Spacery z przeziebiojym dzieckiem

Jak sądzicie czy spacer z przeziebionym dzieckiem to dobry pomysł??

Moja lekarka zawsze mi doradza, że jeśli pogoda jest fajna, nie jest bardzo zimno i nie jest wietrznie to spacer jak najabrdziej jest wskazany. Więc jeśli u Ciebie jest fajna pogoda to jak najbardziej możesz wyjść. zastrzyk świeżego powietrza jest dobry dla dziecka:)

Tak o ile dziecko dobrze się czuje i nie ma gorączki. Ja chodzę zazwyczaj bo lepiej to robi dziecku na nosek i gardełko. Przy zapaleniu krtani jest to wręcz wskazane. To jest sprawa indywidualna wszystko zależy od samopoczucia dziecka. Mój synek gdy był chory w lutym tamtego roku miał roczek,miał zapalenie krtani i był mrozik na dworze to wychodziliśmy na te 20 minut i potem w nocy nie było dramatu i dziecko mi się dusiło.

Nam pediatra wręcz zalecała spacery z córka, gdy miała katar. Byle pogoda nie była bardzo zła.

Jeżeli dziecko nie ma gorączki tylko katarek jest osłabione to jak najbardziej można wychodzić na spacer nic mu nie zaszkodzi kiedy pooddycha świeżym powietrzem. Nie wychodzę tylko kiedy pogoda nie sprzyja czyli jest bardzo wietrznie, pada deszcz czy jest duży mróz.

Jeżeli dziecko nie a gorączki , ani stanu podgorączkowego . Pogoda ładna , możesz wyjść z dzieckiem na spacerek .

Ostatnio pytałam o to pediatrę. Powiedział bez wiatru, bez gorączki może iść

Spacery na świeżym powietrzu są wręcz wskazane przy przeziebieniu (oczywiście gorączka dyskwalifikuje spacer). Dobrze robi przy katarku. Dziecku lepiej się oddycha.

dokładnie, jak nie ma goraczki mozna isc na spacer, to swietnie oczyszcza nos, pozwala tez w czasie spaceru dobrze wywietrzyc mieszkanie z zarazków

Jeśli tylko nie jest przesadnie zimno, wietrznie, nie leje deszcz, a maluch nie ma gorączki to spacer przyniesie mu tylko ulgę. Oczywiście spacer sam, bez połączenia go z wchodzeniem do sklepów po zakupy, bo to najgorsze co może być, najpierw chłodno, potem ciepło i znowu chłodno. A na katar świeże powietrze podziała lepiej niż niejedne kropelki.

Tak jak dziewczyny podpowiadają jeśli dziecko nie ma gorączki a pogoda jest dobra to spacer jak najbardziej. Możemy wtedy porządnie wywietrzyc w domu a dziecku na dworze będzie się lepiej oddychać gdy np ma katar.

Jeżeli dziecko nie ma gorączki a pogoda jest ładna to jak najbardziej, zwłaszcza przy Katarze dziecku lepiej sie oddycha na dworze

Mi też lekarka powtarza że przebywać na dworze chociaż 30min jak nie gorączkuje,wtedy odblokowuje się nos i lepiej się oddycha na polu.
Dzisiaj pomimo że synek jest na antybiotyku wyszliśmy na spacer w końcu było 14 stopni.Nie mam ochoty kisić się w domu cały czas,
Kiedyś lekarze zapewniali żeby siedzieć w domu jak dziecko chore a teraz wręcz przeciwnie! Wietrzyć pomieszczenia i spacerować to też pomaga w leczeniu!

Jeśli dziecko nie gorączkuje spacery na świeżym powietrzu są jak najbardziej wskazane. Ja wychodzę codziennie chyba, że bardzo wieje lub bardzo pada deszcz. Spacery w czasie przeziębienia to samo zdrowie.

Jeśli nie ma gorączki, a pogoda dopisuje- czemu nie. Miło w ciągu dnia trochę przewietrzyć głowę, szybciej wtedy człowike dochodzi do siebie :slight_smile:

samemu tez jak sie grzęźnie w domu z przeziębieniem to tez mozna byc bardziej chorym od tego, a ruch, powietrze od razu stawiają na nogi, dziecko tak samo

Dziubus fajny artyukul :slight_smile: ale masz tez racje, najlepiej skonsultowac z lekarzem jesli mamy watpliwosci :slight_smile:

Wczoraj byłam z małym na spacerku, ma katarek a po wyjściu od razu zaczął oddychać noskiem, śluzówki się obkurczyły i z pewnością takie wyjścia pomagają maluchowi nawet z katarkiem.

Ostatnio też położną o to wypytałam i powiedziała to samo jak wy, przy ładnej pogodzie, gdzie nie ma dużego wiatru a dziecko czuje się na tyle dobrze i nie ma gorączki to wręcz powinno się wychodzić, zawsze świeże powietrze jest najlepsze, w domu powinno też się wietrzyć mieszkanie. Ja tak robię zawsze rano po wybudzeniu i wieczorem przed położeniem małej spać.

Tez potwierdzę opinie mamusiek :slight_smile: jedyna przeszkoda w wysciu na spacer to pogoda i gorączka;:slight_smile: mi lekarka sama zalecala ze jak nie ma gorączki oczywiscie przy zwyklym przeziebieniu nawet lepiej jak wyjdzie sie z dzieckiem na powietrze :smiley: dziecko lepiej oddych no i potem spi :slight_smile: