Właśnie dzisiaj mignęła mi gdzieś reklama takich słuchawek
Osobiście uważam, że takie mocno hałaśliwe miejsca nie są dla dzieci i jeśli jest taka możliwość, to lepiej malucha nie zabierać. Ale z drugiej strony, wesele, pokazy lotnicze, to dla dziecka też frajda, więc czemu nie skorzystać z takich słuchawek, jeśli rzeczywiście działają?
Te słuchawki rozwiązują mój problem. Nie wiem kiedy urodzę, może lada dzień, a u sąsiadów szykują się remonty. Zastanawiałam się co ja zrobię z moim dzieckiem jak będzie taki hałas, a tu czas na spanie. No to proszę… Słuchawki mam nadzieję sprawdzą się w takich kryzysowych sytuacjach.
Znalazłam fajny artykuł, jakbyście chciały poczytać dlaczego warto stosować słuchawki wygłuszające dla dzieci:
Przydały by mi się na wesele takie słuchawki
A u nas narazie nie ma wesel.wiec nie potrzebne
Powracam do tematu, czy posiadacie takie słuchawki, które polecacie lub jaka jest wasza opinia ?
wlaśnie jedziemy na wesele z maleństwem i zastanawiam sie nad tymi EciPeci
DwarazyH a a jakim wieku jest dziecko?
za chwile 6 miesięcy
Ja nie miałam ale widziałam kiedyś post na fejsie w marcowych mamach, że matki właśnie takie kupują na wesele bo muzyka gra za głośno i to się sprawdza
DwarazyH to ja nie brałam na wesele tak małego dziecka nawet jak miska 9 miesięcy to sami poszliśmy.
Aneczka, nie kazdy ma taką mozliwosc. Ja mialam w tym roku dwa welesa i bylo to bliskie osoby wiec chcielismy tam byc. Nie bylo mowy zeby corka z kims zostala. Nie kupowalismy sluchswek bo to byla impreza gdzie sala taneczna byla osobno wiec nie chodzilismy tam z dzieckiem.
Swoją drogą taka impreza z dizeckiem to bardziej udręka niz przyjemnosc no ale tsk jak piszę, my nie mielismy innj opcji
dziewczyny, a od ktorego miesiaca uzywalyscie sluchawek ?
Wyjście jest takie że albo zabrać dziecko i kupić słuchawki bądź zostawić je pod opieką babci. Ja tak do 3 miesiąca bym dziecka nie brała. Teraz umie trzymać główkę także jest zupełnie inaczej. Jak nie umiała to musiałam tylko upominać żeby ktoś trzymał
Myślę, że fajne rozwiązanie, zwłaszcza dla rodziców, którzy lubią "imprezy".
Wiem, że takie słuchawki czasami są stosowane przy dzieciach nadwrazliwych sluchowo, które nie są w stanie sobie poradzić z wieksza iloscia bodzcow.
Własnie jesteśmy po tej imprezie, dziewczyny powiem wam SUPER!!
sluchawki mega, mała dobrze sie bawiła, potem zasnęła jak zabita, potem ja ją trochę wybudzilam , aby dała nam pospać troche .
w ogole mała podbiła serce wszystkich , bardzo duzo osob z nią tańczyło
takze polecam te słuchawki, inne dzieci płakały , budziły sie, a ta miała wiecznie uśmiech od ucha do ucha
dwarazyH, przydatna opinia, muszę w takim razie zakupić jak już się dziecko urodzi pewnie nie raz skorzystamy z takiego rozwiązania.
Powiem Ci zapłaciłam 115 zł około, ale nie żałuje ani grosza wydanego. Ta "taśma" jest na rzep, więc można w różnych miejscach zapiąć zależności od obwodu głowy, słuchawki też są ruchome więc można je przemieszczać na tej "tasiemce".
A jak się te słuchawki nazywają?
Wkleisz link? :)