Smoczek z termometrem

Dziewczyny, co myślicie o tym wynalazku? Czy jest godny uwagi? Któras z Was korzystała? Czy wyniki są miarodajne? Najbardziej popularny jest ten z Canpolu, ale moze znacie jakies inne?

Ja miałam przy pierwszym dziecku taki termometr i w sumie byłam zadowolona. Druga córcia juz nie chciała takiego. Temperaturę pokazywał dobrze ale jak dla mnie najlepszy jest bezdotykowy szybko i dobrze mierzy. A ten ze smoczka no dziecko musi trochę postać żeby temperatura się nabila.

Właśnie przymierzam się do zakupu porządnego termometru bezdotykowego i zauważyłam w ofercie tez takie smoczki.Sama byłam ciekawa jak sie one sprawdzają.

Ja przy trzecim juz nie kupowałam wole bezdotykowy szybciej zmierzy się temperaturę. Ano w nocy jak córa miała gorączkę a porządnie zasnęła to nie chciała dydka i zmierzyć nie mogłam.

Też się nad nim zastanawiam od wczoraj :-). Zobaczyłam taki na grupie na fb i pomyślałam że chyba kupię :slight_smile:

Na pewno nie kupowalabym go przed porodem poniewaz dziecko moze wcale nie chciec ssac smoczka, ale jeżeli ssie to mysle, ze to ciekawa opcja mierzenia temperatury. Natomiast nie rezygnowalabym z zakupu termometru bezdotykowego.

Lina miałam napisać to co ty. U nas taki smoczek by się nie sprawdził bo dzieci smoczka w ogóle nie przyjęły… Też mam bezdotykowy i uważam to za najlepsze rozwiązanie…

Bezdotykowy najlepszy miałam smoczek lecz jak dziecko miało temperaturę to jest marudne i smoczka nie chciało ,każde maleństwo ma swój ulubiony smoczek.I przecież smoczka nie będzie się dawało jak będzie starsze ja mam termometr bezdotykowy już 6 lat.Smoczka się pozbyłam więc szkoda zakupu.

Dzięki za opinie Dziewczyny. Jesli chodzi o termometr bezdotykowy to jakie posiadacie i polecacie?

https://m.euro.com.pl/termometry/tech-med-tm-f03bb.bhtml?from=ceneo&p=99.99&cr=0&t=20180208-0224

My mamy taki i naprawdę polecam.

Polecam Ci taki termometr

U nas się sprawdza.

Lina mam taki sam :slight_smile:

mama a moja mama ma taki jak twój :slight_smile: i jest lepszy od mojego bardziej dokłądny

paulina chwalę mój, dodatkowo, można nim mierzyć temperaturę w kilku miejscach na ciele.

Mama_Gratki, zamówiłam sobie właśnie ten który masz i Ty :slight_smile:

agnieszko, mam nadzieję, że będziesz tak zadowolona jak ja. A co do smoczka, to chyba niepotrzebny gadżet. O wiele szybciej jest przyłożyć termometr do główki.

Wolę jednak termometr bezdotykowy. Posiadam model beurer ft65

Evelin, no to wlasnie ten sam sobie zamowilam za namową Mamy_Gratki :slight_smile:

O no widzisz :smiley: nam nadzieję że będziesz zadowolona

Właśnie miałam się Was pytać o opinie nt. tego smoczka :slight_smile: Opinie ma różne, dwa główne zarzuty to czas mierzenia oraz fakt, że dziecko może nie mieć ochoty na smoczek. Mimo wszystko zamówiłam :slight_smile: Najwyżej będzie jako gadget :slight_smile:

Dodatkowo będę kupowała termometr bezdotykowy. Ja znowu zastanawiam się nad: Diagnostic nc300 lub MICROLIFE NC 150. Dziewczyny na grupie fb je polecały. Czy któraś z Was z nich korzysta?

Ja mogę jedynie powiedzieć, że ogólnie Microlife ma opinię bardzo dobrych i dokładnych termometrów. Sama korzystając kiedyś z termometru elektronicznego microlife podczas pomiarów temperatury przy naturalnym planowaniu płodności byłam z niego bardzo zadowolona. pomiar temperatury był szybki i miarodajny.