Trudno powiedzieć czy sortuj na pewno jest konieczny czy też nie ale dzieci około 1.5 roku zazwyczaj mają etap na zabawe w segregowanie. Uczy je to rozróżniać przedmioty według jednej ceny jakościowej, a mianowicie: kształtu.
Warto posiedzieć trochę i pomoc maluchowi zrozumieć o co w tym chodzi
Ciezko stwierdzić jaki wiek jest najlepszy moj mały ma 5 miesięcy a odkad skończył 2 mamy juz sorter z takimi miekkimi gumowymi klockami od znajomych po ich synku klocki porzadnie umylam odswiezylam bo wiadomo ze przywedrowaly do nas z zewnątrz i maly odkad nauczyl sie chwytac bawi sie nimi gryzie mietosi sluza mu jako sylikonowy gryzak co prawda napisane jest na nich 12 plus a my uzywamy od 2 miesiaca zycia z troche innym przeznaczeniem a z czasem przyjdzie i pora ze podejrzewam bedziemy uczyc sie budować z nich wierze dopiero w następnej kolejnosci zostana użyte tak jakie jest ich przeznaczenie
Trudno powiedzieć w jakim wieku kuokc bo różnie dzieci interesują się nim i opanowuja jednak uważam że ważny jest i warto go kupić
Mój synek tez jakoś ok 1,5 roku zwracał uwagę na kształty i kolory
teraz jets tyle sorterów na rynku, ze taki sorter to ma jedna w wielu funkcji;)
córka miała kiedyś jeździć z sorterem w jednym i nim lubiła sie bawić;) s a też sortery na sznurkach wiec moze służyć do ciągniecia za sobą;) nie musi bys strikte jako sorter do klocków
U nas sorter dopiero od niedawna syna zainteresował. Wcześniej tylko wyrzucał wszytskie klocki z niego a teraz już powoli wkłada i nawet zdarza się że trafi do odpowiedniego otworu.
Tak mój syn na początku tez nie umiał, ale starszy zawsze mu tłumaczył i bil brawo jak mu się udało i tak jakoś się nauczył
Myśmy mieli.z Fisher price córka bawiła często co prawda wkładała byleby włożyć do tego garnuszka,ale z czasem dopiero zaczęła się bawić wkładając poszczególne kształty w otwory
Metoda prób i błędów chyba jest najlepsza. A jaka radocha jak się uda włożyć odpowiedni
Dla mniejszych dziwić polecam taki pluszowy sorter z elementami szeleszczącymi, grzechotkami i piszczałkami z Lamaze Soft Sorter.
Kverve e fajne to nigdy nie widziałam takiego pierwszy raz a dziecko włoży czy raczej będzie ciężko bo się będzie wyginac ?
Fajny sorter
Kverve, taki pluszowy to chyba niezbyt poreczny i praktyczny .. jest za miękki więc wątpię żeby dziecku udało się z niego korzystać, a i pewnie dorosły by miał problem idealnie trafić za pierwszym razem.
Mama_coreczki każdy sorter jest ciężki moim zdaniem i dopiero po roczku dzieci go oganriaja w pełni. Ale ten można na inne sposoby wykorzystać, nie musi wkładać przez te okienka, u góry jest klapka podnoszona i tam też można wkładać, plus idealny do rzucania, podgryzania itd.
Pierwsze słyszę o takim sorterze
Chociaż patrze w internecie że to tak jak garnuszek klocuszek
Może być dobry dla dzieci co mają etap życia czym popadnie ☺
Kverve nie widziałam że takie są pluszowe sortery
kverve super sprawa na poczatek,szczerze to nie widziałam pluszowych sorterów
Mi się podoba w nim to, że rozwija wszystkie zmysły bo ma te szeleszczace elementy i grzechotki i różne faktury.