Smoczek w butelce

Tylko że ja zwykle jej butelki nie podaję, prawie zawsze ktoś inny

Mam nadzieję że szybko jej odejdzie ten smoczek bo jednak w nocy jak śpi muszę jej wyciągać żeby z nim nie spała a ta cmoka przes sen i czuje że go nie ma :rofl:

1 polubienie

No ale u dzieci to albo jedzenie, albo brzuszek, albo pielucha albo zeby albo skok rozwojowy …. Nie wspominam juz o innych chorobowych objawach

A no tak bo to głównie jak Ciebie nie ma . To może być ciężko w takim razie ocenić komuś innemu .

Dziś musiałam jechać do banku mleka to moja mama została z małą no i cofnęłam na smoczek 3, dzwonię do niej czy w razie czego ma więcej czasu, a ona właśnie że mała się wkurza i nie daje rady jeść😳.
Zmieniła jej smoczek, dzidzia spokojnie zadowolona zjadła, ale i tak połowa leciała bokiem :see_no_evil: chyba jest na etapie pomiędzy :sweat_smile:

A to jak zmieniła smoczek i było lepiej to zdecydowanie ta 2 bardziej . Zdarza się , że leci boczkiem trochę . 1 jest naprawdę bardzo wolna i nawet rzadko noworodki od niej zaczynają.

Moja starsza córka w nocy się wybudzała jak czuła, że nie ma smoka ale ona była bardzo smoczkowa. Na szczęście odsmoczkowanie nie trwało długo i szybko zapomniała o smoczusiu a później nawet jak znalazła w domu tego co zostawiłam na pamiątkę to i tak nie chciała :face_with_hand_over_mouth:

To i tak dobrze że się udało i wymiana pomogła :grin:

1 polubienie

No trochę źle ten smoczek mama zamontowała ale ważne że dzidzia zjadła i zasnęła :joy::joy:

Wbrew pozorom Philips avent to nie jest takie oczywiste jeżeli chodzi o zamontowanie smoczka . Ja na początku też źle robiłam i nawet tą wkładkę antykolkowa też źle układałam .

U nas też szubko by poszlo gdyby nie to że młodszy ma takie same smoczki i jak swojegonie ma to zabiera bratu :rofl: nawet z buzi potrafi mu wyciągnąć :rofl:

1 polubienie

O kurczę haha :joy: trzeba sobie w życiu jakoś radzić i widać, że sobie świetnie radzi od małego :face_with_hand_over_mouth:🫶🏼

No przy rodzeństwie jest gorzej. Siostra oducza starsza co ma 3,5 roku a jak widzi że brat ma to też chce :face_with_raised_eyebrow::joy:

No tak nie może być poszkodowana😅

@Michaska no właśnie tak to jest jak się ma młodsze rodzeństwo i weź tu takiej małej przetlumacz skoro brat dostaje a jej się zabiera

2 polubienia

Tak, wiem. Ja też źle robiłam :sweat_smile: ale mama nawet nie przeciągnęła go do końca w zakretce :see_no_evil:

Ale malutka się najadła finalnie więc jakoś dała radę haha .

Taaak :grin: ale dzisiaj mąż jej dawał z poprzedniego i mówił że super jej poszło… Zgłupieć można :rofl:

No to faktycznie się jej zmienia . Może była bardzo głodna i dlatego .

Myślę że lepiej jej tym mniejszym bo jak mi za szybko z piersi leci to się co chwilę odrywa :face_with_hand_over_mouth: