Mamy KPi. Czy któraś z was stosuje słód jęczmienny do pobudzenia i wzmocnienia laktacji?
Dostałam kilka próbek femaltiker, ale z tego co widzę to jest to w głównej mierze słód jęczmienny i szkoda mi płacić ponad 40 złotych za kilka saszetek, skoro czysty słód jęczmienny jest dużo tańszy i wychodzi korzystniej.
Któraś z was stosuje słód jęczmienny? Faktycznie wpływa na ilość mleka, czy zadziałała bardziej jak placebo? Jak go stosujecie? Ile razy dziennie itp?
Podobno działa. Nie wiem jak go brać ale dziewczyny tutaj kiedyś pisały że pomaga.
Dziala. Pilam i femaltiker i karmi 0.0% bo akurat byla promocja w biedronce i dostalam 12 szt gratis.
Samego slodu nie kupowalam bo dla mnie dziwny w smaku a nie chcialam zeby to mi sie zle kojarzylo.
Mi wystarczalo 2 razy dziennie
Słyszałam, że słód jęczmienny może pomagać na laktację, podobno działa najlepiej na początku karmienia albo przy spadkach mleka.
Ja właśnie kiedyś lubiłam karmi, a teraz sobie kupiłam i nie mogę przełknąć
Działała , ale ja nie używam femaltiker tylko lactosan . Miałam też słód w czystej postaci . Zamówiłam sobie w zielarni i dodawałam do napoju bo faktycznie jest dużo tańszy
Lactosan jest z kozieradki o ile sie nie mylę, a nie słodu jęczmiennego
Mi faktycznie pomogl
Lactosan jest z ekstraktem ze słodu jęczmiennego
Mówisz o tym do zaparzania?
Nie , o tych saszetkach do rozpuszczania
Lactosan mama
Nie lactosan fix
Aaa okej! Widzisz mi na DOZ pokazały się tylko lactosan fix
ja tez jakoś tylko podczas karmienia mogłam to wypić , potem jak już gdzieś miałam okazje wypić to nie mogłam już przełknąć
Właśnie w DOZ poszłam stacjonarnie i tylko tam udaje mi się to dostać
A ja lubię karmi ale prosto z butelki bo np ze szklanki czy kufla Minnie smakuje
Słód jęczmienny stosuje od chwili kryzysu laktacyjnego. Bardzo mi pomógł , bardzo! Wydawało mi się że nawet lepiej jak femaltiker . Karmi popijałam doraźnie , tak więc ciężko mi stwierdzić czy równie mocno wpływał na laktację
Ja sprawdzałam na aplikacji, to był tylko ten Fix…
Ja właśnie kiedyś bardzo lubiłam, a teraz nie mogę go ruszyć
Wejdź do tej apteki i poproś żeby zamówili dla ciebie
Z metod naturalnego wspomagania laktacji znam takie:
- Amarantus i komosa ryżowa - do posiłku,
- kawa Caro
- kozieradka (suplement)
- słód jęczmienny
- moringa (suplement)