Słodycze w diecie dziecka

Ja bym chciała jak najdłużej nie podawać słodyczy

1 polubienie

Jako rodzicom może było by nam łatwo najgorzej nieraz to walczyć z otoczeniem jak na siłę chcą podawać

1 polubienie

O to to !

Tak!!! U nas no dziadkowie się słuchają, ale ile ja się nasłuchałam, żeby dać np Kubuś water, bo to przecież bez cukru, a nikt się nie zagłębia, że są słodziki, że jest sok zagęszczony, który jest praktycznie samym cukrem…
:upside_down_face::upside_down_face: po tłumaczeniach dało radę i dziadkowie się stosują do tego, co można, a co nie

1 polubienie

Nie wiem co to niektórym daje żeby tak robić na złość jak ktoś nie chce dawać

Tak dokładnie , a czekolada z truskawkami jest przecież taka zdrowa no cała jest z truskawek :rofl::rofl:

1 polubienie

No tak i nie ma absolutnie żadnego cukru, ulepszaczy etc :rofl:

To wszystko naturalna słodycz z owoców :face_with_hand_over_mouth:

Tu masz racje … czasem nie moge tego ogarnac , co to komu da jak ja powiem “nie” a ktos za plecami probuje cos jednak dac … przeciez ja wiem co robie . Tym bardziej , ze nie zabraniam zupelnie . Ale jak sama dam cos slodkiego to.nie chce zeby ktos jeszvze malej “dokladal” i mozna tlumaczyc a to wszytsko i tak jak kamien w wode …

To jest okropne jak ludzie po kryjomu chcą coś dać dziecku bez zgody rodzica. Koleżanki rodzina ciągle daje jej dzieciaczkom słodycze a później biedne mają problemy z wyproznieniem itp
Synek jeszcze słodyczy nie dostaje ale cieszę się że rodzina szanuję nasze zdanie i zawsze jak coś chcą dać to konsultują z nami

1 polubienie

Oo to masz dobrze z rodzinka pod tym wzgledem . Moja mama uwielbia mala rozpieszczac i mama ciagle twoerdzi , ze ona jest glodna :sweat_smile: jak mala nie chce czegos jesc to chodzi i mowi "bo ty tak malo jesz " :see_no_evil::see_no_evil: a ona ciagle cos je wlasciwie , ale przeciez moja mama tego nie wie , bo nie spedza z nami 24 na dobe 7 dni w tygodniu :see_no_evil:
Ale odrazu sie pochwale , bo musze , bo sie udusze :see_no_evil: wlasnie przywiozla dla malej buty , bo kupila w tk maxie po pracy i tez musiala odrazu , bo ona tez sroka :sweat_smile:

2 polubienia

Ja jestem teraz na kupnie bucików dla synka to od razu zapytam czy macie jakieś sklepy do polecenia? Ja do tej pory w smyku kupowałam ale myślę o ccc lub Deichmann…

W deichmann maja fajne , bo sa te buty z kuleczka. Malej tez kupilam pare . I mozna upolowac super okaze na limango jesli chodzi o buty dla zdrowej stopki

Moja teściowa to zawsze mówiła że nie dała nic słodkiego wnukom a dała bo zaraz wychodziło uczulenie na buźce , ona to już dawała od 6 miesiąca na siłę

Masakra :confused: dorosła osoba :confused: i wiedziała że ma uczulenie ?

A co to znaczy że są z kulką? Muszę najpierw synkowi nóżkę zmierzyć bo coś mi się wydaje mi się że znów lekko urosła …

Widziałam też buty w Sinsay … Kurcze ale ogólnie te buty jak na używanie chwilę to tanie nie są

Tak wiedziała , ale mówiła że czytała skład i nie było mleka :smiley: bo jak szła do sklepu to czytała gdzie nie ma mleka w słodyczach żeby podać a i tak wyszły plamy . :face_with_peeking_eye: jak do nas przychodzą te dzieci to nigdy nie mają co pić bo zawsze chcą słodką wodę albo słodki napój a wodę to tylko w przedszkolu wypija bo tam pani nie da :see_no_evil: no a my rzadko kiedy mamy coś słodkiego do wypicia

1 polubienie

Dokładnie , a wgl że tyle cukru jest też w innych produktach

Skrot myslowy :sweat_smile: chodzi mi o buty firmy elefanten , sa one uznawane za buty bezpieczne dla malych stopek a na podeszwie maja takie kolko

Teraz na limango jest duzo kampani z butami dla dzieci

mozna dorwac naprawde korzystne cenowo

2 polubienia

Moi teście jedzą bardzo dużo cukru i mój partner od zawsze też je nie dość że w kawie to jeszcze pełno batonów . No i ja swoim nie będę chciała jak najdłużej dawać cukru