Dziewczyny,
planuję zakup, zależy mi by była wydajna, tzn. wyciskała sok tak, że z owoca/ warzywa na prawdę mało zostaje pod odwirowaniu,
łatwa w utrzymaniu czystości, bez zakamarków, które są trudne w umyciu.
Najlepiej w rozsądnej cenie - choć tutaj jeśli coś będzie na prawdę warte nie jest to priorytet.
Czy mozecie coś polecić?
Czy macie jakieś? Jakie? i jak sie sprawdzają?
Ja co prawda typowej sokowirówki nie mam, ale mam Thermomix. Na pewno jest z wyższej pólki cenowej, ale ułatwia życie. Możesz w nim zrobić świeże soki albo pasteryzowane, mozesz ugotowac oviad dla dziecka. Ma funkcje gotowania na parze, wyrabiania ciasta, robienie sałatki i duzo, duzo więcej. A przy tym łatwo się czyści i zakamarków nie ma. Nie wyobrazam sobie już życia bez niego. Zastępuje parowar, mikser, blender, maszynke do mielenia miesa, malakser, tarke, sokowirowke. Naprawde fajne multifunkcyje urządzenie.
Kiedy mała miała pół roku zaczęliśmy szukać sokowirówki, ponieważ nie mieliśmy zbyt dużo miejsca w kuchni miała to być niezbyt wielka no i nie za droga. Po w końcu spodobała mi się mała zelmera, nie zajmuje dużo miejsca łatwo się czyści a na potrzeby rodziny jest wystarczająca, ostatnio widziałam ja w tesco za 200 chociaż my zapłaciliśmy za nią ok 130zł szukając poprzez internet.
Silje: Zainteresował mnie produkt, o którym napisałaś, więc zaczęłam trochę szperać w sieci. Na głównej stronie tej firmy jest e-sklep, jednak nigdzie nie podali ceny, za jaką można kupić ten sprzęt. Weszłam na allegro, a tam cena od 3.000 zł! Thermomix wydaje się być fajnym i funkcjonalnym urządzeniem, ale w życiu nie dałabym tylu pieniędzy za jedno agd.
Silje: Z bardzo wysokiej półki Swoją drogą za aparat daliśmy ponad 3.000. A ile lat masz swój sprzęt? Kupowałaś go w autoryzowanym sklepie, czy gdzieś w necie? Korzystałaś z gwarancji?
Gosia mam go od dwóch lat i kupowałam od przedstawiciela Vorverk. Gwarancję mam jeszcze do sierpnia i nie musiałam póki co z niej korzystać. A używam go praktycznie cały czas. Nawet obiadki dla małej w nim gotuję. Robię soki na zimę, do słoików, ziemniaki na placki ścieram, mięsko na mielone w nim robię od razu mieszam mięso z przyprawą i potem na patelnie. Ciężko tak opisać wszystko do czego go używam, musiałabym siąść i powoli pomyśleć. A przy dziecku to czasu mało.
Mogę polecić Zelmer JuiceMaker JP1500. Tylko, że w porównaniu z innymi sokowirówkami Zelmera jest drogi. Kosztuje około 1000 zł, podczas gdy zwykłe sokowirówki można kupić za 200 - 300zł. Ale jest jedna różnica bo soki wyciskane z JuiceMaker’a są bardziej gęste niż z tradycyjnej sokowirówki. Piłam sok pomarańczowy i był pyszny z drobinkami miąższu, podobno niezależnie od owocu czy warzywa soki z tego urządzenia zawsze wychodzą takie mętne i pożywniejsze.
No patrz ! od rana klapki na oczach
O mamuniuuuuu ! tyle kasy Nie no ja moge sobie pozwolic max , MAX !!! 2 tys
ale po Twoim opisie no toooo …warto nie powiem ze nieee
Monika ja też się wahałam, ale jak zobaczyłam u kuzynki, że w zasadzie inny sprzęt nie jest potrzebny, policzyłam ile bym wydać musiała na pojedyncze AGD i ile miejsca by zajęło, to doszłam do wniosku, że mi się opłaca Np. taka sałatka jarzynowa, gotuję sobie w tym warzywka, potem odlewam wodę, włączam na siekanie, doprawiam, dodaję majonez i gotowe, później do miseczki przekładam i mam jedno naczynie brudne
Ja się zbierałam zbierałam planowałam aż mój mąż wziął sprawę w swoje ręce. Wybrał, kupił i podarował mi na dzień kobiet
Spełnia moje wymagania, jest łatwa w umyciu, jak pracuje i jak wiruje opowiem jutro, bo mamy sokowy weekend. Dzisiaj kupiłam górę owoców i warzyw.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.