Spacerowka

Na większości grup zaobserwowałam,że mamusie chwalą spacerówki firmy Jolie,Espiro ja mam Coletto joggy trochę ciężka ale jestem zadowolona,dodatkowy atut to ,że może być używana aż do 25 kg wagi dziecka ;)

szukam spacerowki, czy ktoras spotkala sie z modelami: BOMIKO BY BABY DESIGN, 4baby SHAPE NOWOSC 2015, BOMIKO 2016, BERTONI LORELLI FOXY 2015 , EURO-CART EZZO MODEL 2015 , ESPIRO ACTIVE , EURO-CART EZZO 2015 easyGO. Co polecacie a co odradzacie?

Zgadza się,ja też spotkałam się z bardzo pozytywnymi opiniami na temat spacerówki firmy Coletto właśnie ze względu na wagę dziecka. Mój Szkrab szybko przybiera na wadze bo jest po prostu długi więc obawiam się,że gdy będę szukać spacerówki to właśnie takiej która może być używana do 25 kg ;-)

agunia15go - przed założeniem kolejnego wątku wyszukaj czy podobne już nie istnieją. Jest wiele wątków o wózkach i spacerówkach. Są też wątki poświęcone konkretnym modelom. W wątkach o wózkach często piszemy też o spacerówkach :) Zajrzyj do tych wątków:

https://lovi.pl/forum/1/13063

https://lovi.pl/forum/6/12957

https://lovi.pl/forum/6/999

https://lovi.pl/forum/13/114

https://lovi.pl/forum/10/2301

U nas sprawdziła się tylko jedna spacerówka greentom i nie zamieniłabym jej na żadna inna a przerobiłam ich trochę. Lekka składa się na płasko bo na pół, ogromny kosz jak się torbę dokupi oryginalna to można do niej naprawdę dużo wsadzić, łatwa w utrzymaniu bo można ściągnąć tapicerkę  i umyć szczoteczka łatwo szybko zejdzie każda plama a co się da wrzucam do pralki. Jazda tym wózkiem to sama przyjemność jedna ręką go prowadzę daje rade na każdej powierzchni no oprócz żwirku i piasku tu wolę nosić niż się męczyć ale ja ogólnie z dzieckiem w środku znoszę go po schodach sama także jego mała  waga moim zdaniem jest dużym plusem 

Patrycja brzmi zachęcająco, A jakie ma koła?

Ja mam lionelo annet Tour. Też jest rewelacja. Składa się na pół, szybko. Dużym plusem jest ogromna buda która rozkłada się cała i przykrywa wózek materiał jest  cienki i przewiewny, nie nagrzewa się. Koła pompowane. Amortyzatory z tyłu.oparcie rozkłada się do pozycji leżącej. Wózek lekki i prowadzi się go jedna ręka. Daje rade nawet po kamieniach wystarczy zablokować przednie koła. Jest super. 

Mamy Espiro Sonic Air z pompowanymi kołami, niestety jest średniej wagi, ale ma wygodne opuszczanie siedziska na taśmach, oparcie można opuścić płynnie i cicho jak dziecko uśnie w wózku, daszek przeciwsłoneczny jest baaaardzo duży i ogólnie bardzo dobrze nam się sprawował przez ostatni ponad rok, wygodnie się prowadzi na polnych drogach jak i w mieście 

Ja zakupilam wózek xlander xcity, póki co jestem zadowolona choćjeżdżę w gondoli, jest lecutki i szybko się składa i rozklada, koła z przodu mniejsze z tyło większe opcja obrotowych lub prostych 

My od pół roku używamy valco snap 4 trend na pompowanych kołach. Wózek jest szeroki w środku, dziecko ma wiec dużo miejsca do spania, oparcie jest opuszczane na pasach wiec jest bezszelestne i płynne. Wózek jest bardzo zwrotny, prowadzi się jedną ręką. Oparcie pod nóżki ma regulowaną wysokość i jest długie wiec  myśle że starczy na długo. Budka jest rozsuwana i zakrywa praktycznie cały wózek. U nas bardzo dobrze się sprawdził.

mamameg,paulinek te pasy do opuszczania oparcia są super sprawą, w lionelo nie mam pasa bo jest metalowa rączka ale też jest cichutkie i proste.Mam jeszcze stary wózek to tam żeby opuscić oparcie trzeba było popchnąć najpierw  do przodu podnieść rączkę i rozłozyć .to był koszmar.

Gugi. Zarówno przednie jak i tylne koła pokrywa bardzo elastyczna pianka, powodująca, że podczas jazdy, nawet na starej kostce brukowej, wózka w ogóle nie słychać, a wszelkie drgania są tłumione

1

Mamameg a jak prowadzisz go to jest ciuchutki i fajnie amortyzuje? 

Patrycja w takim razie sie mu bardziej przyjrzec ;) A ma tez oparcie cicho rozkladane?

Nie wiedzialam , ze teraz sa oparcia na tasmach rozkladane, super sprawa jak sie ciuchutko rozklada i nie budzi dziecka 

Gugi Piankowe koła całkiem nieźle znoszą codzienne przygody. Moim zdaniem nawet nie czuć tego braku amortyzacji. Ja jestem bardzo zadowolona 

Patrycja a jak greentom daje sobie radę na kamienistej drodze? moj wózek miał właśnie takie piankowe koła i nie jechało się dobrze dlatego dokupilam pompowane i teraz jest ok.

Gugus wózek jest cichutki, nic nie skrzypi, pompowane koła dają radę. Po miękkim piasku (na plazy) tylko jest ciężko, ale to chyba z każdym wózkiem ;)

Zwróć uwagę przede wszystkim na koła. Piszesz o nierównych drogach A do takich warunków poleca się kilka pompowane bo lepiej amortyzują. Sama takie posiadam i dużo lepiej się jeździ na pomowanych kółkach niż na plastikowych. 

Przy wyborze kierowalabym się również wielkością kosza. Często wychodzę z wózkiem na spacer i zakupy. Lepiej je pakować na wózek niż nosić w ręku. 

Nam polecają wszyscy jako spacerówkę Valco Snap 4. Podobno super lekka, łatwo się prowadzi i ma duża budkę p/słoneczna. 

Mogę podpowiedzieć, że na pewno spacerowka typu parasolka się nie sprawdzi. Są lekki e i tanie ale tylko na proste drogi. Zwróć uwagę na koła i kosz. 

Wybierając wózek wybraliśmy wózek quatro cross. Zwracaliśmy uwagę na koła, łatwość prowadzenia, jak buda się opuszcza, do jakiego poziomu się opuszcza oparcie. My syna przymierzyliśmy do wózka i na wyżej wymieniony padło. Ja uważam że ten jest wygodniejszy niż spacerówka którą mieliśmy razem z gondolą.

U nas również nie sprawdził się wózek typu parasolka.

Meg to fakt po piasku każdy wózek będzie się ciężej prowadzić.. tzn ze przy tym wózku co masz trzeba dokupić koła pompowane , czy są też takie z pompowanymi? 

To z pompowanymi kołami to wiedziałam, ale nie pomyślałam o dużym koszu, zawsze zabieram syna na zakupy, wiec to ważna kwestia