i kuchni to zdecydowane nie. Rozumiem, że dbanie o higienę, ale i tak pies biega po podwórku i nie wiadomo co tam znalazł, w czym się wytarzał. Łóżko to dla mnie granica. Jak ktoś jednak lubi to czemu nie.
I moja psina też z nami śpi. Nie pozwalamy jej tylko spać pomiędzy nami (mną a mężem), bo się małpa rozpycha. Śpi więc przytulona do któregoś z nas. Ale nie całą noc, bo jej dużą część przesypia w swoim legowisku. Kiedy ma potrzebę, przyjdzie się przytulić. Pies jest trochę większy od jamnika, więc da się wytrzymać.
Mam yorka i maltańczyka małe rasy ale nie wyobrażam sobie nie mieć ich obok. Zdarza się tak że czasami w nocy śpią u siebie w legowiskach a czasami wskakują i śpią razem ze mną w łóżku. Jeżeli chodzi o spanie psa z dzieckiem to nie widzę problemu. Moje albo leżą obok dziecka i go pilnują albo jak mały śpi w łóżeczku to psiaki leżą pod lozeczkiem i również go pilnują.
Wiadomo że każdy ma inne granice ale jak dla mnie zdecydowanie pies w łóżku odpada.. Zresztą pies czy nawet kot. Bleeee
Lubie zwierzątka ale nie w łóżku, a tym bardziej w łóżku dziecka. To jest jednak pies. Obok łóżka jak najbardziej, niech pilnuje ale nie w łóżku.
Ale oczywiście szanuje tych którzy pozwalają. Z drugiej strony pies to przyjaciel człowieka. Jednak to pies, a nigdy nic nie wiadomo.
Ja co prawda nie mam psa tylko dwa koty i spią w lozku czasami. S@ niewychodzące wiec raczej sie nie boje ze cos przyniosą z pola. A poza tym to straszne czyścioszki :D
Mam psa w domu, i śpi gdzie chce.
Pies jest czysty, odrobaczany itp.
Dlas nas jest jak członek rodziny ;)
Ja psa nie mam ale nie pozwalalbym spać mu w łóżku
Całe dzieciństwo spałam z psiakiem w łóżku. Obecnie nie mamy zwierzątka i nie wiem czy drugi raz bym się na to zgodziła.
Co prawda nie mam psa czy kota, ale gdybym takiego zwierzaka miała to na pewno nie pozwoliłabym bym mu spać w łóżku. Tym bardziej z dzieckiem. Zwierzak to jednak zwierzak i utrzymanie u niego higieny jest mimo wszystko trudniejsze niż u człowieka.
A tak swoją drogą jak widzę psy liżące się po swoich narządach płciowych, a potem oblizujace właściciela po twarzy to robi mi się niedobrze. Kiedyś bylam u koleżanki na kawie, piesek sobie leżał i robił swoje, a za chwilę przyszedł jego pan z pracy i piesek czule go wylizał po buzi � było mi żal kolegi :D
Ja mam kotkę która ma 17 rok i śpi u mnie albo na parapecie albo w łóżku, od dziecka jestem przyzwyczajona i mi to nie przeszkadza
Ja mam co prawda kota, ale od tygodnia jak jesteśmy w domu to kot sam przestał z nami spać w łóżku, a do dziecka się stara nie zbliżać. Kotka ma 6 lat, w ciąży nie opuszczała mnie na krok i spała przy mnie. Teraz sama z siebie unika dziecka :) ale ogólnie nie wyobrażam sobie nie spać ze swoim zwierzakiem w łóżku :D
ja od małego zawsze z psem spałam :D
Pies moich rodziców nie lubi spać w łóżku, poleży chwilę i sam idzie na swoje posłanie.
Z tym lizaniem to faktycznie nieco obrzydliwe. Nie daje lizać się po twarzy, jest to dla mnie niehigieniczne po prostu. Można inaczej wyrazić miłość do psiaka :)
U nas ma swoją poduszkę do spania, i od małego była uczona tam spać. Wgl nie chciała bym żeby spala ze mną lub x dziećmi w łóżku;))
U nas psy maja swoje legowiska i spia na nich albo na ganku na zimnych płytkach tam im jest najlepiej