Ślub cywilny czy kościelny?

Co jak co, ale chociaż masz strych. Mamy 3 pokojowe na 47m. Także u nas wszytko jest poukładane jendo na drugim. Na szczęście jeszcze trochę i przeprowadzka. 

Dziewczyny a jak finansowo zabezpieczyć się przypadku drugiego ślubu?

Majątek, który wnosisz do drugiego małżeństwa jest majątkiem odrębnym i jak sama nazwa mowi jest odrębnym majątkiem, a nie wspólnym. Jak tak bardzo się boisz, to spisz intercyzie lub zrob rozdzielnosc majatkowa;) Można tez wziąć pod uwagę intercyzę Intercyza a rozwód - co daje intercyza w razie rozwodu? - Brainboss Poczytaj sobie na stronie co daje.

My mieliśmy kościelny , jednak teraz bym wzięła cywilny w plenerze

My mamy cywilny bralismy go 9 lat temu bylam w ciazy do tego przyjecie na 50 osob :slight_smile: teraz bym chciala wieksza impreze :wink:

Dla czego jednak kościelny byś zamieniała na cywilny ?

A macie jakiś pomysł n aprezent na slub cywilny? Dodam, ze chodzi tutaj o nikogo innego a moją mamę :slight_smile:

Znasz najlepiej swoją mamę , wiesz co lubi . Jeśli chodzi o mamę to u nas zawsze problem bo ja nie wiem nigdy co mojej dać bo wszystko ma . I nigdy niczego nie potrzebuje :face_with_peeking_eye::rofl::rofl:

1 polubienie

Łoooo :slight_smile: gratuluje przede wszystkim dla Twojej mamy :slight_smile:
Hmm może wyjazd ze spa na kilka dni bądź sesja dla małżonków ;)?

O tak A zdecydowanie warto postawic na wspomnienia ! Bo w tych czasach kazdy wszytsko ma , a jak nie ma to idzie i kupuje , jednak bardzo czesto zapomina sie o sobie i o takich wiekszych przyjemnosciach . Spa to super pomysl , albo jakas wycieczka moze :thinking: wiadomo nie musi byc to do honolulu , ale mozna znalesc suoer oferty za naprawde rozsadne pieniadze . O ile ktos lubi podrozowac . Jesli mama ma upatrzony tez jakis konkretny kierunek to moze wartoby bylo “zlozyc” sie z kims bliskim , jak np rodzenstwo

Zmieniłabym ze względu chyba na to że nie chciałabym mieć już wielkiego wesela wystawnego . W tym momencie patrząc na relacje jakie ostatnio mamy ze znajomymi i bliskimi . Wybrałabym skromny cywilny , taki tylko dla nas

Aaa to jeśli o to chodzi to ja też bym zmieniła to że bym już nie zapraszała osób z rodziny (bo to rodzina )tylko dla tego, a zaprosiła bym tylko tych z którymi mam kontakt

Vouchery do spa może, jest sporo pakietów dla dwojga a spędzenie całego dnia w takim miejscu razem będzie fajnym doświadczeniem po ślubie. No i ceramika z Bolesławca Dzbanki ceramiczne - Andy Ceramika Bolesławiec Jak tutaj :

Ja uważam że jeden ślub wystarczy, o oco tracić fundusze a za jednym razem można wsystko załatwić :slightly_smiling_face: