Skuteczna walka z zatkanymi porami

Przyszły kosmetolog :blush:
plastry na wągry nie działają
co działa na prawde regularne wykonywaniem zabiegów
kwas salicylowy (np nacomi) i po 20 minutach np. zielona glinka (dobierz do rodzaju cery)rozrobiona z wodą i caly czas glinka musi być wilgotna bo jak wychnie zacznie wyciągać wilgoć z naskórka - zwilżać tonikiem w sprayu albo wodą

peeling kwasami aha (skinta ma najlepszy)

kwas azelainowy i pamiętać o krem nawilżający na to (acnederm to przeżytek w drogeriach są niższe stężenia i lepsza konsystencja)

niacyniamid serum 2-5% te stężenia są nawilżające i polecane na początek potem mozna zwiększyć do 10%

retinol/retinal na zmarszczki trądzik przebrwinia niskie stężenia czysta skóra wysuszona ręcznikiem papierowym i po 20 minutach dopiero można nałożyć nie szybciej a po 10 minutach dopiero krem
jest to bardzo mocno skladnik w pielęgnacji i zaleca się ceramidy i kwas hialuronowy które będę nawilżać i odbudowywać barierę hydrolipidową

przy kwasach pamiętać o SPF 50+ PA++++
promieniowanie UVB dociera tylko do naskórka i go opala, a UVA niszczy kolagen i powoduję starzeniem dlatego filtry używamy caly rok i gruba warstwa :blush:

Z chęcią pomogę :smiling_face_with_three_hearts: Daj znać czy karmisz piersią bo retinol i niektóre mocne kwasy są przeciwwskazanie :blush:

1 polubienie

Ale pięknie napisane i wyjaśnione co z czym. Jesteś chyba jedyną osobą, która gdzieś napisała od razu o tym, żeby pamiętać o zwilżaniu glinki… :heart:

2 polubienia

Ja ogolnie mam wrazenie, ze z tymi wagrami jest tyle zachodu, peeling, oczyszczanie itp. A za kilka dni na nowo sa niestety🙄…

:roll_eyes: To chyba taki urok skóry, że one po prostu wracają, niezależnie od pielęgnacji

Używał ktoś może tych produktów annani ?

Ja nie używałam

Nie znam firmy, ani ich kosmetyków.
Co coś dostępnego w drogerii?

Pierwsze słyszę o tej marce, nie widziałam też raczej w drogeri, to jakaś ekskluzywna?

Nic ekstra , jak się poczyta opinie to też bez wow

1 polubienie

Niestety tak jest, trzeba być naprawdę systematycznym w tej walce, żeby to zminimalizować

1 polubienie

Dla mnie numerem jeden jest ten peeling i to urządzenie – prosto, bez kombinowania, a skóra po nich naprawdę jest czystsza i gładsza. Od kiedy ich używam, pory są dużo mniej problematyczne i w końcu mam poczucie, że ta walka ma sens :blush:

Niee w superpharm podobno dostępne , ciut droższe ale nie jakoś mega

To szczoteczka soniczna? Jakiej firmy? Zastanawiałam się nad soniczna foreo, ale trochę szkoda mi na nią pieniędzy :rofl:

1 polubienie

Właśnie mi też było szkoda, bo zastanawiałam się czy nie będzie tak, że użyję raz na jakiś czas i ostatecznie kupiłam na Temu :crazy_face: a jest genialna :stuck_out_tongue_winking_eye: ma wymienne końcówki, 2 tryby mocy, ładuje się na USB :heart:

Aj kurde, niestety nie zamawiam na Temu, więc będę musiała poszukać innej :hear_no_evil::sweat_smile: