Ostatnio przeglądając jeden z portali społecznościowych, natknęłam się na reklamę słuchawek wygłuszających dla niemowląt i dzieci. Mają za zadanie chronić słuch malucha w głośnych miejscach, jak imprezy, koncerty, czy zwykły ruch uliczny. Jak myślicie, czy to gadżet przydatny, czy kolejny sposób zarobienia na totalnie bezużytecznej rzeczy?
Osobiście, gdy zobaczyłam reklamę, pierwsze co pomyślałam to: “ale wymyślają…”. No bo w końcu kto chodzi z niemowlakiem na koncerty? A stosowanie słuchawek dla uchronienia przed hałasem ruchu ulicznego jest w mojej ocenie przesadą. Dziecko musi się oswoić z otaczającą go rzeczywistością.
Ale może ktoś z Was korzysta z czegoś takiego? Jestem ciekawa Waszych opinii na ten temat.
Ja widziałam takie słuchawki u dzieci na meczach. Jeśli rodzice chcą pójść na taką imprezę gdzie jest bardzo głośno to napewno jest to przydatne. Ja ostatnio właśnie żalowalam ze nie mam takich słuchawek i niestety musiałam zostać w domu…ciekawe tylko czy dziecku one nie przeszkadzają…
Właśnie, kto zabiera dzieci na koncerty, trochę przegięcie z tą reklamą. Ruch uliczny też nie jest jakiś bardzo głośny, no i nie siedzi się pół dnia w centrum miasta, tylko raczej szybko się wraca do domu. Na meczach może i przydatne, ale niemowląt też się tam nie zabiera, a starsze dzieci może sobie poradzą. Nie wiem, nie mam zdania, musiałabym zobaczyć badania na temat uszkodzeń słuchu u dzieci przez głośne dźwięki.
Bardzo fajny gadżet dla rodziców którzy lubią koncerty czy chociażby mecze aczkolwiek sama nie zabrałabym dzieci w takie miejsce ze względu na to iż uważam, ze to nie jest miejsce dla nich…jednak jest wielu rodziców którzy pewnie korzystają z takich udogodnień i za pewne ktoś to stworzył z myślą o nich osobiście nigdy nie spotkałam takiego gadżetu.
Osobiście nie spotkałam się z takim gadżetem i sama nie kupiłbym takiego. Jakoś nie zamierzam zabierać że sobą Synka na mecz, koncert czy w głośne miejsce.
Ale jeśli takie słuchawki są w sprzedaży to znaczy żeimo wszystko popyt na nie jest.
A ja wam powiem że synek był z nami na weselu jak miał 4miesiące i wtedy by mi się przydał taki gadżet ale jeśli nie planuje się zabierać na koncerty wesela i mecze to zbędna rzecz.
A co do wymyślanią to ostatnio widziałam taka jakby podpurke do butelki dla niemowlaka żeby nie trzeba było mu butli trzymać to dopiero kosmos jak dla mnie
Słyszałam wcześniej o tych słuchawkach, ale nie widziałam potrzeby kupować. Raczej chronimy synka przed hałasem. A nawet jak jest hałas chwilowy, to od razu zatyka uszy i idziemy dalej od źródła dźwięku.
Justyna8907, na wesele dla takiego maluszka ok. Dosyć rozsądny wtedy pomysł. Chociaż ja wolałabym takiego malca na wesele nie brać. A o podpórkach nie słyszałam. To dziwne rzeczywiście.
Nie widziałam takich słuchawek i nawet nie miałabym potrzeby kupowania. Może przy weselu faktycznie, bo czasami nie wypada nie być, a nie ma z kim zostawić malucha, ale to raczej wyjątkowe sytuacje. Nie wyobrażam sobie zabierać malucha na mecz czy koncert.
Justyna, podpórka do butelki… no błagam, naprawdę producenci prześcigają się w pomysłach. Ale cóż popyt kształtuje podaż…
Widziałam ostatnio do kupienia osłonkę na telefon gdzie u góry był taki smoczek do ciumkania…
Ja uważam to za rzecz zbędną. Widziałam jak rodzice zakładają takie słuchawki np. na meczach. Jeżeli chodzi o ruch uliczny to kompletna głupota. Dziecko musi się przyzwyczajać do różnych dźwięków i podczas spaceru jest to zbędne. Ja swojego dziecka nie będę zabierać na imprezy, koncerty, czy mecze bo wątpię, żeby było to przyjemne czy interesujące dla mojego dziecka.
Czego to ludzie nie wymyślą. Przydatne może dla rodziców lubiących głośne miejsca . Wtedy założy się słuchawki dziecku i po sprawie. Osobiście nigdy bym nie narażała dziecka na hałas bo to źle wpływa na słuch. Szczególne niemowlaka. Myślę ze słuchawki sa też trochę niewygodne dla dziecka. Wolę przezwyczajać dziecko do rzeczywistych odgłosów by poznało wszystkie dźwięki i sie ich po prostu nie bało.Dla mnie rzecz bezużyteczna no ale każdy ma swoje zdanie.
Tak jak wspominałam wyżej, córka miała takie słuchawki na weselu i mogę z czystym sercem je polecić. Niedawno byliśmy na drugim weselu, zapomnieliśmy słuchawek. Dla nas wesele skończyło się o 20, bo córka zmęczona bała się grającego głośno zespołu. Na weselu na którym byliśmy ze słuchawkami tego problemu nie było.
Adamos, uwierz mi, że nie. Ja też tak myślałam, ale mała wręcz się cieszyła jak jej te słuchawki zakładałam. No i zależy ile mają Twoi chłopcy. W pewnym wieku uważam, że takie słuchawki już niepotrzebne.
Ja akurat kupilam na dbamosluch.pl, ale są też na allegro i w innych sklepach imternetowych. Córcia miała skończone 5 miesięcy.
Słuchawki tylko wygłuszają hałas; znajoma założyła synkowi na próbę w domu i się denerwował, a na weselu w hałasie był zadowolony.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.