Spanie w spiworku

Ja wtedy kupiłam śpiworek tylko po to, bo był w modzie i każdy go zachwalał. No ale na kupnie się skończyło. 

Moi też w nocy ciągle odkopani a ja musze być przykryta pod sam nos :D 

Ja słyszałam dobre opinie i śpiworach ale nie kupowałam żadnej z moich córek, dostałam dla młodszej w paczce od znajomych używany i przyznam że wydawał mi się tak ciasny że nawet nie próbowałam małej do niego kłaść;)

Może to dobre dla dzieci które się odkrywają, ale z doświadczenia już wiem że moje obie córki nie lubią zabarfzo się zagrzewać opatulone więc się rozkopuja

Moja córka sie tak wierci spiąć, że tez chcieliśmy spróbować ze śpiworkiem. Ale jakoś coś nam nie pasowało i finalnie ubieramy małą w dodatkowy pajacyk 

mój syn nawet w upalne dni jak się urodził miał śpiworek ,ale ja widziałam, ze mu sie tak lepiej śpi i łatwiej zasypia i zdecydowanie dłużej tak spał 

Mój syn bardzo chętnie spał w spiworku do 3 msc... Od 3 msc już się denerwował. Nie może mieć zakrytych stop jak zasypia - więc jak już śpi to przykrywam go lekkim bambusowym kocykiem. 

mazia1 mój też miał muślinowy cienki na lato i też w nim spal przesypiał mi od 22 do 3-4 jadł i dalej spał teraz się wszystko poprzestawiało niestety 

Kargraw to szkoda bo spiworek duże ułatwienia, mój syn się rozkopuje z kocyka lub kołderki wiec spiworek jest idealnie , mam nadzieję że nie zacznie wybrzydzać... Kurcze nie wiemy czy za jakieś inne alternatywy. Na razie na ta porę chyba bym ubierała w polarowe pizamki i przykrywała kocem... 

To ja spiworka njeuzywalam, jedynie na początek różek, a później kocyk, też się rozkopywała ale w razie czego były dwa zawsze potem kołderką wjechała 

ja to się długo balam kocyków, kołderek, że mi sie tym dziecko nakryje i nie dawałam 

Wiadomo, strach zawsze jest . Zwłaszcza na początku 

U nas mały ma kokon i kołdrę która zawijam w kokonie dzieki czemu się nie odkopuje ☺️

Patt u mnie ten patent nie działa.  Mój syn podnosi nogi do góry i cyk kołderki nie ma...

Moja córka 3 letnia do tej pory tak się kopie że kołdra w nocy ściągniętą i muszę ją przykrywać 

ja też ostatnio wchodzę do sypialni, a kołdra na ziemi, a mamy jeszcze łóżeczko niemowlęce, więc przez tą szparę ją jakoś wywalił 

MamaKaziaiEmmy u nas to samo nogi w górę i siup wszystko co było na nim jest pod stopami. Nawet zaczelam kocyk zwijać na klatce piersiowej żeby przy pierwszym podniesieniu nóg tylko trochę się zdjelo ale to nic nie daje haha

Oj ja sobie nie wyobrażam mojego syna jak miał pol roku w śpiworku. Nie byłoby takiej opcji bo chyba by się zapłakał. Moze spróbuj z kocykiem lub kołderką, takie większe niemowlaki nie lubią być krępowane. 

U mnie córka szczerze najlepiej czuje sie w łóżku u rodziców. I w czym bym ją nie kładła to teraz ciągle płacz jeżeli nie jest u nas ;)

Ja również sobie wymyśliłam na początku że moje dziecko będzie spało najpierw w rożku, a później w śpiworku ale to zostało szybko zweryfikowane i wkońcu śpimy pod kocykiem. Malutka czasami się rozkopuje i śpi bez ale najwidoczniej jej tak wygodniej. Zdarza się tak, że ją przykryje i śpi całą noc przykryta, kolejna cała rozkopana a jeszcze inna jak ją przykryję to już później się nie odkrywa, ale ja też tak mam :) 

Mazią dla chcącego nic trudnego;)

Moja latem tak włożyła nogę między szczeble łóżeczka że nie mogłam jej wyjąć nozki ;/

U nas mały śpi osobno w swoim łóżku ja jakoś nie wyobrażam sobie spania z dzieckiem dlatego mąż wymyślił że mu tą kołdrę trzeba śledziami poprzybijac takimi jak do namiotów hahahaha