Spacery w zimę, a buzia dziecka

Drogie Panie, moje maleństwo pokaże się na świecie z końcem listopada. Spacery przypadną nam więc w porze zimowej. Czy u takiego niemowlaka zabezpiecza się jakoś buzię przed mrozem ? Albo spacery powinny być bardzo krótkie ? Dla dziecka mam śpiworek i kombinezon, ale to nie zabezpiecza w żaden sposób twarzy. 

Na pewno dobry krem do buzi na zimę z ochroną przeciwsłoneczną :). Takie kremy są od 1 dnia życia więc bez względu na to czy to starszy niemowlak czy ledwo urodzone maleństwo można spokojnie stosować.

Możesz zacząć od wystawienia do okna/drzwi na chwilkę, potem na chwilkę w wózku przed dom, a później dopiero krótki spacer po kilku dniach bo dzięki temu zobaczysz reakcję na organizmu na zimno i trochę przehartujesz go przed spacerkiem. Ja tak robiłam.

ooo nie pomyślałam w sumie o balkonie. Czyli warto było by wyjście z dzieckiem nawet na chwile ?  a jak długo hartować dzieciaczka przed takim spacerem ? 

Miła jagoda ja córke urodziłam początkiem grudnia. Zaraz spadł śnieg albo już nawet był śnieg jak wyszliśmy ze szpitala. Już dokładnie nie pamiętam. Buzi nigdy niczym nie nakrywalam bo dziecko ma oddychać i się wietrzyć podczas spacerów. Na buzię dawałam krem z mustelli cold cream. On chroni przed mrozem. Jakos po 2-3 tygodniach zaczęłam od wystawiania dziecka w wózku na balkon na 10-15 minut. Po 2-3 dniach zabrałam na zew na spacer na 20 minut i tak stopniowo coraz dłużej. Ubranka dostosuj do temperatury na zew. Dziecku ma być ciepło ale nie przegrzewaj go. I uważaj bo jak dziecko będzie płakać na zew i będzie wiało to oczka mogą zawiać i będą ropieć także tutaj trzeba być ostrożnym. A tak to trzeba się cieszyć i również odpoczywać podczas spacerów a co najważniejsze tracić przybrane kg :D 

Ja urodziłam w październiku i do 2 miesięcy nakładałam dziecku czapeczkę,  szalik i cienki kombinezon bo syn leżał w śpiworku w którym było jemu wystarczająco ciepło. Twarz smarowałam kremem nivea na każdą porę.  Nie można dziecka przegrzewać i dostosować ubranie do temperatury.  Twarzy nigdy nie przykrywałam,  a w gondoli było ciepło i syn zawsze miał ciepło skórę twarzy. Najlepiej zacząć od krótkiego spaceru 5min i codziennie zwiększać czas lub wystawić dziecko na balkon ;)

Przede wszystkim musisz się zaopatrzyć w dobry krem na zimę do buzi, my Mieliśmy z Mustelli i z Dermedic takie specjalne wersje na zimę.

Ogólnie jak jest bardzo zimno to z maluszkiem nie powinno się wychodzić na długo. Moja w zimę miała 5 miesięcy i jak było bardzo zimno to wychodziłam tylko na 20 min, jak trochę cieplej to na 40, do godziny w zimę to max.

Właśnie dla takich maluszków urodzonych zimą jesienią to warto zaczynać je przygotowywać przez kilka dni przez kilka minut na balkonie. Najlepiej zacząć od naprawdę krótkiego czasu np. 5 min i stopniowo wydłużać.

Krem do buzi dobry - polecam nivea na pogodę :). . Ja bym poprostu stopniowo wydłużała czas na spacerze . Napewno spiworek się wam przyda :)

Również polecam krem na każdą pogodę - Nivea :) Nie ma w składzie wody co jest istotne w zimę żeby nie podrażniało delikatnej skóry maleństwa :) 

Moja pierwsza córka jest z zimy ( ze stycznia) i na samym początku również trochę ja wystawiłam tylko na balkon ,a tak zaczynałam od krótkiego spaceru :) Wydłużyłam z czasem gdy pozwalała na to pogoda :) Gdy było całkiem przyjemnie to wychodziłam na dłużej :) 

My co prawda z kwietnia ale mam zakupiony na zimę krem z mustelli w sztyfcie na zimę :) polecało mi go sporo rodziców :) 

O tak ten z muszelki tez jest mega dobry 💕

Ja chodziłam z chłopcami na spacer kiedy padal snieg czy był duży mróz;) spacery kończyłam kiedy sama zmarzłam i nie dałam rady chodzić ale chłopcy mieli po ponad miesiąc bo tak to max 30min.. chłopcy nie chorowali i dobrze spali ;)

Jeśli nie będzie wielkich mrozów lub śnieżycy to można spacerować - dostosowując długośc spaceru do aktualnie panujących warunków. My stosowaliśmy na buźkę nivea na każdą pogodę i się dobrze ten krem sprawdzał. 

Zimą gdy temperatura jest na minusie, używamy dla synka krem zimowy do zadań specjalnych firmy MomMe. Na temperatury od zera wzwyż stosujemy krem ochronny do buzi OnlyBio Baby.

Też mam ten krem z Nivea na każdą pogodę i w sumie dosc dobrze się go rozsmarowuje i jest taki przyjemny dla dziecka

Dokładnie tak krem z Nivea na każdą pogodę U nas zawsze niezawodny Zawsze to powtarzam I każdej  mamie  polecam

Po waszych komentarzach pójdę do sklepu i kupię krem Nivea na zimę :D hehehe

Pewnie on jest świetny ;) 

Ja dostałam go najpierw na testy od Nivea i tak już z nami został na dłużej ;)

Ja go w sumie przez przypadek kupiłam i tak już zostało;) 

Powinnaś być zadowolona ;)

Ja tez jakaś promka była chyba

Ale taki zwykły nivea?